top of page

Δημιουργώντας Νέες Εργασίες & Εργασία

 

Σεμινάριο με ελεύθερη είσοδο - Νοέμβριος 2012

 

© Χαριτίνη Χριστάκου

«Υπάρχουν δύο τρόποι να ζήσεις την ζωή σου:

Ο ένας είναι σαν τίποτα να μην είναι ένα θαύμα,

και ο άλλος σαν το κάθε τι να είναι ένα θαύμα»

- Αϊνστάϊν

 

 

Είσαι μία ψυχή, μία πνευματική ύπαρξη, έχεις άπειρο δυναμικό και άπειρες δυνατότητες.

Ενωμένος με το Πνεύμα μέσα και έξω σου, μπορείς να δημιουργήσεις θαύματα.

 

Η κρίση είναι κρίση νοοτροπίας. Όσοι αλλάξουν νοοτροπία και βρουν την πηγή της δύναμης –που είναι πνευματική- θα υπερβούν την κρίση, θα δημιουργήσουν νέες εργασίες, νέα δεδομένα, νέους τρόπους, νέες δομές.

 

Η κρίση δεν αφορά τα χρήματα, αλλά τον τρόπο για να έρχονται σε σένα τα χρήματα.

Η κρίση δεν σχετίζεται με γνωριμίες ή διασυνδέσεις, αλλά με τον τρόπο που εσύ σχετίζεσαι με τους άπειρους πόρους της ζωής… ενώ νομίζεις ότι είναι ελάχιστοι και μετρημένοι.

Η κρίση δεν στοχεύει να σου πάρει την εργασία. Στοχεύει να σε κάνει να νιώθεις αδύναμος, ανίκανος, ώστε να σκύψεις το κεφάλι…

Η κρίση δεν αφορά την ελευθερία σου να εργάζεσαι ή να ταξιδεύεις, αλλά την ελευθερία σου να μπορείς να δημιουργείς την ζωή σου όπως θέλεις…. Δηλαδή αφορά στην βασική, ουσιώδη ελευθερία της ύπαρξής σου.

 

Η κρίση θέλει να φτιάξει φοβισμένους υποτακτικούς εργάτες, αλλά εσύ θέλεις να είσαι το αφεντικό του εαυτού σου, ελεύθερος και άφοβος.

Η κρίση θέλει να σε πείσει ότι είσαι ένα σώμα και άρα πρέπει να φοβάσαι, αλλά εσύ την προκάλεσες για να ανακαλύψεις ότι είσαι ένα πνεύμα και δεν έχεις κανέναν και τίποτα να φοβάσαι…

Η κρίση στοιχηματίζει στην δυστυχία σου, αλλά εσύ είσαι αποφασισμένος για τη ευτυχία σου.

Η κρίση στοχεύει να κάμψει το ηθικό σου, αλλά εσύ στηρίζεσαι στην ψυχή σου για σθένος.

Η κρίση θα πετύχει μόνο εάν της δώσεις το νου και την καρδιά σου, αλλά εσύ φυλάς τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου για την ειρήνη, την αγάπη, την δημιουργία και τον Θεό.

 

ΕΛΑ ΛΟΙΠΟΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ….

 

Έχεις να κάνει έναν διαφορετικό δρόμο… δεν έχεις να τρέξεις, να παρακαλέσεις, να γονατίσεις, να ικετεύσεις… Ο δρόμος σου είναι στρωμένος και φτιαγμένος για να τον βαδίσεις ευθυτενής και περήφανος γιατί κάθε βήμα του θα σε κάνει πιο δυνατό, πιο καλοσυνάτο, πιο ήρεμο, πιο βέβαιο, πιο άφοβο και πιο νικηφόρο!

Ξεκίνησε λοιπόν αποφασιστικά, αδιαπραγμάτευτα και ακλόνητα την πορεία σου για την  ΤΕΛΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ και την ΤΕΛΕΙΑ ΖΩΗ.

