top of page

Η Μυστικιστική Μεγάλη Εβδομάδα - Live Webinars

Mία καθημερινή συνάντηση καθ’ όλη την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας όπου θα συνενώσουμε την θρησκευτική ευλάβεια με την ψυχικά ευσεβή ενδυνάμωση.

Η περίοδος εγγραφής έχει κλέισει.
Δείτε άλλα events
Η Μυστικιστική Μεγάλη Εβδομάδα - Live Webinars
Η Μυστικιστική Μεγάλη Εβδομάδα - Live Webinars

Ημερομηνία & Τοποθεσία

13 Απρ 2020, 8:30 π.μ. – 19 Απρ 2020, 10:00 π.μ.

Ζωντανά εξ αποστάσεως - Live Webinars

Περιγραφή

Αυτή η Μεγάλη Εβδομάδα που έρχεται δεν μοιάζει και δεν είναι σαν οποιαδήποτε άλλη που έχουμε ζήσει μέχρι τώρα. Η ανθρωπότητα έχει αλλάξει. Η αλλαγή έχει επηρεάσει όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως γλώσσας, θρησκείας, χώρας, προτιμήσεων.

Η ανάγκη των καιρών είναι να αναγνωρίσουμε ότι συμβαίνει μία μεγάλη τομή αυτή την περίοδο. Μία τομή ανάμεσα στο παρελθόν και στο μέλλον. Δύο διαφορετικές πραγματικότητες είναι σε αιώρηση: εκείνη που είχαμε ζήσει πριν την πανδημία και η άλλη, η άγνωστη, που θα διαμορφώνεται τώρα και θα εκδηλωθεί μετά. 

Ο σκοπός που έχει κάθε τομή όταν συμβαίνει δεν είναι να διαιρέσει, αλλά να συνενώσει μεταμορφωτικά δύο δυναμικές. Το κενό που παράγει αποτελεί πρόσκληση για να βρούμε τον τρόπο που θα γεφυρώσουμε τους δύο κόσμους, τις δύο δυναμικές, ωφέλιμα, εποικοδομητικά, ουσιαστικά και λειτουργικά.

Η Μυστικιστική Μεγάλη Εβδομάδα που έχω ετοιμάσει για εσάς θα μας δώσει αυτήν ακριβώς την δυνατότητα. Να γεφυρώσουμε την θρησκευτική ευλάβεια του πριν, με την πνευματική και ψυχικά ευσεβή ενδυνάμωσή μας. Η σοφία μέσα στους εαυτούς μας μάς οδηγεί να ενώσουμε και όχι ν’ αποκόψουμε. Ό,τι είμαστε σήμερα οφείλεται σε όλο το παρελθόν μας ανά τους αιώνες. Αυτό που ο πλανήτης, η ανθρωπότητα και ο εαυτός μας ζητά είναι την ικανότητα δημιουργικής συνένωσης που εμπεριέχει εκτίμηση, σεβασμό, αναγνώριση όλης της πορείας μέχρι σήμερα. Αυτό είναι το ζυμάρι που μπορεί να πλάσει άπειρους άρτους για το μέλλον. 

Η ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΥΛΑΒΕΙΑ είναι κυτταρικά καταγεγραμμένη στα βάθη των εαυτών μας. Δονείται, μιλά, πάλλεται. Αναζητούμε χώρους ησυχίας, προσευχής και επαφής με το Ιερό και διψάμε για την κατάνυξη που έχουμε νιώσει ανά τους αιώνες μέσα σε εκκλησίες - εικόνες αναμμένων κεριών με φλόγες που λικνίζονται, ψαλμοί που μας ταξιδεύουν στα βάθη του εαυτού μας προς ένα κόσμο αόρατο και εσωτερικό, λειτουργίες που όλοι έχουμε ακούσει και φυλάμε στα τρίσβαθα της ύπαρξής μας ως ψυχικές μνήμες της επαφής με το Αόρατο, το Ιερό, το Άγιο. 

Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ, από την άλλη, μας ωθεί να αναγνωρίσουμε ότι το θεϊκό ζει μέσα μας, ότι φέρουμε άπειρη δυνατότητα, ότι δεν είμαστε υποχείρια της ύλης. Η πνευματική ενδυνάμωση μας στηρίζει να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε δημιουργοί, ότι ο νους και οι σκέψεις και τα συναισθήματα είναι δημιουργικές ενέργειες που παίρνουν μορφή και γίνονται εξωτερικές καταστάσεις και συνθήκες. 

Όμως, η πνευματική ενδυνάμωση χωρίς την ευσέβεια που αποτελεί ποιότητα της ιερής καρδιάς μας καταλήγει να περιορίζεται στο νοητικό και στερείται το βάθος της δύναμης και το σθένος της ψυχής. Μία πνευματική ενδυνάμωση που είναι γεμάτη κβαντικές ιδέες χωρίς να συνοδεύεται από ανθρωπιά, ανθρωπισμό, σθένος ψυχής, και ιερότητα, γίνεται ένα σώμα χωρίς ψυχή. Και πολλά έχουν γίνει στην ανθρωπότητα από το υπερφίαλο νοητικό χωρίς την ισορροπία της ιερότητας της καρδιάς.

