Υπάρχει ένα μυστήριο που περιβάλλει κάθε γυναίκα που ζει στον πλανήτη. Οι άντρες μας θεωρούν ακατανόητες, πολύπλοκες, περίπλοκες, και γρίφους. Η πεποίθηση ότι δεν μπορείς ποτέ τελικά να καταλάβεις μία γυναίκα είναι διάχυτη και δεδομένη. Συναισθήματα που εναλλάσσονται, διαθέσεις που διακυμαίνονται, επιλογές που ξαφνιάζουν, ξεσπάσματα απροσδόκητα, εκρήξεις συναισθηματικές, και πολλά άλλα που συχνά ξαφνιάζουν ακόμα και εμάς τις ίδιες. Τι είναι αυτό μέσα σε κάθε γυναίκα και σε όλες τις γυναίκες που μας κάνει απρόβλεπτες και δαιδαλώδεις και ανεξερεύνητες – και επομένως ακατανόητες; Και πώς μπορούμε να καταλάβουμε, να εξηγήσουμε και άρα να συνδεθούμε με τον ίδιο μας εαυτό;

Όσες γυναίκες κι αν έχω ρωτήσει πως είναι, η απάντηση είναι ίδια «είμαι καλά, δεν μπορώ να πω ότι είμαι σούπερ, αλλά είμαι καλά».

«Είμαι καλά» για μια γυναίκα σημαίνει «ανταποκρίνομαι στις καθημερινές ανάγκες, φροντίζω για τα θέματα που ανακύπτουν, τακτοποιώ όλα όσα προκύπτουν, επιμελούμαι των ζητημάτων του σπιτιού μου και των ανθρώπων που φροντίζω». Όμως σε μία πιο υπόγεια, πιο μυστηριώδη γλώσσα επικοινωνίας επίσης σημαίνει «όμως κάτι δεν πάει καλά σε όλο αυτό, κάτι λείπει. Νιώθω ότι αν είχα αυτό που λείπει, θα ένιωθα ζωντανή, θα είχα πάθος, ενθουσιασμό, ενέργεια, δύναμη, βεβαιότητα, θα ένιωθα ασφαλής, θα ήμουν πιο παρούσα, θα πίστευα σε μένα, θα έδινα έκφραση στον εαυτό μου, θα ζούσα, θα έκανα αυτά που νοσταλγικά ποθώ».

Τι είναι αυτό που λείπει; Ποιος είναι και τι είναι αυτός ο νοσταλγικός πόθος που κάθε γυναίκα βιώνει στην ζωή της;

Αυτό είναι το κάλεσμα κάθε γυναίκας να ξαναβρεί την Δύναμη της Γυναικείας της Ψυχής.

Κάπου στο τέλος του Χρόνου, μία σοφή γυναίκα μας περιμένει. Ζει στην άκρη του κόσμου, αλλάζει το παρελθόν χορεύοντας με το μέλλον και σε περιμένει. Ζει με ακεραιότητα, σφύζει από ζωντάνια, έχει επίγνωση του εδάφους της, είναι πληθωρική και επινοητική, βλέπει με χιλιάδες μάτια, έχει βαθιά σοφία, διακρίνει τις παγίδες, τα κλουβιά και τα δολώματα, αναπνέει κάτω από το νερό, βιώνει την εσωτερική της οικολογία, θρέφει την δημιουργική της ζωή, οριοθετεί τον ψυχικό της χώρο, κατανοεί μέσω του ψυχισμού της.

Αυτή είναι που λείπει. Αυτή είναι ο νοσταλγικός πόθος. Νιώθουμε ότι Αυτή είναι κάπου εκεί και μας καλεί, νιώθουμε ότι Αυτή δεν είναι μαζί μας, ότι εμείς δεν είμαστε μαζί της.

Στην σύγχρονη εποχή ζητείται από κάθε γυναίκα να είναι ένα πολυμηχάνημα δράσης. Ζητείται να είμαστε όλα τα πράγματα για όλους τους ανθρώπους, να τα κάνουμε όλα και να συμφέρουμε! Και τα κάνουμε και καμαρώνουμε που τα κάνουμε όλα, που κάνουμε περισσότερα από έναν άντρα, που κάνουμε παράλληλα δέκα πράγματα, που διαχειριζόμαστε θέματα κάθε φύσης – θέματα πρακτικά, θέματα συναισθηματικά, θέματα κοινωνικά, θέματα ψυχολογικά και ό,τι άλλο προκύψει.

