Το Επτάκτινο Αστέρι, 15 Δεκεμβρίου
- Haritini
- 4 Δεκ 2022
- διαβάστηκε 3 λεπτά
Έγινε ενημέρωση: 15 Δεκ 2022

Καλημέρα όλη μέρα, κάθε μέρα! 15 Δεκεμβρίου! Είμαστε στην μέση της πιο ωραίας εποχής! Της πιο σούπερ εποχής του χρόνου όλου που τα πάντα στολίζονται, λάμπουν, και έχουν γιορτή και χαρά. Είναι η πιο κατάλληλη εποχή για ταράνδους, ξωτικά και Άγιο Βασίλη! Μόνο με τέτοιο κλίμα εορταστικό και χαρούμενο ταιριάζει αυτή η αλλόκοτη, ανατρεπτική, ανακουφιστική, ανακούρκουδη, αναστατωτική, αλλόκοσμη, αλλού γι’ αλλού, παρέα!
Νιώθω πολύ χαρά καθώς περιμένω τον ερχομό των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Ίσως είναι η τρελούτσικη φύση μου. Ίσως είμαι ακόμα παιδί σαν εσένα. Είναι τόσο ωραίο να έχεις κάτι όμορφο να περιμένεις! Εσύ τι λες; Εμένα καθόλου δεν με πειράζει που περιμένω. Εσένα; Ίσα-ίσα θα έλεγα πως όλο αυτό το διάστημα ζω με χαρά νιώθοντας την χαρά όλων των άλλων. Υπάρχει παντού ένας ψίθυρος χαράς: κάτω από χαλιά, πίσω από πόρτες, κάτω από καναπέδες, μέσα σε κουτιά, πάνω σε πεζοδρόμια, πίσω από ταμπέλες, κάτω από παγκάκια, πάνω από κολόνες… Γενικώς υπάρχουν παντού ψίθυροι του αέρα χαράς, και αυτό είναι απλά τέλειο!
Σήμερα έβαλα και εγώ το Αστέρι στο δένδρο μας. Έχουμε και εμείς ένα αστέρι που στολίζουμε στο δένδρο που είναι μπροστά από το σπίτι μας. Παλιά το έλεγαν «Αστέρι των Ξωτικών». Άλλοι το έλεγαν Επτάκτινο αστέρι, γιατί έχει επτά ακτίνες ολόγυρα! Το ξέρεις ότι το Αστέρι μας είναι Επτάκτινο όπως επτά είναι τα χρώματα του ουράνιου τόξου; Όπως επτά είναι οι νότες της
μουσικής; Όπως επτά είναι οι μέρες της εβδομάδας; Όπως επτά είναι τα θαύματα του κόσμου; Ε, λοιπόν όλοι από μας το πήρανε! Εμείς είχαμε καταλάβει πόσο σημαντικό είναι το Επτά και μετά όλοι οι άλλοι έκαναν τους έξυπνους!
Πώς σου φαίνεται το αστέρι μας; Το πήρα φωτογραφία για να το δεις! Δεν είναι υπέροχο; Μόνο που το βλέπεις, φτιάχνει η διάθεσή σου, νιώθεις πιο καλά, ίσως και να χαμογελάς καθώς το κοιτάς!
Ε, αυτά είναι τα μαγικά που μόνο οι νεραΐδες, οι νάνοι, οι καλικάντζαροι και όλα τα ξωτικά γνωρίζουν! Η μαγεία του Επτά! Το Επτά που είναι το σύνολο των κατευθύνσεων! Πώς; Οι κατευθύνσεις είναι τέσσερις; Μωρέ δεν ξέρουν που πάν τα τέσσερα αυτοί που το λένε! Οι κατευθύνσεις από πάντα ήταν Επτά! Μάλιστα Επτά! Ο βορράς, ο νότος, η ανατολή, η δύση, πάνω, κάτω και μέσα! Για μέτρα! Σύνολο Επτά!
Όμως Επτά είναι και τα μαγικά στοιχεία! Δεν τα ξέρεις; Εσύ, που είσαι φίλος όλων των ξωτικών, και αγαπημένος του Άγιου Βασίλη; Θα στα πω ψιθυριστά. Είναι η γη, ο αέρας, η φωτιά, το νερό, η ζωή, το φως και ο μαγικός αιθέρας! Όλα τα ξωτικά γνωρίζουν πόσο μαγικό είναι κάθε ένα στοιχείο από αυτά! Πώς μεταμορφώνονται στο Φριτς Φρατς, πώς αλλάζουν χρώμα, υφή, ύφος, μέγεθος, τα πάντα! Κανένας μάγος του κόσμου δεν είναι πιο μάγος απ' αυτά!
Για εμάς όμως, οι Επτά Ακτίνες του Αστεριού μας έχουν μία ξεχωριστή σημασία. Η μία ακτίνα είναι για τον ΗΛΙΟ της ευημερίας, η άλλη είναι για τα ΞΩΤΙΚΑ ΤΩΝ ΔΕΝΔΡΩΝ της φιλίας και της θεραπείας, η άλλη είναι για τα ΞΩΤΙΚΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ της δημιουργικότητας, η άλλη για την ΜΑΓΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ, η άλλη για την ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ, η άλλη για τα ΞΩΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ και η τελευταία ακτίνα, η Έβδομη, είναι η ΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΗΣ, αφού όλες οι άλλες και όλα τα άλλα στην γη ενώνονται και συναντιούνται!
Κάθε χρόνο βάζουμε ένα τέτοιο μεγάλο αστέρι σε όποιο δένδρο είναι μπροστά από το σπίτι μας, και τραγουδάμε φωναχτά για κάθε ακτίνα την μαγική της δύναμη:

1η Ακτίνα:
Είμαι παιδί του Ήλιου, της ειρήνης, των ξωτικών,
της αιώνιας αλήθειας, του λαμπερού φωτός!
2η Ακτίνα:
Εγώ Είμαι ο φίλος των δένδρων και των παιδιών,
μαζί τους θεραπεύω, μαζί τους θυμάμαι πώς!
3η Ακτίνα:
Στην θάλασσα απλώνω, και εγώ σαν το νερό,
μαζί του έχω μάθει πώς να δημιουργώ.
4η Ακτίνα:
Τα πάντα όλα γύρω, τα βλέπω μαγικά,
γιατί αγάπη έχω παντού μέσα στην καρδιά!
5η Ακτίνα:
Κοιτώ το φεγγαράκι, το χαλαρωτικό,
τα χέρια μου ανοίγω, ψηλά στον ουρανό.
Βάζω τα πόδια κάτω, καλά πάνω στην γη,
και αφήνω την Σελήνη, τον Μέγα Ισορροπιστή!
Να κάνει αυτή κουμάντο, εκείνη ξέρει πώς,
εγώ απλά δηλώνω εργάτης του φωτός!
6η Ακτίνα:
Όσο φυσά ο αέρας, η αλήθεια πάει παντού,
τα δίκαια μοιράζει με το χέρι ενός παιδιού!
7η Ακτίνα:
Ανοίγω τον εαυτό μου, απλώνομαι σαν φως,
γεμίζω με αγάπη, και νιώθω ουρανός!
Έτσι τα πάντα κάνω, χωρίς να ξέρω πώς,
έτσι επιτυγχάνω παντού θριαμβικώς!
Και οι 7 Ακτίνες:
Με όλους τους σύμμαχους που έχω στο πλευρό,
πες μου εσύ τι έχω, εγώ να φοβηθώ;
Η Επτάχορδη νεράϊδα Χαριτίνη
copyright 2013-2022
Comments