 _________________________________________

 

 Ξέχασε το «Πέσε Πίτα να σε Φάω». Μην περιμένεις άλλοι να λύσουν το ζήτημα.

Άλλαξε νοοτροπία – εσύ θα κινήσεις τα νήματα… πάρε τα ηνία της ζωής σου στα χέρια σου.

Γίνε ενεργητικός – όχι στο τρέξιμο, αλλά στην δεκτικότητα των ιδεών…

Εάν δεν χαλαρώσεις, δεν μπορείς να λάβεις … ιδέες, λύσεις, προτάσεις…

Ανέπτυξε εμπιστοσύνη στον Θεό, στο καλό, στους αγγέλους… άνοιξε μία πόρτα για το καλό να περάσει μέσα στην ζωή σου…

Εργάσου εντατικά κάθε μέρα με όλα τα παραπάνω… χρειάζεσαι να δημιουργήσεις ένα χώμα εύφορο για να κρατήσει τους σπόρους που θέλουν να έρθουν σε σένα…

Άνοιξε σε όλες τις πιθανότητες και τα ενδεχόμενα… Μην κρατάς στεγανά για το τι θέλεις και τι δεν θέλεις. Δεν γνωρίζεις ποιο είναι αληθινά το καλύτερο για σένα – ούτε ως μέρος για να ζεις, ούτε τι εργασία να κάνεις, ούτε κάτι άλλο… Να είσαι λοιπόν ανοικτός σε ιδέες που «ανατρέπουν» τα στεγανά σου!

Άλλαξε την πεποίθησή σου ότι η πραγματικότητα είναι αυτή όπως εσύ νομίζεις και κυρίως άλλαξε την πεποίθησή σου ότι δεν αλλάζει!

Καλλιέργησε την πεποίθηση πως θαύματα μπορούν να γίνουν και μπορούν να συμβούν, εάν εσύ τα περιμένεις… όχι παθητικά, αλλά με δεκτικότητα…

Συνειδητοποίησε ότι το κλειδί για να έρθουν οι νέες ιδέες, οι συμβουλές, οι παροτρύνσεις είναι το μυαλό σου και το πώς νιώθεις…

Εάν αλλάξει ο τρόπος που σκέφτεσαι και αυτά που θέλεις να νιώθεις, δεν μπορεί να αλλάξει η δυναμική της πραγματικότητας που ζεις.

Αποφάσισε ότι θα πας μαζί με την ζωή, όπου η ζωή σε πάει, ότι θα πάψεις να την φοβάσαι. Αποφάσισε ότι θα της πιάσεις το χέρι, χωρίς αντιρρήσεις, και θα την ακολουθήσεις με θάρρος! Θα μπεις μέσα στην ζωή και δεν θα την ζήσεις σαν παρατηρητής της.

Προκειμένου να είσαι μαζί με την ζωή, θα αναθεωρήσεις με ευελιξία ό,τι πάγιες αντιλήψεις, πιστεύω, αναστολές, προτιμήσεις έχεις… θα διατηρήσεις το ήθος σου, αλλά όχι τις ψεύτικες αναστολές της ηθικολογίας σου…

Εσύ δεν μπορείς να κάνεις το θαύμα, αλλά η δύναμη του Θεού, του Σύμπαντος, της Ζωής, μπορεί πολύ εύκολα!

Όταν το σύμπαν κλείνει κάτι, ανοίγει κάτι άλλο!

Όταν η ζωή φαίνεται να σου αρνείται κάτι, έχει κάτι καλύτερο στο νου της! 

Όταν η μέρα είναι βροχερή, χρειάζεται να μείνεις «μέσα».

Το σύμπαν είναι φίλος σου και σύμμαχος σου, όχι εχθρός σου.

Ο Ήλιος και η φύση είναι φίλοι και σύμμαχοί σου, όχι εχθροί σου.

