Η Δύναμη της Απόφασης & Η Μυητική Φύση της Ανάστασης: 

από την ασυνειδησία στην ελευθερία

Κυριακή 21 Απριλίου|  11.00μμ - 15.00μμ  |  Αθήνα

πληροφορίες παρακολούθησης >> 

Σ’ αυτό το περιεκτικό σεμινάριο θα μιλήσουμε πρακτικά για την δύναμη της συνειδητής απόφασης, για τον αποσυμβολισμό των κρυφών μηνυμάτων και την ασυνείδητη ενίσχυση των πασχαλινών εν-τυπώσεων.  Μέσα από την δύναμη της απόφασης, που είναι η μόνη πραγματική δύναμη την οποία έχουμε, μπορούμε να αποδεσμευτούμε από τα δεινά της ασυνειδησίας, δηλαδή από το μοτίβο «θύμα, κατήγορος, σωτήρας»  που αδιάκοπα βιώνεται σε κάθε ενσάρκωση.

Το σεμινάριο θα σε βοηθήσει στο:

​​

  • Να συνειδητοποιήσεις την δύναμη που φέρει η απόφαση στο να μετακινήσει τον άξονα της ζωής σου από την μοίρα στο πεπρωμένο.

 

  • Να καταλάβεις τις εκδηλώσεις του αρχέτυπου της σταύρωσης και του Πάσχα στην καθημερινότητα της ζωής σου.

 

  • Να αντιληφθείς τους τρόπους επίδρασης του αρχέτυπου της σταύρωσης στην νοοτροπία του εαυτού σου και του συνόλου.

 

  • Να γνωρίσεις τους τρόπους που μπορεί να ελευθερώσεις τον εαυτό σου μέσα στην απλή, συνηθισμένη και καθημερινή δράση.

Η πασχαλινή περίοδος είναι γεμάτη βαθύτατους συμβολισμούς και μηνύματα για το νου μας. Οι κωδικοποιημένοι συμβολισμοί της πασχαλινής περιόδου επηρεάζουν και καθορίζουν βαθιά την στάση μας απέναντι στα καθημερινά δεδομένα, τις αποφάσεις μας και την εξέλιξη της ζωής μας.

 

Ελάχιστα αναγνωρίζεται η αρχετυπική δύναμη που έχει αυτή η περίοδος στη διαμόρφωση και ενεργοποίηση των πιο θεμελιωδών μοτίβων της σκέψης και των συναισθημάτων μας. Η δύναμη των μεγάλων ροών της ανθρώπινης συνειδητότητας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δυναμώσει τις υπάρχουσες νοοτροπίες ή να προκαλέσει μία βαθιά τομή και αλλαγή προς νέες νοοτροπίες. Η πασχαλινή περίοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ορόσημο απελευθέρωσης από σκέψεις, συναισθήματα και μοτίβα που ασυνείδητα επαναλαμβάνονται στην ιστορία της ανθρωπότητας, τα οποία επηρεάζουν τον τρόπο που λειτουργούμε επειδή είναι το διάχυτο και κυρίαρχο σκεπτικό με το οποίο λειτουργεί η πραγματικότητα γύρω μας, και μέσα μας.

 

Έχει ειπωθεί ότι θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία. Και είναι αλήθεια.

Αρετή είναι να αναγνωρίζεις το σκοτάδι, το πώς επηρεάζει, την δύναμη που έχει, την αδράνεια που επιβάλλει. Η σκιά έχει την ασυνειδησία ως δύναμη.

Τόλμη είναι να συνειδητοποιείς τον τρόπο της αλήθειας, της υγείας, της αποδέσμευσης και να τον υιοθετείς.

Ο συνδυασμός των δύο οδηγεί στην απελευθέρωση. Είναι η ελευθερία που έχουμε να αποφασίζουμε να μείνουμε στο αρχετυπικό σκεπτικό των δεινών ή να «δούμε» και να αποφασίσουμε ν’ ανα-σταθούμε.

Στο σεμινάριο θα μιλήσουμε:

  • Πρακτικά για την δύναμη της συνειδητής απόφασης

  • Για τον αποσυμβολισμό των κρυφών μηνυμάτων & την ασυνείδητη ενίσχυση των πασχαλινών εν-τυπώσεων. 

  • Για την αποδεσμεύση από τα δεινά της ασυνειδησίας, και των μοτίβων «θύμα, κατήγορος, σωτήρας»  που αδιάκοπα βιώνεται σε κάθε ενσάρκωση.

Αυτή είναι μία ευκαιρία να καταλάβουμε τους τρόπους που βρισκόμαστε κάτω από το «μάγεμα» του αρχέτυπου της σταύρωσης, πώς «μαγευτήκαμε» και πώς παραμένουμε «μαγεμένοι» διαιωνίζοντας το αρχέτυπο μέσα από απλές καθημερινές μικρές αποφάσεις και στάσεις ζωής.

 

Αυτή την συνειδητή απόφαση την αναβάλλουμε και την διαπραγματευόμαστε στο ασυνείδητο επίπεδο της ζωής μας. Ο λόγος είναι ότι αυτή η απόφαση μπορεί να μας αποδεσμεύει από το μοτίβο «θύμα, κατήγορος, σωτήρας» ή «άτυχος, αδικημένος, ήρωας» ή «ευαίσθητος, χαμένος, καλός» που αδιάκοπα βιώνεται κάθε μέρα της ανθρώπινης ζωής, σε κάθε ενσάρκωση.

 

Αυτό το σεμινάριο είναι βαθιά εμπεριεκτικό και ουσιαστικά αποτελεί μύηση στην συνειδητότητα της ελευθερίας, μέσα από την δύναμη της απόφασης, που είναι η μόνη πραγματική δύναμη την οποία έχει ο άνθρωπος για να αποδεσμευτεί από τα δεινά της μοίρας και της ασυνειδησίας.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Ημέρα & Ώρα:     Κυριακή 21 Απριλίου, 11.00πμ - 15.00μμ

                Που:      Αθήνα, Σεμιτέλου 2 (έναντι Μεγάρου Μουσικής)

         Είσοδος:      45€ 

Τηλ. επικοινωνίας : 2114058145 / 6931582291                                  *Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής*

Επικοινωνία

T: (+30) 2114058145

M: (+30) 6931582291

E: contact@haritini.org

 

©2020 Haritini Christakou. Πολιτική Απορρήτου