top of page

Συντροφικότητα 

Χαριτίνη Χριστάκου©

8 Σεπτεμβρίου 2001

 

Καθώς αφουγκράζεστε την καρδιά σας, υπάρχουν χιλιάδες μηνύματα που περνούν μέσα στην ύπαρξή σας. Η διαδικασία να ακούσετε τους χαμηλών τόνων ήχους της καρδιάς σας είναι για σας επίπονη και νιώθετε σαν να ψάχνετε να ανακαλύψετε ένα ψύλο μέσα σε ένα δεμάτι άχυρα. Δεν ξέρετε καν αν υπάρχει αυτός ο ψύλος. Ο νούς σας αναρωτιέται τι είναι αυτό που ψάχνετε, τι πραγματικά κάνετε, νιώθετε κάπως χαζεμένοι, σαν κάποιον που είναι στα πρόθυρα να χάσει τα λογικά του.  Εσείς συνεχίζετε ορμώμενοι από κάποια περίεργη παρόρμηση, από μία ανεξήγητη προσκόλληση σε μία τρελλή ιδέα, απο μία εμμονή που δεν ξέρετε από που προέρχεται και τι ζητά από σας.

 

Η αφορμή σε αυτές τις περιπτώσεις έρχεται από τις συντροφικές σας σχέσεις.  Ερχεται μέσα από τις δυσκολίες, τις προκλήσεις και τα υπαρξιακά ερωτηματικά που ερείζονται και γεννιώνται στις πιο κοντινές σχέσεις αγάπης.  Εκεί η ύπαρξή σας είναι περισσότερο ανοικτή και δεκτική στα απαλά ερεθίσματα που μπορούν να οδηγήσουν σε απίστευτες διαδρομές αναζήτησης και εξερεύνησης καινούργιων τρόπων, οπτικών και προσεγγίσεων. Μέσα στις συντροφικές σας σχέσεις υπάρχουν οι μεγαλύτερες ευκαιρίες να βρείτε τις απαντήσεις για το ποιοί είστε πραγματικά. Εκεί όπου αρχίζει η αναμέτρηση στο παιχνίδι μεταξύ σας, εκεί ακριβώς ελλοχεύουν τα παράθυρα της ευκαιρίας για να κάνετε την αλλαγή. Είναι ένα ξαφνικό φως που έρχεται και απροσδόκητα φωτίζει ένα μέρος της ύπαρξης που μέχρι εκείνη την ώρα ήταν κρυμμένο και σκοτεινό. 

 

Κατά την αναμέτρηση η συνήθης τάση είναι να αμυνθείτε και να επικεντρωθείτε στην προσπάθειά σας να σώσετε αυτό το μέρος της ύπαρξής σας το οποίο αναγνωρίζετε σαν προσωπικότητά σας, την αξιοπρέπεια αυτού του μέρους, την δύναμή του, την ανάγκη του για σεβασμό, την ανάγκη του για αναγνώριση. Οι αναμετρήσεις όμως έρχονται και σας πληγώνουν και σας ζητούν να αναρωτηθείτε τι είναι τελικά για σας το πιο πολύτιμο και σημαντικό. Έρχονται και μεταφέρουν και γεννούν μέσα σας ερωτήματα που σας οδηγούν στην ψυχή σας. 

 

Τι είναι λοιπόν σημαντικό για σας; Είναι πραγματικά ο σύντροφος, η σύντροφος σημαντικοί για σας; Είναι η αγάπη που γεννάται μαζί σημαντική για σας; Είναι η έμπνευση και η υποστήριξη σημαντική για σας; Είναι το μοίρασμα των εμπειριών της ζωής και η συνοδοιπορία; Ή είναι άραγε η συντροφιά που σας βοηθά να αποφύγετε την μοναξιά, την ενδοσκόπηση, η αίσθηση μιας άφατης συμφωνίας μεταξύ σας που σας βοηθά να μείνετε συμμορφωμένοι με τις επιταγές, τις πεποιθήσεις και τις αντιλήψεις του πλήθους γύρω σας;  

 

Κάθε απάντηση, οδηγεί σε ένα διαφορετικό διάδρομο εξέλιξης και πιθανοτήτων. Σας μεταφέρει στην πραγματικότητα που τελικά είναι η πλέον κατάλληλη για να βιώσετε προκειμένου να συνεχίσετε την πορεία ανέλιξής σας προς την ενότητα. Όσο οι αναμετρήσεις επιμένουν, αναζητείστε να δείτε τι ακριβώς σας καλούν να  αναγνωρίσετε, να διακρίνετε και να αποφασίσετε μέσα στο τρόπο που η καθημερινή σας συντροφικότητα εξελίσσεται και διατάσσεται. Θυμηθείτε ότι οι απαντήσεις μπορεί να σας καλούν να πάρετε αποφάσεις που αλλάζουν τελείως την προσέγγισή σας και την αντίληψή σας για τη ζωή σας, τις κοινωνικές σας πεποιθήσεις και τις πολύ βαθειά ριζωμένες συλλογικές καταγραφές ενός συγκεκριμένου πρότυπου ζωής και συμπεριφοράς. Είστε έτοιμοι;

 

 

Χαριτίνη Χριστάκου ©

Κοινοποιήστε το:

Διαβάστε επίσης από το Blog της Χαριτίνης

bottom of page