 

Με δεδομένα αυτά, σας προσκαλώ σε μία καθημερινή συνάντηση καθ’ όλη την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας όπου θα συνενώσουμε την θρησκευτική ευλάβεια με την ψυχικά ευσεβή ενδυνάμωση. Θα συνενώσουμε το παρελθόν όπως πάλλεται στο τώρα με το μέλλον, χτίζοντας κάθε μέρα μία πνευματική γεφύρωση μέσα μας, όπου η ευλάβεια και η ενδυνάμωση θα συνυφανθούν, θα συνυπάρχουν και θα συνδημιουργούν μία βαθύτερη και ισχυρότερη πληρότητα, συγκρότηση, δύναμη και ασφάλεια μέσα στον εαυτό. 

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Εδώ και δεκαετίες «μεταφράζω» ενέργειες, μεταφέρω πληροφορίες από άλλα πεδία κάνοντάς τις λόγια που γίνονται κατανοητά στο δικό μας πεδίο. Αυτό είναι η γεφύρωση των πεδίων της συνειδητόττηας και είναι μία εγγενής ικανότητα που φέρω και γι’ αυτό μου φαίνεται φυσική και όχι ιδιαίτερη. Έχω ευγνωμοσύνη γι’ αυτή την εσωτερική λειτουργία και την σοφία που μεταφέρεται, επικοινωνείται και βοηθά. Εδώ και 22 χρόνια κάνω το καλύτερο για να φέρω αυτή την ικανότητα με αξιοπρέπεια και ακεραιότητα. Αυτό ακριβώς θα κάνω αυτή την Μυστικιστική Μεγάλη Εβδομάδα. Θα βοηθήσω να γεφυρώσουμε και έτσι να δυναμώσουμε. 

Οπότε, από την Μεγάλη Δευτέρα και κάθε μέρα της Μεγάλης Εβδομάδας, το πρωί στις 8.30 :

· θα ξεκινώ με βάση το περιεχόμενο της λειτουργίας που γίνεται στην εκκλησία εκείνη την ημέρα

· θα μιλώ για την ουσία, το νόημα και τον πυρήνα της ιερής λειτουργίας της ημέρας, γιατί αυτό μας συνδέει με το μεγάλο συλλογικό της χώρας μας και την δύναμή του

· στην συνέχεια θα «μεταφράζω» το περιεχόμενο υπό το πρίσμα της σύγχρονης αντίληψης και πνευματικότητας, σε δηλώσεις, προσευχές, επικλήσεις ή διαλογισμούς, με σκοπό την ατομική ενδυνάμωση και το άνοιγμα στο πεδίο της ευσέβειας της καρδιάς.

· θα εξηγώ πώς αυτή η σύνδεση με το συλλογικό μέσω της θρησκευτικής λειτουργίας δεν είναι εμπόδιο, αλλά μεγάλη δύναμη που αν κατανοηθεί και «μεταγλωττιστεί» σωστά για την αντίληψή μας, μπορεί να μας δώσει μεγάλη φώτιση, διεύρυνση αντίληψης, βαθιά πρόοδο στην ενδυνάμωσή μας. 

Αυτή η δημιουργική πνευματική εργασία θα γίνεται κάθε πρωί. Θα μιλάμε για την ενέργεια της ημέρας, θα παίρνουμε την ουσία, και θα την κάνουμε σημερινή γλώσσα, τωρινή αντίληψη, σημερινή πνευματική επίγνωση απαλείφοντας τις επιβαρύνσεις. Αυτό είναι η ουσία της δημιουργικότητας: ενώνει καινοτομώντας, αλλά δεν σπάει τις ρίζες.  

Ο Σκοπός της Μυστικιστικής Μεγαλής εβδομάδας θα είναι: 

Να μπορεί καθένας να πάρει την δύναμη της ρίζας από την συλλογική θρησκευτική ευλάβεια των αιώνων, η οποία γι’ αυτό έχει τεράστια συλλογική δύναμη, και να την ανεβάσει στα κλαδιά του ατομικού δένδρου της αυτοπραγμάτωσης, της ενδυνάμωσης του πνεύματός του, και της καθημερινής λειτουργικής ολοκλήρωσής του. 

Έτσι αυτή η Μυστικιστική Μεγάλη Εβδομάδα θα λειτουργήσει ενδυναμώνοντας και γεφυρώνοντας την ψυχική ανάγκη για ευλάβεια με την επιθυμία για ενδυνάμωση, αυτοπραγμάτωση, πνευματική πρόοδο και ψυχική άνθιση. 

Ενώνοντας, ολοκληρωνόμαστε και ισχυροποιούμαστε.

Κοινοποίηση

bottom of page