Αυτό  εκπληρώνει τον δικό μας, προσωπικό, βαθύ, νοσταλγικό πόθο; Ξέρουμε την απάντηση. Κάτι λείπει.

Όλα αυτά είναι οι δικές μας σειρήνες που μας μαγεύουν να συγκαλύψουμε, να παρακάμψουμε, να απωθήσουμε ή να αναβάλλουμε την φροντίδα και την εκπλήρωση του δικού μας νοσταλγικού πόθου.

Η παραδοσιακή ψυχολογία είναι συχνά σιωπηλή για βαθύτερα θέματα που είναι κρίσιμα ζωτικά για τις γυναίκες: το αρχετυπικό, το ενστικτώδες, το κυκλικό, τις φάσεις, τον τρόπο και την ψυχική γνώση της γυναίκας, την δημιουργική της φωτιά.

Η φωνή της Γαίας μέσα στον πυρήνα της γυναικείας ψυχής μάς παρακινεί να αναστηθούμε, να ζωντανέψουμε, να εμφανιστούμε, να αξιώσουμε την δύναμη της γυναικείας μας ψυχής, να προασπίσουμε την ψυχική μας σύνδεση, να αξιώσουμε την ασφάλεια, την βεβαιότητα και την ομορφιά που κρύβουμε μέσα μας, που κρύβει μέσα της η Δύναμη της Γυναικείας Ψυχής.

Μέσα από το σεμινάριο γίνεται:

 

  • Επαναπροσδιορισμός του εαυτού από το βάθος του ψυχισμού σου, με επίγνωση και όχι στην επιφάνεια και με το μυαλό

  • Κατανόηση της πορείας της ζωής σου και των υπόγειων παραγόντων που επηρέασαν τις επιλογές – τι αλήθεια έχει συμβεί

  • Κατανόηση του πραγματικού, κρυμμένου, διαισθητικού και ψυχικού εαυτού

  • Ανάπτυξη της ικανότητας να δεις στο «σκοτάδι», να ψυχανεμιστείς τις δυναμικές πίσω από άτομα ή καταστάσεις

 

Στο σεμινάριο επίσης θα γίνει:

 

  • Σύνδεση με την δύναμη της γυναικείας ψυχής.

  • Ανάκτηση του ψυχικού θάρρους να είσαι παρούσα.

  • Θεραπεία ασυνείδητων τραυμάτων και εμπλοκών που λειτουργούν υπόγεια στα ασυνείδητα βάθη του ψυχισμού.

  • Αύξηση της ψυχικής διαίσθησης και αντίληψης

  • Αναγνώριση των βαθύτερων λειτουργιών μέσα στον εαυτό

  • Επαναξιολόγηση όλων όσα είχες καταλάβει μέχρι τώρα στην ζωή σου.

Η Προσέγγιση

Η θεραπευτική διαδρομή για την ανάκτηση της δύναμης της ψυχής μας θα γίνει μέσα από την διήγηση δύο ιστοριών. Κάθε γυναίκα ακούει από τα βάθη της ψυχής όταν κάποιος διηγείται ιστορίες, επειδή αυτός είναι ο τρόπος της γυναικείας ψυχής. Οι ιστορίες φέρνουν γνώσεις και οδηγίες. Είναι χάρτες για την εσωτερική ζωή και την εξωτερική δράση.

 

Καθώς οι ιστορίες ξεδιπλώνονται, και ο γυναικείος ψυχισμός αρχίζει να τρέφεται, εμείς βοηθάμε τον νου να κατανοήσει, δίνοντας εξηγήσεις, αποσυμβολίζοντας όταν και όπου χρειάζεται, συνδέοντας τις οδηγίες που η ιστορία δίνει με την πρακτική, εξωτερική, καθημερινή ζωή. Αυτό διευκολύνει να ενώσουμε το βάθος της ψυχικής γνώσης και των ψυχικών ενστίκτων με την λειτουργία και την δράση μας στην εξωτερική πραγματικότητα της καθημερινότητας.

 

Δήλωση συμμετοχής τηλ. επικοινωνίας : 2114058145 / 6931582291              *Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής*

ΑΘΗΝΑ - 17 ΜΑΡΤΙΟΥ

Ώρα: 10.00πμ - 18.00μμ

Κόστος Συμμετοχής: 105 € για δηλώσεις συμμετοχής έως 12 Μαρτίου. Από 13 Μαρτίου η παρακολούθηση  είναι 130

Που: Αθήνα, Διεύθυνση: Σεμιτέλου 2, 11528