top of page
editing banners w photo.png

Creative Editing - Δημιουργική επιμέλεια βιβλίων

Κάθε συγγραφέας αξίζει μία καλή δημιουργική υποστήριξη για το βιβλίο του!

 

Το μεράκι δεν κρύβεται και για μένα η δημιουργική επιμέλεια ενός βιβλίου ήταν και είναι μεράκι ζωής. Έχω εργαστεί δύο δεκαετίες πάνω σε δεκάδες βιβλία (δείτε την λίστα στο τέλος του κειμένου) κάνοντας μεταφράσεις, επιμέλειες, και αποδόσεις κειμένων. Υπήρξα συνεκδότης και εκδότης επί 18 χρόνια (Εκδόσεις Κρύων και Νόασις), και έχω μία σφαιρική γνώση και αντίληψη των θεμάτων που αφορούν τα βιβλία και τον χώρο του βιβλίου.

Συνήθως η επιμέλεια επικεντρώνεται στην διόρθωση της γλώσσας, της γραμματικής, της ορθογραφίας, της στίξης. Όμως υπάρχουν πολλές άλλες εξίσου  ουσιαστικές ανάγκες για ένα βιβλίο, όπως η φροντίδα της δομής και του περιεχόμενου, ο εντοπισμός των αναγκών ή αδυναμιών του κειμένου, και η συνεισφορά δημιουργικών ιδεών που θα κάνουν το κείμενο να «τραγουδήσει» - να βγάλει όλες τις δυνατότητές του.

Κάθε συγγραφέας και κάθε βιβλίο χρειάζεται κάποιον που να μπορεί να συνεισφέρει δημιουργικές ιδέες, προτάσεις, και συμβουλές, οι οποίες θα αναδείξουν τις δυνατότητες του βιβλίου. Η Δημιουργική Επιμέλεια (Creative Editing) είναι μία δυναμική συνεργασία ανάμεσα στον δημιουργικό επιμελητή και τον συγγραφέα με κοινό στόχο να φτάσουν το βιβλίο στην καλύτερη εκδοχή του.

Η Δημιουργική Επιμέλεια ζητά αληθινή αγάπη για τα βιβλία και τους συγγραφείς, καλή γνώση και απόδοση του γραπτού λόγου, εκλέπτυνση της αισθητικής του, λεπτή διάκριση στην χρήση λέξεων και νοημάτων, δεξιότητα στην ροή του κειμένου, δημιουργικό ένστικτο με το περιεχόμενο, και πολλά άλλα. Είναι επίσης σημαντικό, ο ίδιος ο συγγραφέας να θέλει να βελτιώσει το υλικό του και να φτάσει το βιβλίο του στην καλύτερη εκδοχή του. Η δημιουργική επιμέλεια είναι ο κρίσιμος καταλύτης για να το επιτύχει αυτό.

 

ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΟΥ

 

​1. ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ

Δημιουργική επιμέλεια (ΔΕ)

H δημιουργική επιμέλεια αφορά την ουσία του κειμένου, το συνολικό περιεχόμενο και την δομή του βιβλίου. Η ΔΕ περιλαμβάνει δημιουργικές ιδέες, προτάσεις και συμβουλές που βελτιώνουν την ροή του κειμένου και την ανάπτυξη του περιεχομένου. Οι ιδέες αυτές αφορούν τον τόνο του βιβλίου, την ανάπτυξη του περιεχομένου, τους συμβολισμούς, την τεχνική, την ροή, τυχόν ασυνέχειες και τρόπους να συμπληρωθούν κενά, τα πρόσωπα, τις περιγραφές, την αφήγηση.

Η Δημιουργική Επιμέλεια είναι η ματιά ενός έμπειρου και καλοπροαίρετου κριτικού αναγνώστη, που βοηθά να ανέβει η δυναμική και οι δυνατότητες του βιβλίου. Επαφίεται πάντα στην κρίση του συγγραφέα το πόσες και ποιες δημιουργικές προτάσεις και ιδέες θα θελήσει να λάβει υπόψη του, αφού πάντα εκείνος έχει τον τελικό λόγο για το έργο του.

Κάνω την επιμέλεια πάνω στο εκτυπωμένο κείμενο, και όχι ηλεκτρονικά.

Γλωσσική επιμέλεια (ΓΕ) κατ' εξαίρεση, σε ειδικές περιπτώσεις

Η γλωσσική επιμέλεια αφορά την βελτίωση της ροής των προτάσεων, την λεκτική εξομάλυνση του κειμένου, την διαύγεια των νοημάτων, την έκφραση και ακρίβεια στην απόδοση τους, την λεκτική προσαρμογή όπου υπάρχει νοηματική σύγχυση, την αναγνωσιμότητα, τις εκφραστικές αστοχίες, άσκοπες επαναλήψεις, λογικά λάθη, παρανοήσεις, την συνολική βελτίωση της γλώσσας του κειμένου.

Τυπογραφική Διόρθωση (ΤΔ) κατ' εξαίρεση, σε ειδικές περιπτώσεις

Κάνω Τυπογραφική Διόρθωση μόνο σε συνδυασμό με την Δημιουργική ή Γλωσσική επιμέλεια, και όχι αυτοτελώς. Η τυπογραφική διόρθωση αφορά την γραμματική, στίξη και ορθογραφία, τον έλεγχο τίτλων κεφαλαίων, υποκεφαλαίων, κλπ.

2. ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

Συνολική Αξιολόγηση

Αυτή είναι μία ουσιαστική και σε βάθος αξιολόγηση του βιβλίου, με στόχο να σας δώσει μία συνολική εικόνα. Η αξιολόγηση αφορά το περιεχόμενο και την ανάπτυξή του την χρήση της γλώσσας, δυνατά και αδύναμα σημεία που μπορούν να βελτιωθούν, καθώς και προτάσεις - ιδέες που θα βοηθήσουν την δυναμική του βιβλίου. Η συνολική αξιολόγηση στέλνεται ηλεκτρονικά στο e-mail του συγγραφέα.

