Μία Μυητική Σαρακοστή 

Η Μυητική προετοιμασία για το Πέρασμα 

Παρασκευή 8 Μαρτίου|  18.00μμ - 20.30μμ  |  Αθήνα

πληροφορίες παρακολούθησης >> 

Πλησιάζει η Καθαρά Δευτέρα, η οποία αποτελεί μία λεπτοφυή ψυχολογική υπενθύμιση προς τον εαυτό μας ότι κάτι σημαντικό επίκειται. Κάθε Καθαρά Δευτέρα είναι ένα σημάδι μέσα στον χρόνο, μία υπόμνηση από το υπόγειο δάσος της ψυχής που μας θυμίζει ότι υπάρχει η δυνατότητα για μία μεταμόρφωση.

 

Η συνήθης Σαρακοστή - που ξεκινά την  έβδομη εβδομάδα πριν το Πάσχα - χαρακτηρίζεται από την παραδοσιακή νηστεία, ίσως τον εκκλησιασμό τις Παρασκευές, και κορυφώνεται με την Μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση. Την ίδια περίοδο η άνοιξη αρχίζει να δίνει τον παλμό της νέας γέννησης, οι μέρες έχουν περισσότερο φως, οι μυρωδιές των λουλουδιών μεθούν την σφιγμένη χειμωνιάτικη ψυχή μας. Η τετραήμερη αργία του Πάσχα που περιμένει στο τέλος της περιόδου είναι μία ενδιάμεση ανάσα μέχρι να έρθουν οι  καλοκαιρινές διακοπές.

 

Η Καθαρά Δευτέρα είναι η υπόσχεση από την ιερότητα προς την ανθρωπότητα ότι αυτό που ζητείται είναι εκεί για να ληφθεί, αυτό που χρειάζεται είναι εκεί για να δοθεί, αυτό που ποθείται είναι εκεί για ν’ ανακτηθεί. Αν φέτος θέλετε να αξιοποιήσετε αυτή την δυνατότητα για μία μεταμορφωτική Σαρακοστή, ελάτε την Παρασκευή, 8 Μαρτίου, στην συνάντηση για την Μυητική Σαρακοστή.

Στην συνάντηση θα μιλήσουμε: 

  • Για τους τρόπους που μπορούμε να αξιοποιήσουμε την περίοδο αυτή, ώστε να συμβεί μία ουσιώδης ψυχική ανανέωση, μία αναζωπύρωση του πνεύματός μας, και μία βιολογική εξυγίανση του εαυτού μας. 

  • Γα τις εσωτερικές και εξωτερικές εργασίες που είναι κατάλληλο και ενδείκνυται να γίνουν σ’ αυτή την περίοδο

  • και θα περιγράψω τα βήματα της προετοιμασίας που αντιστοιχούν σε κάθε εβδομάδα της Σαρακοστής μέχρι και την Ανάσταση, ώστε το Πέρασμα ν’ αξιοποιηθεί μεταμορφωτικά και ευεργετικά και καθέναν μας.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Ημέρα & Ώρα:     Παρασκευή 8 Μαρτίου, 18.00 - 20.30μμ

                Που:      Αθήνα, Σεμιτέλου 2 (έναντι Μεγάρου Μουσικής)

         Είσοδος:      30€ 

Τηλ. επικοινωνίας : 2114058145 / 6931582291                                  *Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής*

Επικοινωνία

T: (+30) 2114058145

M: (+30) 6931582291

E: contact@haritini.org

 

©2020 Haritini Christakou. Πολιτική Απορρήτου