Δεν έχεις να ζηλέψεις κανέναν. Κάθε φορά που ζηλεύεις, απλώς νιώθεις κατώτερος, πιο αδύναμος, πιο μικρός, πιο φτωχός, πιο σε αδιέξοδο! Ευλόγησε όσους έχουν περισσότερα και καλύτερα από σένα. Πάψε να σε βάζεις στην θέση του τελευταίου τροχού της άμαξας της ζωής.

Ο Θεός / η Ζωή έχει τα καλύτερα κατά νου για σένα. Δέξου τα.

Ο φόβος είναι για όσους είναι μόνοι. Εσύ δεν είσαι μόνος. Έχεις την Ζωή μαζί σου και τον Θεό παρέα. Άρα δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς.

Κάθε μέρα ξεκίνα ευχαριστώντας τον Θεό και την Ζωή για τις άπειρες ευκαιρίες, πόρτες και ιδέες που ανοίγουν για σένα.

Κοίτα την ζωή σου τώρα και βρες τουλάχιστον 5 πράγματα για τα οποία μπορείς να δώσεις ευχαριστίες στο Σύμπαν, επειδή τα έχεις. Πάψε να τα θεωρηθείς δεδομένα ή κεκτημένα.

Εμπιστεύσου περισσότερο την φαντασία σου… από εκεί θα σου έρθουν οι καινούργιες ιδέες για πρόσωπα, καταστάσεις και δυναμικές.

Ξέχνα την λογική εκτίμηση των δεδομένων. Σου είναι παντελώς άχρηστη!

Ο κόσμος δεν έχει λογική. Εάν είχε, όλα αυτά που συμβαίνουν, απλώς δεν θα συνέβαιναν. Εσύ γιατί λειτουργείς ακόμα με βάση την λογική;

Βάλε μία κονδυλιά στο παρελθόν και αποφάσισε ότι το μέλλον θα είναι τελείως διαφορετικό. Μην συμβιβαστείς με παλιές συνήθειες, παλιές βολές…

Αγάπησε … ένα λουλούδι, ένα δένδρο, ένα χαμομήλι στην άκρη του δρόμου, αγάπησε τον αέρα που αναπνέεις, αγάπησε μία αγκαλιά που κάποιος σου δίνει, αγάπησε περισσότερο και με μεγαλύτερη ποικιλία!

Ανάπνεε βαθιά και πλήρως. Μην παίρνεις ρηχές, επιφανειακές αναπνοές.

Πίνε πολύ νερό, περπάτα τουλάχιστον μισή ώρα την ημέρα. Ευχαριστήσου το γεγονός ότι είσαι καλά και μπορείς να τα κάνεις.

Βοήθησε κάποιον άλλον δίνοντας έστω και 50 λεπτά του ευρώ. Καλλιέργησε μία νοοτροπία σαν να έχεις ήδη και να σου περισσεύουν.

 

Σκέψεις που δηλώνεις για να προχωρήσεις σ' ένα Τέλειο Αύριο:

 

«Ο Θεός τώρα φέρνει σε μένα την τέλεια εργασία, με τον τέλειο τρόπο, στην τέλεια ώρα»

«Το σύμπαν όλο τώρα συνωμοτεί μαζί μου και μου ανοίγει τις πόρτες σε νέες ευκαιρίες για εργασία και σε νέες εργασίες»

«Είμαι πρόθυμος, είμαι έτοιμος να παραλάβω τις δημιουργικές ιδέες του Σύμπαντος για νέου είδους εργασίες»

«Το παρελθόν μου ανήκει στο παρελθόν. Εγώ ανήκω στο παρόν και στο μέλλον»

«Δεν υπάρχει καμία δύναμη που μπορεί να εμποδίσει την εργασία μου να έρθει σε μένα. Η τέλεια εργασία για μένα τώρα εμφανίζεται».

«Η τέλεια λύση για την εργασία μου έρχεται σε μένα τώρα από όλους τους δρόμους, με όλους τους τρόπους».

«Αγαπώ την Ζωή και η Ζωή ανταποδίδει την αγάπη μου με άπειρους τρόπους και άπειρη βοήθεια».

