top of page

Haritini's Blog

Αναζήτηση

Η μαγική σου δύναμη, 11 Δεκεμβρίου


Καλημέρα, όλη μέρα! 11 Δεκεμβρίου! Θεέ μου πώς τρέχουν οι μέρες! Πρέπει να τις προλάβω γιατί όπως φαίνεται θα φύγουν γρήγορα! Όμως, ο Αντού με συμβουλεύει ν’ αφήσω τις βιασύνες γιατί λέει πως όσο βιάζομαι, τόσο ο χρόνος φεύγει! Έτσι ο Αντού σήμερα συμβουλεύει να βάλω αργές ταχύτητες!

Θ’ ακούσω λοιπόν την συμβουλή του σοφού ξωτικού φίλου μου και θα φάω το φαγητό που θα έχει φτιάξει η μαμά μου σαν να είναι η πρώτη φορά που δοκιμάζω αυτό το φαϊ. Θα απολαύσω κάθε μπουκιά που θα βάλω στο στόμα μου και θα αισθανθώ την γεύση της. Θα πιω το νερό μου χωρίς βιασύνη, και θα νιώσω την δροσιά κάθε γουλιάς να κυλά στον λαιμό μου. Θα αναπνεύσω μετά το φαγητό μου τρεις φορές αργά και θα ευχαριστηθώ την ανακούφιση που μου φέρνει η ανάσα μου.

Όταν καθίσω στον καναπέ ή στην καρέκλα θα απολαύσω το σώμα μου που χαλαρώνει. Θα ευχαριστηθώ που η καρέκλα κρατά το βάρος μου και εγώ δεν χρειάζεται να το κουβαλάω συνέχεια. Θα χαζέψω σημεία και γωνιές του σπιτιού μου που συνήθως δεν πάει το μάτι μου να κοιτάξει. Θα κοιτάξω κάθε μικρό και μεγάλο πράγμα του σπιτιού μου και του δωματίου λίγο πιο προσεκτικά. Θα ανακαλύψω λεπτομέρειες και ομορφιές που πέρναγαν απαρατήρητες.

Θα ρίξω μία προσεκτική ματιά στα χρώματα του ουρανού, θα σταθεί η ματιά μου στα λουλούδια που είναι γύρω μου, θα παρατηρήσω ένα αγριόχορτο φυτρωμένο στην άκρη του πεζοδρομίου, θα χαζέψω τα κλαδιά των δένδρων και θα εντυπωσιαστώ από τα απίθανα σχήματα που φτιάχνουν μεταξύ τους.

Θα κοιτάω τα πρόσωπα αυτών που περνούν βιαστικοί δίπλα μου σαν να μου είναι γνωστοί! Θα παρατηρώ τα αυτοκίνητα στον δρόμο σαν να τα βλέπω για πρώτη φορά και θ’ αναρωτιέμαι τι είναι και από πού ξεφύτρωσαν.

Θα έχω τα αυτιά ανοιχτά για να ακούσω ήχους που πριν δεν «έπιανα», όπως μικρούς ήχους από πουλάκια σε κάποιο κλαδί, ένα μικρό γέλιο από κάποιον περαστικό, μία λέξη όμορφη και γλυκιά που λέι κάποιος σε κάποιον άλλο. Θα έχω τα αυτιά μου ανοιχτά για ήχους που συνεπαίρνουν και ταξιδεύουν… ίσως έναν βιολιστή σε μία γωνιά του δρόμου, μία φυσαρμόνικα από κάποιον που ζητά βοήθεια, ή το θρόϊσμα των φύλλων κάποιων δένδρων, ή ο ήχος που κάνουν τα κλαδιά όταν ένα σκυλάκι τα σπρώχνει περνώντας.

Ίσως, εάν έχω χρόνο, να χωθώ μέσα σ' ένα τόσο δα μικρό παρκάκι και να αναζητήσω εκεί την μαγεία που η συμβουλή του Αντού μού υπόσχεται. Ίσως εκεί, χαλαρά και χωρίς σκέψεις, καταφέρω να ακούσω τον ήχο που κάνουν τα μικροσκοπικά ζωύφια που περπατούν στο χώμα ή σκαρφαλώνουν στους κορμούς των δένδρων. Ίσως πετύχω κάποια πεταλούδα που ξέμεινε κατά λάθος μέσα στον χειμώνα και ακούσω τον ήχο που κάνουν τα φτερά της όταν χορεύει στον αέρα.

