Κυριακή 30 Ιουνίου|  11.00πμ - 18.00μμ  |  Αθήνα

πληροφορίες παρακολούθησης >> 

Αυτή είναι μία ιστορική εποχή όπου η ανθρωπότητα από ένα στενό ατομο-κεντρικό σκεπτικό οδηγείται να θυμηθεί και να ξανα-μάθει το λειτουργικό σκέψης και δράσης της συμπαντικής νοημοσύνης, και της ίδιας της ψυχής. Αυτή είναι μία μύηση στην γαλαξιακή νοημοσύνη, δηλαδή στην νοημοσύνη που αφορά την αλήθεια, την ουσία, και το συλλογικό.  

Καλούμαστε να μάθουμε πώς μπορούμε να ζούμε πολύ προσωπικά και βαθιά απρόσωπα. Έτσι, θα μπορούμε ν’ ακολουθήσουμε τις εξελίξεις, να βελτιώσουμε ουσιαστικά την ζωή μας, και να λειτουργήσουμε με πιο ενοποιημένη επίγνωση μέσα στην καθημερινότητα της ζωής. Η γαλαξιακή νοημοσύνη είναι ένα πεδίο όπου η σοφία, η ψυχική διαίσθηση, και η ψυχική μας ευφυΐα ενώνονται και αρχίζουν να οδηγούν την ανθρώπινη λογική, το ανθρώπινο αίσθημα και την ανθρώπινη εμπειρία.

Αυτή η διεύρυνση οδηγεί την ανθρώπινη ικανότητα σε λιγότερο δραματικές στάσεις και συμπεριφορές, λιγότερο θυματικές θέσεις, μεγαλύτερη εσωτερική ειλικρίνεια και πιο καθαρές και θαρραλέες οπτικές. Από την αντίληψη «τα πάντα αφορούν εμένα, τα πάντα είναι σημαντικά επειδή σχετίζονται με μένα,» περνάμε στην αντίληψη «τίποτα δεν είναι ιδιαίτερο και ξεχωριστό απλά επειδή συμβαίνει σε μένα». Αυτή είναι μία από τις οπτικές που ανοίγουν ένα τελείως διαφορετικό ορίζοντα λειτουργίας στον άνθρωπο. Μικραίνει αυτά που είναι μικρά και έτσι αφήνει να φανούν αυτά που είναι πράγματι μεγάλα.  

Για να δημιουργήσουμε μία ουσιαστική συνεργασία με την αλήθεια του σύμπαντος και με τον παλμό της νοημοσύνης του γαλαξία, χρειάζεται να  είμαστε έτοιμοι  να την αναγνωρίσουμε, όταν «χτυπά» την πόρτα της συνείδησής μας.

Η γαλήνια φωνή ενός ομιλητή στο ράδιο που μπορεί ν’ αγγίξει την ψυχή και την καρδιά μας και να φέρει ένα πέπλο βαθιάς ησυχίας μέσα μας, είναι μία στιγμή όπου η αλήθεια κάνει επαφή με εμάς.   Ένα τέτοιο γεγονός  περνά απαρατήρητο, αχρησιμοποίητο και αναγνώριστο μέσα στην καθημερινότητα μας επειδή δεν αναγνωρίζουμε το πεδίο με το οποίο ερχόμαστε σε επαφή.

Αναζητούμε την επαφή με το θεϊκό, άρα με κάτι αληθινό πέρα από τον ορατό κόσμο. Η γαλαξιακή νοημοσύνη μας ανοίγει ορίζοντες και μας διδάσκει τους τρόπους που το συμπαντικό και το θεϊκό επικοινωνούν με μας μέσα απ’ όλες τις γλώσσες της ύπαρξης. Από την ψυχική διαίσθηση, τα ένστικτα, τον ήχο των πουλιών, έως τα στιγμιαία «κενά» του νου, και τις αναλαμπές εσωτερικής σοφίας.

Τα «στιγμιαία κενά» είναι στιγμές όπου η αλήθεια μας «τραβά» για ένα δευτερόλεπτο σ’ ένα πεδίο πέρα από την ανθρώπινη συνείδηση.  Αυτές οι «κενές στιγμές» είναι στιγμές επανεκκίνησης του νου από τον γαλαξία ή την ψυχή μας.  Όντας συνειδητοί  και δεκτικοί σε αυτές τις στιγμές μπορούμε να παραλάβουμε το μήνυμα ή την παρόρμηση που γεννούν, το ένστικτο που πυροδοτούν, ή την ψυχική διαίσθηση που ακαριαία πηγάζει μέσα μας, και να δράσουμε.

Αυτή είναι η μητρική μας γλώσσα, η υπαρξιακή μας γλώσσα. Μας μαθαίνει να κοιτάμε από ψηλά και από βαθιά την ανθρώπινη εμπειρία και τις ανθρώπινες εξελίξεις. Αυτή είναι η αυτογνωσία στο επίπεδο της γαλαξιακής μας υπόστασης και προσβάσιμη σε κάθε άνθρωπο που θέλει να προχωρήσει αρμονικά με τον παλμό της ζωής. Αυτή μία πυξίδα για τους σύγχρονους καιρούς και τις σύγχρονες εξελίξεις.

Ζούμε στην εποχή όπου όλα αλλάζουν και αναθεωρούνται. Γι’ αυτό και είναι ζωτικής σημασίας να είμαστε πρόθυμοι να διαστείλουμε και να αναπτύξουμε την αντίληψή μας, τον νου μας. Μόνο η καρδιά δεν μπορεί να σταθεί όρθια σ’ αυτό το περιπετειώδες ταξίδι της γης. Χρειάζεται η αντίληψη ν’ ακονιστεί, να οξυνθεί, να διασταλεί με πάθος και διάκριση.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Ημέρα & Ώρα:     Κυριακή 30 Ιουνίου, 11.00 - 18.00μμ

                Που:      Αθήνα, Σεμιτέλου 2 (έναντι Μεγάρου Μουσικής)

         Είσοδος:      85€ 

Τηλ. επικοινωνίας :      2114058145 / 6931582291                                  *Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής*

Επικοινωνία

T: (+30) 2114058145

M: (+30) 6931582291

E: contact@haritini.org

 

©2020 Haritini Christakou. Πολιτική Απορρήτου