top of page

Haritini's Blog

Αναζήτηση

Το καλύτερο δώρο


Συχνά προβληματιζόμαστε τι δώρο να κάνουμε σε κάποιον που αγαπάμε. Τι θα του άρεσε; Τι θα τον έκανε να νιώσει την αγάπη μας; Το καλύτερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε στους άλλους είναι να γίνουμε εμείς ό,τι ομορφότερο και ό,τι καλύτερο μπορούμε, ώστε να είμαστε μία πηγή έμπνευσης, γαλήνης, ανάτασης, κουράγιου και ψυχικής ανάσας για εκείνους.


Αυτό μου έγινε ξεκάθαρο σε μία συνεδρία που είχα με μια πολύ ευαίσθητη και διαισθητική κοπέλα. Είχε χάσει τον πατέρα της πριν λίγα χρόνια και η μητέρα της ήταν ακόμα σε θλίψη και δεν το είχε ξεπεράσει. Κατά την διάρκεια της συνάντησης, μεταφέρθηκαν μηνύματα από τον πατέρα της προς εκείνη και αυτό την έκανε να κλαίει και να γελάει ταυτόχρονα.


Όταν τελειώσαμε, φαινόταν καθαρά ότι όλα είχαν αρχίσει να βρίσκουν την θέση τους μέσα της. Μετά από δύο μέρες μου έστειλε ένα email που αφορούσε τη μητέρα της. Είχε βάλει στη μητέρα της ν’ ακούσει την συνεδρία (την είχε μαγνητοφωνήσει) και εκείνη ακούγοντας αυτά που ειπώθηκαν ως μηνύματα από τον σύζυγό της, έκανε ένα «κλικ». Άλλαξε όλη η ψυχική της ιδιοσύσταση.


Στο μήνυμα, μου έγραφε ότι δεν μπορούσε να αναγνωρίσει την μητέρα της! Η διάθεση της είχε αλλάξει ολικά. Άρχισε να γελάει, να είναι αισιόδοξη, και η καρδιά της είχε ξανα-ανοίξει με τα μηνύματα που άκουσε. Δεν μπορούσε να εξηγήσει πώς της ήρθε η ιδέα (κατά την συνεδρία) να ζητήσει και ένα μήνυμα για την μητέρα της!


Όταν διάβαζα το e-mail είχα συγκινηθεί. Το καλύτερο δώρο που μπορoύσε να κάνει για εκείνους που αγαπούσε ήταν να γίνει η ίδια ό,τι καλύτερο, ό,τι λαμπερότερο, ό,τι ομορφότερο μπορούσε. Με την απόφασή της να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό της, είχε κάνει ένα βήμα μπροστά για την δική της ζωή αλλά ταυτόχρονα πήρε μαζί της ένα μεγάλο δώρο για την μητέρα της.


Ενός καλού που κάνουμε για εμάς, μύρια έπονται και μύρια δίνονται και σε άλλους:) Αυτό χρειαζόμαστε να το θυμόμαστε, επειδή το καλό του ενός λειτουργεί ως καλό για όλους - κάποιους που ξέρουμε και άλλους που ίσως δεν γνωρίσουμε ποτέ!


Με αγάπη,

Χαριτίνη

0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Στήριγμα

bottom of page