top of page

Haritini's Blog

Αναζήτηση

Φωτοπλάστης ονειροδημιουργός, 30 Δεκεμβρίου


Καλημέρα, όλη μέρα! Και μάλιστα τα καταφέραμε να φτάσουμε κοντά στην νέα χρονιά! Φτάσαμε έστω και με νεραϊδοπαρατράγουδα στις 30 Δεκεμβρίου! Αύριο θα διαβάζεις τέτοια ώρα την τελευταία χριστουγεννιάτικη ιστορία του έτους! Μετά ο παλιός χρόνος θα παραδώσει την εξουσία του και μία νέα χρονιά δημιουργιών, aυτοανακάλυψης, αγάπης, και περιπέτειας, θ’ αρχίσει.

Νομίζω ότι τώρα είναι η ώρα να κάτσεις κάτω από το δένδρο με τα αναμμένα φωτάκια και να ονειρευτείς με όλη την δύναμη της καρδιάς σου, δηλαδή με πάθος και τόλμη, την χρονιά που θα ξεκινήσει!


Για φαντάσου την λιγάκι! Για ονειρέψου την λιγουλάκι! Για σκέψου την ένα κομματάκι! Για να ξεκινήσεις και να πάρεις φόρα χρειάζεται στην αρχή να φανταστείς αστείες, απίστευτες, τολμηρές εικόνες! Να σαν αυτές που έχω βάλει εδώ δίπλα για να σε βοηθήσω.

Φαντάσου ότι μέσα στο σπίτι σου ζωντανεύουν οι αστείες ιδέες και εικόνες που γεννά η φαντασία σου. Αυτό θα σε βοηθήσει να ξεκινήσεις να φαντάζεσαι την νέα χρονιά σου με φρέσκο μυαλό και ζωντανή, δημιουργική, χαρούμενη φαντασία.

Να, σαν το κοριτσάκι εδώ δίπλα, που ονειρεύτηκε ένα έλκηθρο με δύο ταράνδους μέσα στο σαλόνι της, τον εαυτό της να κάθεται μέσα στο έλκηθρο και να κόβει βόλτες γύρω από τους καλούς καναπέδες, τα στολισμένα τραπεζάκια, και τα καθαρισμένα χαλιά! Αυτό κι αν θέλει τόλμη να το φανταστείς!

Ευτυχώς που καμία μαμά δεν μπορεί να δει αυτά που ονειρεύεσαι με την φαντασία σου και έτσι μπορείς να φαντάζεσαι ελεύθερα ό,τι θες, χωρίς να σκέφτεσαι ότι μπορεί ν’ ακολουθήσει ένα γερό κατσάδιασμα!

Από την εμπειρία μου στα νεραϊδοχώρια και στις πόλεις των ανθρώπων έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι για να δημιουργήσεις μία καλή νέα χρονιά, πρέπει να ξεκινάς πάντα από την βάση σου. Και η βάση σου είναι το σπίτι σου, αφού εκεί ζεις κάθε μέρα.

Κάνε λοιπόν με το μυαλό σου το σπίτι σου αγνώριστο! Κάντο μαγικό! Κάντο σούπερ-φανταστικό! Κάντο ονειρεμένο! Φτιάξε ένα σπίτι όπου η πραγματικότητα της πόλης και η πραγματικότητα της δικής σου φαντασίας ζουν παρέα αρμονικά, και γι’ αυτό τα πιο όμορφα, ανεξήγητα, μυστηριώδη, θαυματουργά, μαγικά πράγματα μπορούν να συμβούν!