Αρχική Αξιολόγηση

Εάν έχετε γράψει κάποια αρχικά κεφάλαια ενός βιβλίου, μπορείτε να ζητήσετε να κάνω μία αρχική αξιολόγηση γι' αυτά τα κεφάλαια. Η αρχική αξιολόγηση βοηθά να πάρει το βιβλίο εξ αρχής μία καλή πορεία στην ανάπτυξή του, ώστε να μην χρειαστεί να γίνουν αργότερα μεγάλες αναπροσαρμογές.  Επίσης, σας δίνει μία εικόνα του τρόπου που εργάζομαι. Η Αρχική Αξιολόγηση στέλνεται ηλεκτρονικά στο e-mail του συγγραφέα.

ΑΜΟΙΒΗ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ​

​​​

Η αμοιβή για την Επιμέλεια του βιβλίου εξαρτάται από τον αριθμό σελίδων του βιβλίου. ​Η αμοιβή προκαταβάλλεται, και μετά ξεκινά η ΔΕ ή ΓΕ. Eάν θέλετε μία εκτίμηση για το κόστος της Δημιουργικής ή Γλωσσικής Επιμέλειας για το βιβλίο σας, επικοινωνήστε με την γραμματεία στο 211 40 58 145 ή στο 6931 582291 (ώρες 10.00 – 17.00). ​​ Εάν θέλετε περισσότερες πληροφορίες, στείλτε μας e-mail στο contact@haritini.org.

ΣΗΜ: Κάποιοι συγγραφείς αφού ενσωματώσουν τις δημιουργικές ιδέες, προτάσεις, συμβουλές και γλωσσικές βελτιώσεις, που δόθηκαν στο Μentoring ή στην Δημιουργική Επιμέλεια, επιθυμούν να κάνω δεύτερη επιμέλεια στο βιβλίο τους, όπως έχει πλέον διαμορφωθεί. Σ’ αυτή την περίπτωση, η αμοιβή μου είναι ελαφρώς μειωμένη, σε συνάρτηση με τον όγκο του βιβλίου τους.

 

ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙ, ΕΠΙΜΕΛΗΘΕΙ, ΚΑΙ ΕΚΔΩΣΕΙ:

ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΕΠΙΜΕΛΗΘΕΙ

 

Ένα Μάθημα στα Θαύματα – επίτομη έκδοση, 2015, 2019

Η μεγάλη απάτη, Erich Von Daniken, 2010

To βιβλίο της αγάπης, John Randolph Price, 2009

Το βιβλίο της αφθονίας, John Randolph Price, 2009

Το βιβλίο του διαλογισμού, John Randolph Price, 2009

Μαθήματα Θαυμάτων, Εγχειρίδιο Μαθητών, 2008

Το βιβλίο της επιτυχίας, John Randolph Price, 2008

Η ψυχολογία του Πνεύματος, Στηβ Ρόθερ, 2007

Θεϊκή Μαγεία, Doreen Virtue, 2006

Κομιστές της Αυγής, Barbara Marciniak, 2004

Γαία, Πλειάδεια κλειδιά για την ζωντανή βιβλιοθήκη, Barbara Marciniak, 2004

Οι σύμμαχοι της ανθρωπότητας, Marshall Vian Summers, 2003

Σε συνεργασία με τον Θεό, Λη Κάρολ, 2003

Mέλλον & Γνώση, Αθηνά Κουζή, 2003

Το Οδοιπορικό της Επιστροφής, Λη Κάρολ, 2002

Η Αλχημεία του Ανθρώπινου Πνεύματος, Λη Κάρολ, 2001

Μην Σκέπτεστε σαν Άνθρωποι, Λη Κάρολ, 2000

Η εποχή του τέλους, Κρύων, 2000

 

ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙ

 

Mαρία, η Βασίλισσα των Αγγέλων, Doreen Virtue, Ph.D. 2016

Ένα Μάθημα στα Θαύματα – επίτομη έκδοση, 2015

Μαθήματα Θαυμάτων, Εγχειρίδιο Μαθητών, 2008

Οικογένεια του Φωτός, Barbara Marciniak, 2006

Εξαίσιες Γοργόνες και Δελφίνια, Κάρτες Αυτογνωσίας, Doreen Virtue, 2006

Θεϊκή Καθοδήγηση, Doreen Virtue, 2004

Ο Δρόμος της Γνώσης, Marshall Vian Summers, 2004

Άγγελοι της Γης, Doreen Virtue, 2003

Θεραπεία με την βοήθεια των Αγγέλων, Doreen Virtue, 2002

Θεραπεία με την βοήθεια των Αγγέλων, Κάρτες Αυτογνωσίας, Doreen Virtue, 2002

 

ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΕΚΔΩΣΕΙ

 

Lemuria, The Lady of the Fire recounts, 2021

Ουράνια Υποστήριξη, Μηνύματα στήριξης για μεταβατικές εποχές, 2015

Λεμουρία, Η ζωή πριν την Ατλαντίδα, 2011

Αγγελική Καθοδήγηση, τεχνικές επικοινωνίας, αληθινές ιστορίες, πρακτικές συμβουλές, 2008

Αρχαγγελικοί Διαλογισμοί, Αστρική Πύλη Δελφών, 2005

Το Άνοιγμα της Πύλης των Δελφών, 2005

Ανθρώπινοι Άγγελοι, Το αληθινό μεγαλείο που κρύβουμε μέσα μας, 2004

bottom of page