Ίσως να καταφέρω να μυρίσω τις μυρωδιές που βγάζει ο κορμός του βρεγμένου δένδρου, τα νοτισμένα φύλλα των θάμνων, το μαλακό από την βροχή χώμα πάνω στο οποίο πατούν τα παπούτσια μου. Ίσως διακρίνω την μυρωδιά ενός θάμνου ή ενός μικρού αδέσποτου σκύλου ή μίας ατίθασης γάτας καθώς κάνουν την περατζάδα τους από το μικρό πάρκο. Ίσως οι μυρωδιές με ταξιδέψουν στον κόσμο της καρδιάς μου… των ταλέντων μου… των χαρισμάτων μου… και των κρυμμένων δυνάμεων και ικανοτήτων…

Ίσως μέσα σε μία τόσο δα μικρή γωνίτσα, σ’ ένα τόσο δα μικρό χώρο γης, ανακαλύψω την μαγεία που μου περιγράφει ο Αντού. Ίσως, εκεί, στον μικρούλη πράσινο χώρο της μεγάλης γκρι πόλης, δω ξανά με τα «ξωτικένια» μου μάτια, ακούσω πάλι με τα «καλλικαντζαρίσια» μου αυτιά, μυρίσω με την μύτη των νάνων, γίνω ανάλαφρη σαν νεραΐδα, και βρω το μαγικό δυναμικό της ύπαρξής μου σαν πλάσμα της γης.

Ίσως στον μαγικό κόσμο των Χριστουγέννων να κρύβονται πολλά περισσότερα απ’ όσα νομίζουν οι μεγάλοι. Ίσως γι’ αυτό κρατά μόνο ένα μήνα… Ίσως για να μην ανακαλύψουμε τις αληθινές μας δυνάμεις, τα αληθινά μας ταλέντα, την μαγεία που κρύβουμε μέσα μας- την μαγεία που κάθε παιδί κρύβει μέσα του που μπορεί ν’ αλλάξει τον κόσμο όλο, και εύκολα την δική του ζωή.

Πίστεψε σε σένα, φίλε μου. Πίστεψε στην μαγική σου δύναμη. Άκου την συμβουλή των σοφών πλασμάτων της γης. Και εσύ της γης είσαι. Και εσύ του χώματος είσαι. Και εσύ των δένδρων και των λουλουδιών είσαι. Και εσύ των πουλιών και των ζώων είσαι. Και εσύ των ψαριών που κολυμπούν ελεύθερα είσαι.

Ο Αντού σε βεβαιώνει ότι η μαγική σου δύναμη δεν φαίνεται απ’ έξω. Αφού όμως και εσύ είσαι πλάσμα των ουρανών και της γης είναι βέβαιο ότι και εσύ είσαι μαγικός. Είναι σίγουρο ότι έχεις περισσότερα ταλέντα απ’ ότι φαντάζεσαι και μεγαλύτερες δυνάμεις απ’ ότι νομίζεις. Ακολούθησε την συμβουλή του Αντού όσο πιο συχνά μπορείς και θα αρχίσεις να καταλαβαίνεις και ν’ ανακαλύπτεις τις κρυφές σου δυνάμεις και τα κρυμμένα σου ταλέντα!

Ο Αντού λέει: Ζωγράφισε με τα δικά σου χρώματα, κάνε παρέα με την γη, πίστευε στην αγάπη του Άγιου Βασίλη, και άσε τα ξωτικά να σε βοηθήσουν να γίνεις κάτι ακόμα μεγαλύτερο και ακόμα καλύτερο απ’ ό,τι έχεις ονειρευτεί!

Το ξέρεις ότι ο Άγιος Βασίλης είναι γεμάτος εκπλήξεις και δώρα. Αυτό που δεν ήξερες είναι ότι ακούγοντας την συμβουλή του Αντού μπορείς να έχεις εκπλήξεις και δώρα κάθε μέρα, όλη την χρονιά. Αυτό το μυστικό λίγοι το μαθαίνουν, αφού λίγοι είναι εκείνοι που κάνουν κολλητή παρέα με τον Άγιο Βασίλη και τα αγαπημένα του ξωτικά, λίγοι είναι εκείνοι που διαλέγουν την χαρά και την αγάπη, λίγοι είναι αυτοί που αποφασίζουν να ζωγραφίσουν με τα δικά τους χρώματα!

Φέτος σίγουρα είναι αλλιώτικα τα Χριστούγεννα που έρχονται. Φέτος κάνεις παρέα με τους Φύλακες των Μυστικών της Χαράς. Μπορείς λοιπόν να χαίρεσαι από τώρα γιατί αυτό σημαίνει πως αυτά τα Χριστούγεννα και η Νέα Χρονιά που έρχεται θα είναι τελείως μα τελείως αλλιώτικα απ' όλα τα άλλα!

Ανυπομονώντας, αλλά χωρίς να βιάζομαι, σου στέλνω χαρωπά φιλιά,

Η απολαμβάνω-τις-στιγμές νεράϊδα ΧαριτίνηCopyright 2013-2022


0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Σχόλια


bottom of page