Να κάτι σαν αυτό: ένα σαλιγκάρι μπορεί να σέρνεται αργά πάνω στο πάτωμα και καβάλα του να είναι ένα νεραϊδάκι, ενώ δύο άλλα να το βοηθούν να κάνει την βόλτα του! Ίσως αυτή να είναι η πρώτη βόλτα με όχημα για το μικρό νεραϊδοπαίδι, και τα αδελφάκια να θέλουν να είναι τριγύρω του για να μην φοβάται. Ίσως να του έχουν δώσει το κλαδί του λουλουδιού για να το βοηθά να έχει ισορροπία πάνω στο καβούκι του σαλιγκαριού ώστε να μην πέφτει. Φαντάσου τους ήχους τους… τις φωνές τους…. «Έλα, έλα Φρούλη» ακούς την μικρή αδελφή να λέει στο σαλιγκάρι! Το έχουν βαφτίσει κιόλας! «Έλα Φρούλη, μη φοβάσαι, προχώρα, πάμε προς το στερεοφωνικό. Μόλις φτάσουμε θα σου βάλω μία ωραία μουσική, και θα φχαριστηθείς» συνεχίζει η νεραϊδοπούλα απτόητη… ενώ κινείται προς το στερεοφωνικό του σπιτιού σου … σαν στο σπίτι της… Όμως αυτό φαντάσου το να συμβαίνει στο δικό σου σπίτι! Στην βάση σου!

Τι άλλο θα μπορούσε να συμβαίνει κάτω από την μύτη σου, μέσα στο σπίτι σου; εεεε;;; Ίσως δίπλα στην μεγάλη γλάστρα που έχει η μαμά σου στο σαλόνι ή στην είσοδο να έχουν φτιάξει κρυφά τα νεραϊδόπαιδα και τα νανάκια ένα μικρό σπίτι, και ζουν παίζοντας με τα κλαδιά και τα φύλλα του φυτού ή του δένδρου της γλάστρας. Ίσως δίνουν κρυφά ραντεβού πάνω σε κάποιο συγκεκριμένο φύλλο, για να συναντηθούν και να πουν τα μυστικά τους…

Ίσως κάτω από τον νεροχύτη, πίσω από τα δοχεία και τα μπουκάλια, μία άλλη νεραϊδοοικογένεια έχει φτιάξει το δικό της μανιταροσπιτάκι και μαζεύει σταγόνα σταγόνα το νερό που ξεφεύγει και έχει φτιάξει μια λιμνούλα εκεί το παιδάκι της πλατσουρίζει και χαίρεται… κάτω από την μύτη σου… και κανείς δεν το παίρνει χαμπάρι!

Και πόσα άλλα μπορείς να ονειρευτείς και να φανταστείς… που τελικά μπορεί να είναι ή να γίνουν ή ν’ αποδειχτούν πολύ πραγματικά!

Αυτός είναι ένας χαρούμενος, ξένοιαστος τρπος να ελευθερώνεσαι από τους περιορισμούς του μυαλού και της λογικής! Ν’ αφήνεις το νου σου ελεύθερο σαν περιστέρι να πετά ψηλά, να βλέπει εξαίσια πράγματα, να γνωρίζει καινούργιους φίλους, και ν’ ανακαλύπτει πόσα μπορεί να ζήσει! Επίσης, αυτός είναι ο ξωτικίσιος τρόπος να δημιουργείς κάτι καινούργιο, φρέσκο, καλύτερο, ευχαριστερότερο απ' αυτά που ζεις ήδη. Άσε λοιπόν την φαντασία σου να ζωντανέψει και να απλωθεί με τόλμη και θάρρος! Ονειρέψου όπως ποτέ! Ονειρέψου μέσα στο σπίτι σου το σπίτι σου! Βάλε τις σκηνές και τις εικόνες μέσα στην ίδια την βάση σου! Ονειρέψου τολμηρά και παθιάρικα!

Τι νομίζεις ότι κάνει η φίλη μου η Όπρα όταν φαίνεται να χαζεύει το φως; Ονειρεύεται μέσα σε κάθε μικρή λάμψη τις δικές της εικόνες για την ζωή! Αφήνει το νου της ελεύθερο σαν περιστέρι, να φανταστεί τα καλύτερα, τα ομορφότερα, το μαγικότερα και τα φανταστικότερα! Έτσι μαγεύει η Όπρα το φως, και το φως έχει πεπρωμένο του να κάνει ό,τι του λες! Ε, ναι, καιρός να το μάθεις και αυτό!