«Κανένας και τίποτα δεν μπορεί να περιορίσει τα καλά που ο Θεός στέλνει σε μένα».

«Μόνος μου δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Μαζί με τον Θεό μπορώ να κάνω τα πάντα».

«Δεν δημιουργώ εγώ τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες. Το σύμπαν τις δημιουργεί για μένα. Εγώ έχω εμπιστοσύνη στο σύμπαν!»

«Το σύμπαν αντιπαθεί το κενό. Και εγώ το ίδιο! Το σύμπαν τώρα γεμίζει το δικό μου κενό με καινούργια δώρα και καινούργιες ευκαιρίες».

«Δεν είμαι το όνομά μου. Δεν είμαι τα υλικά μου αγαθά. Δεν είμαι οι σχέσεις μου. Δεν είμαι μια προσωπικότητα. Είμαι ένα πνεύμα σε βιολογία και τίποτα δεν μπορεί να εμποδίσει την πρόοδο και την ευημερία μου».

«Ο Θεός είναι ευημερία και εγώ είμαι μαζί με τον Θεό».

«Ο Θεός αεί δημιουργεί! Ο Θεός δημιουργεί τώρα για μένα την νέα εργασία μου και τις νέες δυνατότητές μου. Εγώ Τον εμπιστεύομαι»

«Κάθε μέρα ζητώ την τέλεια λύση, την τέλεια εργασία, το τέλειο σπίτι, την τέλεια πόλη, την τέλεια ζωή. Ο θεός μου είπε να ζητώ για να λάβω. Και εγώ ακολουθώ το θέλημά του».

«Αν συναντώ εμπόδια, είναι επειδή εγώ τα βάζω μπροστά μου. Ο Θεός με αγαπά και θέλει να τα πάρει από τον δρόμο μου. Τώρα επιτρέπω στον Θεό της Αγάπης να τα πάρει από μέσα και από έξω μου».

«Ο Θεός έχει μεγάλα σχέδια για μένα. Εγώ αμφιβάλλω για τις ικανότητές μου και τα ταλέντα, αλλά εμπιστεύομαι τον Θεό. Αν εκείνος με οδηγεί κάπου, εγώ ακολουθώ χωρίς αντιρρήσεις».

«Αντί να πιστεύω στα λόγια των ανθρώπων, προτιμώ να πιστεύω στα λόγια του σύμπαντος! Το σύμπαν είναι άπειρο και αμέτρητος ο πλούτος του. Η ζωή μου καθρεφτίζει το σύμπαν ολόκληρο».

«Κλείνω τα μάτια μου και κυρίως τ’ αυτιά μου στην απαισιοδοξία, στην κρίση, στον φόβο, στην μικρότητα. Κρατώ τ’ αυτιά και τα μάτια μου ανοικτά μόνο για την αισιοδοξία, την πίστη, την γνώση, την βεβαιότητα, την ζωή και τις ομορφιές της».

 

                  Οι Επτά Εβδομάδες / Η Προτεινόμενη Πρακτική Προσέγγιση:

 

Κάθε μέρα άκου για 10 λεπτά μία Διαλογιστική Μουσική της προτίμησής σου και αφού επιτρέψεις να γαληνέψεις, πες αρκετές φορές εσωτερικά και ψιθυριστά εξωτερικά την δήλωση για την ημέρα. Σημείωσε πότε ξεκίνησες για να ρυθμίσεις το επταήμερο κάθε δήλωσης.

 

1η Εβδομάδα:  «Χαλαρώνω, αφήνομαι και αφήνω τον Θεό να φέρει και να εκδηλώσει το καλύτερο για μένα και την εργασία μου και για όσους επηρεάζονται από αυτήν».

 

2η Εβδομάδα: «Συγχωρώ και απελευθερώνω όλους όσους με πλήγωσαν, με πόνεσαν, μου έκαναν κακό με οποιονδήποτε τρόπο. Συγχωρώ και απελευθερώνω τον εαυτό μου για όσους εγώ πλήγωσα, πόνεσα και έβλαψα με οποιονδήποτε τρόπο. Ας είμαστε, και εκείνοι και εγώ, ευλογημένοι και αποδεσμευμένοι ώστε να έρθουν όλα τα καλά σε εμάς!»