Θυμάσαι ότι ο χρόνος έχει πεπρωμένο να ακούει τον αφέντη του; Δηλαδή εσένα; Ε, το ίδιο είναι και με το φως που είναι παντού γύρω σου! Κάθε τι που ονειρεύεσαι, κάθε τι που φαντάζεσαι το φως το πλάθει, το φτιάχνει, το «ζυμώνει» και στο φέρνει! Γι’ αυτό σου λέω, ονειρέψου! Πλάσε το φως! Ανάπνευσε τον κοπανιστό αέρα παντού γύρω σου, γιατί είναι γεμάτος φως, ακόμα και το βράδυ! Φτιάξε τις όμορφες εικόνες που γεννούν μέσα σου χαρά, γέλιο, ενθουσιασμό, ελευθερία, απεριόριστη ευχαρίστηση!

Πλάσε το φως, αφού είσαι γεννημένος φωτοπλάστης και ονειροδημιουργός!

Έτσι έγραφε το Πιστοποιητικό Γέννησής σου όταν το έψαξα μέσα στο μυστηριώδες Σπήλαιο. Γι’ αυτό όταν ξεκινήσαμε την γνωριμία μας, την πρώτη-πρώτη μέρα που αρχίσαμε να μιλάμε σου είπα τραγουδώντας

«Είναι μαγεία, είναι γιορτή, είναι της Αγάπης το λαμπερό ραβδί! Ό,τι ονειρεύεσαι, ό,τι ποθείς, τρίψε τα μάτια σου και θα το δεις!»

Νόμιζες ότι έτσι στα έλεγα; Να λοιπόν σήμερα που μαθαίνεις πώς να «τρίβεις τα μάτια» σου! Δηλαδή να τα ξεσκονίζεις για να φύγουν οι σκόνες που τα βαραίνουν και να μπορούν να βλέπουν πραγματικά και θαυμαστικά!!! Έτσι «τρίβουν» τα ξωτικά τα μάτια τους, και έτσι οι φωτοπλάστες σαν εσένα ονειρεύονται, ποθούν και πραγματοποιούν!

Ένα σου λέω –παρότι μάλλον λέω πολλά: Αν καταφέρεις να φανταστείς το σαλόνι της μαμάς σου άνω-κάτω, ίσως με δύο-τρεις ταράνδους να κάνουν βόλτες και πέντε-έξι ξωτικά να μασουλάνε, να χασκογελάνε και να χοροπηδάνε πάνω στους καλούς καναπέδες, ίσως γεμάτο δώρα που αιωρούνται πετώντας, ίσως τον κύριο Τέντυ να ρίχνει ένα υπνάκο στο πάτωμα, ίσως την Φρίλια να φτιάχνει καμία τρελή συνταγή στην κουζίνα, ίσως εμένα να κάνω μπάνιο στην φλυτζανιέρα μου, ίσως τον Ντρίπη να τεντώνει λάστιχα παίζοντας με τον κουκουρούκου χρόνο, ή ίσως ακόμα περισσότερα, ε τότε μπορείς να φανταστείς τα πάντα και άρα μπορείς να δημιουργήσεις μία εξαιρετική νέα χρονιά!

Μην σε πιάσει βιασύνη! Μην βιαστείς να χαρείς την χαρά της φαντασίας σου! Απόλαυσέ το! Ευχαριστήσου τις αλλόκοτες, φανταστικές, εικόνες και ιστορίες που θα πλάσεις μέσα στην βάση σου! Άστες να θρονιαστούν και να ζήσουν σε διάφορα αναπάντεχα μέρη του σπιτιού σου, και να σε γεμίσουν χαρά.