 

3η Εβδομάδα: «Ο Θεός προστατεύει εμένα [και την οικογένειά μου] με όλους τους τρόπους, ορατούς και αόρατους. Δεν κινδυνεύω από κανέναν και από τίποτα».

 

4η Εβδομάδα: «Δεν υπάρχει καμία δύναμη που μπορεί να εμποδίσει την εργασία μου να έρθει σε μένα, γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερη δύναμη από την δύναμη του Θεού και της Αγάπης. Η τέλεια λύση για την εργασία μου έρχεται σε μένα τώρα από όλους τους δρόμους, με όλους τους τρόπους. Όλοι και όλα τώρα με οδηγούν στην ευημερία».

 

4η Εβδομάδα: «Το Σύμπαν της αγάπης μπορεί να κάνει θαύματα και κάνει τώρα θαύματα για μένα. Η τέλεια εργασία εκδηλώνεται τώρα με τέλειο και θαυματουργό τρόπο για μένα».

 

5η Εβδομάδα: Αυτή την εβδομάδα θα τιθασεύσω την ανάγκη μου να μιλήσω γι’ αυτό που κάνω σε άλλους. Δεν θα μιλήσω γι’ αυτό, δεν θα κομπάσω γι’ αυτό, δεν θα βγάλω κουβέντα από το στόμα μου γι’ αυτό. Θα σιωπήσω με ευλάβεια και θα τιθασεύσω την ανάγκη μου για ομιλίες…

«Είμαι πρόθυμος και είμαι έτοιμος να παραλάβω τις δημιουργικές ιδέες που ο Θεός με τέλειο τρόπο στέλνει σε μένα για την τέλεια εργασία».

 

6η Εβδομάδα: «Χαλαρώνω το σώμα και το νου μου για να λάβω την καθοδήγηση. Η θεϊκή ευφυία μου αποκαλύπτει τι να κάνω, προς τα πού να κινηθώ με τέτοιο τρόπο που δεν μπορώ να παραπλανηθώ».

 

7η Εβδομάδα: Αυτή την εβδομάδα μην βιαστείς να δράσεις. Περίμενε. Συγκρατήσου.

«Εναποθέτω την εργασία μου και το καλό στα χέρια του Θεού και της Αγάπης. Εμπιστεύομαι την Αγάπη του Θεού για να λύσει το θέμα της εργασία μου με τον καλύτερο τρόπο» ή «Η Αγάπη έχει τον έλεγχο της εργασίας, όχι οι άνθρωποι, όχι οι συνθήκες. Μόνο η Αγάπη. Η Αγάπη τώρα λύνει το θέμα της εργασίας μου με τον τέλειο τρόπο».

 

 

Έχε επίγνωση πως κάθε σκέψη σου δημιουργεί…

Κάθε συναίσθημα που νιώθεις δημιουργεί…

Μπορείς ν’ αλλάξεις όχι μόνο την ζωή σου, αλλά τον κόσμο ολόκληρο!

 

Έχεις την δύναμη να ορίσεις τι θα σκέφτεσαι και τι θα νιώθεις. Έχεις την δύναμη να αρνηθείς το άσχημο. Η εργασία είναι θέμα δικής σου επιλογής και απόφασης.

           

Όπου στρέψεις το νου σου, εκεί θα πάει η ζωή σου.

Όπου στρέψεις το συναίσθημά σου, εκεί θα βρεθείς.

 

Διάλεξε καλά, διάλεξε σοφά, διάλεξε αποφασιστικά.

Δεν είναι ώρα για ταλαντεύσεις και αμφιβολίες.

 

 

Προσφέρεται με αγάπη,

Χαριτίνη Χριστάκου © 2012-2018

Κοινοποιήστε το:

Διαβάστε επίσης από το Blog της Χαριτίνης