Μην σκεφτείς τίποτα παραπέρα, παρακάτω, παραδίπλα! Τίποτα απολύτως. Σήμερα κάνεις το πιο σημαντικό! Χαίρεσαι απλώνοντας τα φτερά της φαντασίας σου, δημιουργείς ωραίες, χαρούμενες, νέες εικόνες, αλλάζεις το σπίτι σου και το κάνεις αγνώριστο, και το καλύτερο…. δεν ακούς κανενός την κατσάδα!

Ετοιμάσου λοιπόν για μία νέα χρονιά σαν καμία άλλη ποτέ μέχρι τώρα! «Τρίψε τα μάτια σου» σήμερα και αύριο, και σου δίνω ραντεβού ενθουσιαστικό ότι θα είμαστε πανέτοιμοι να υποδεχθούμε την νέα μας χρονιά!

Αχ, θέ μου, έχω ξετρελαθεί από την χαρά! Είμαι τόσο ενθουσιασμένη που φέτος εσύ θα φωτο-φανταστικο-ονειρο- δημιουργήσεις την χρονιά σου! Είμαι τόσο ξετρελαμένη που δεν μπορώ θα τραγουδήσω!

Για να σε βοηθήσω να συντονιστείς με τα νεραϊδοFM, θυμίσου το τραγουδάκι που λέει «Πάει ο παλιός ο χρόνος…» και θα βρεις αμέσως τον ρυθμό!

Πάει ο παλιός εαυτός μου,

ας γιορτάσουμε παιδιά,

κι ας τον ράνουμε ευλογίες,

για να φύγει με χαρά!

Καλή Χρονιά, Νέα Χρονιά,

σαν καμία άλλη μου πρωτοχρονιά!

Γνώριμε, παλιέ εαυτέ μου,

σε γλυκοαποχαιρετώ,

τον καινούργιο φτιάχνω τώρα,

τον χαρούμενο εαυτό!

Καλή Χρονιά, Νέα Χρονιά,

σαν καμία άλλη μου πρωτοχρονιά!

Όλα όσα έχω μάθει,

όσα μου’ χουν πει,

αγκαλιά τα παίρνω τώρα,

και πετάω σαν πουλί!

Καλή Χρονιά, Νέα Χρονιά,

σαν καμία άλλη μου πρωτοχρονιά!

Πίσω δεν ζητώ να πάω,

να πετάξω επιθυμώ,

τα φτερά μου ανοίγω τώρα,

στην καρδιά και στο μυαλό!

Καλή Χρονιά, Νέα Χρονιά,

σαν καμία άλλη μου πρωτοχρονιά!

Όλα όσα δίνουν γέλιο,

όλα όσα επιθυμώ,

όλα σ’ όνειρο τα βλέπω,

και μ’ αυτά εγώ ξυπνώ!

Καλή Χρονιά, Νέα Χρονιά,

σαν καμία άλλη μου πρωτοχρονιά!

Με την φαντασία για ζύμη,

με το φως για υλικό,

την ευτυχία εγώ θυμάμαι,

να γλυκοδημιουργώ!

Καλή Χρονιά, Νέα Χρονιά,

σαν καμία άλλη μου πρωτοχρονιά!


Η τρελο-ενθουσιασμένη νεραϊδα Χαριτίνη


ΥΓ: Α, μην το ξεχάσω, όταν το βράδυ αργά πας για ύπνο, θυμήσου όλα όσα φαντάστηκες μέσα στην μέρα και σε έκαναν χαρούμενο! Όλες τις εικόνες και τις ιστορίες που έπλασες και έφτιαξες, φέρτε τις στο μυαλό σου ώστε να κοιμηθείς μ’ ένα χαμόγελο χαράς στα χείλη και να κάνεις τον πιο γλυκοχαρούμενο, γλυκοευτυχισμένο, γλυκοαπολαυστικό ύπνο!


Σε φιλώ με αμέτρητα ονειροχαμόγελα,

Η παντοτινή σου θαυμάστρια,

Νεράϊδα Χαριτίνη



copyright 2013-2022


0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page