top of page

Μυστικιστική Μεγάλη Εβδομάδα

Mία καθημερινή συνάντηση καθ’ όλη την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας όπου θα συνενώσουμε την θρησκευτική ευλάβεια με την ψυχικά ευσεβή ενδυνάμωση.

Η περίοδος εγγραφής έχει κλείσει.
Δείτε άλλες Εκδηλώσεις
Μυστικιστική Μεγάλη Εβδομάδα
Μυστικιστική Μεγάλη Εβδομάδα

Ημερομηνία & Τοποθεσία

10 Απρ 2023, 8:30 π.μ. – 10:00 π.μ. EEST

Online μέσω Zoom

Περιγραφή

Η ανάγκη των καιρών είναι να αναγνωρίσουμε ότι συμβαίνει μία μεγάλη τομή, μία τομή ανάμεσα στο παρελθόν και στο μέλλον. Δύο διαφορετικές πραγματικότητες είναι σε αιώρηση: εκείνη που είχαμε ζήσει πριν την πανδημία και η άλλη, η άγνωστη, που διαμορφώνεται τώρα. Ο σκοπός που έχει κάθε τομή, όταν συμβαίνει, δεν είναι να διαιρέσει, αλλά να συνενώσει μεταμορφωτικά δύο δυναμικές. Το κενό που παράγει αποτελεί πρόσκληση για να βρούμε τον τρόπο που θα γεφυρώσουμε τους δύο κόσμους, τις δύο δυναμικές, ωφέλιμα, εποικοδομητικά, ουσιαστικά και λειτουργικά.

Η Μυστικιστική Μεγάλη Εβδομάδα μας δίνει αυτήν την δυνατότητα. Να γεφυρώσουμε την θρησκευτική ευλάβεια του πριν, με την πνευματική και ψυχικά ευσεβή ενδυνάμωσή μας. Η σοφία μέσα στους εαυτούς μας μάς οδηγεί να ενώσουμε και όχι ν’ αποκόψουμε. Ό,τι είμαστε σήμερα οφείλεται σε όλο το παρελθόν μας ανά τους αιώνες. Αυτό που ο πλανήτης, η ανθρωπότητα και ο εαυτός μας ζητά είναι την ικανότητα δημιουργικής συνένωσης που εμπεριέχει εκτίμηση, σεβασμό, αναγνώριση όλης της πορείας μέχρι σήμερα. Αυτό είναι το ζυμάρι που μπορεί να πλάσει άπειρους άρτους για το μέλλον.

Η θρησκευτική ευλάβεια είναι κυτταρικά καταγεγραμμένη στα βάθη των εαυτών μας. Δονείται, μιλά, πάλλεται. Αναζητούμε χώρους ησυχίας, προσευχής και επαφής με το Ιερό και διψάμε για την κατάνυξη που έχουμε νιώσει ανά τους αιώνες μέσα σε εκκλησίες - εικόνες αναμμένων κεριών, φλόγες που λικνίζονται, ψαλμοί που μας ταξιδεύουν στα βάθη του εαυτού μας προς ένα κόσμο αόρατο και εσωτερικό, λειτουργίες που όλοι έχουμε ακούσει και φυλάμε στα τρίσβαθα της ύπαρξής μας ως ψυχικές μνήμες της επαφής με το Αόρατο, το Ιερό, το Άγιο.

Η πνευματική ενδυνάμωση, από την άλλη, μας ωθεί να αναγνωρίσουμε ότι το θεϊκό ζει μέσα μας, ότι φέρουμε άπειρη δυνατότητα, ότι δεν είμαστε υποχείρια της ύλης. Η  ενδυνάμωση μάς στηρίζει να συνειδητοποιήσουμε ότι ο νους και οι σκέψεις και τα συναισθήματα είναι δημιουργικές ενέργειες που παίρνουν μορφή και γίνονται εξωτερικές καταστάσεις και συνθήκες. Όμως, η πνευματική ενδυνάμωση χωρίς την ευσέβεια που αποτελεί ποιότητα της ιερής καρδιάς μας καταλήγει να περιορίζεται στο νοητικό και στερείται το βάθος της δύναμης και το σθένος της ψυχής. Μία πνευματική ενδυνάμωση που είναι γεμάτη κβαντικές ιδέες χωρίς να συνοδεύεται από ανθρωπιά, ανθρωπισμό, σθένος ψυχής, και ιερότητα, γίνεται ένα σώμα χωρίς ψυχή. Και πολλά έχουν γίνει στην ανθρωπότητα από το υπερφίαλο νοητικό χωρίς την ισορροπία της ιερότητας της καρδιάς.

Σας προσκαλώ σε μία καθημερινή συνάντηση καθ’ όλη την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας όπου θα συνενώσουμε την θρησκευτική ευλάβεια με την ψυχικά ευσεβή ενδυνάμωση. Θα συνενώσουμε το παρελθόν όπως πάλλεται στο τώρα με το μέλλον, χτίζοντας κάθε μέρα μία πνευματική γεφύρωση μέσα μας, όπου η ευλάβεια και η ενδυνάμωση θα συνυφανθούν, θα συνυπάρχουν και θα συνδημιουργούν μία βαθύτερη και ισχυρότερη πληρότητα, συγκρότηση, δύναμη και ασφάλεια μέσα στον εαυτό.

Η Διαδικασία

Εδώ και δεκαετίες «μεταφράζω» ενέργειες, μεταφέρω πληροφορίες από άλλα πεδία κάνοντάς τις λόγια που γίνονται κατανοητά στο δικό μας πεδίο. Αυτό είναι η γεφύρωση των πεδίων της συνειδητότητας και είναι μία εγγενής ικανότητα που φέρω και γι’ αυτό μου φαίνεται φυσική και όχι ιδιαίτερη. Έχω ευγνωμοσύνη γι’ αυτή την εσωτερική λειτουργία και την σοφία που μεταφέρεται, επικοινωνείται και βοηθά. Εδώ και 25 χρόνια κάνω το καλύτερο για να φέρω αυτή την ικανότητα με αξιοπρέπεια και ακεραιότητα. Αυτό ακριβώς θα κάνω αυτή την Μυστικιστική Μεγάλη Εβδομάδα. Θα βοηθήσω να γεφυρώσουμε και έτσι να δυναμώσουμε.

Από την Μεγάλη Δευτέρα και κάθε μέρα της Μεγάλης Εβδομάδας, το πρωί στις 8.30 :

· θα ξεκινώ με βάση το περιεχόμενο της λειτουργίας που γίνεται στην εκκλησία εκείνη την ημέρα

· θα μιλώ για την ουσία, το νόημα και τον πυρήνα της ιερής λειτουργίας της ημέρας, γιατί αυτό μας συνδέει με το μεγάλο συλλογικό της χώρας μας και την δύναμή του

· στην συνέχεια θα «μεταφράζω» το περιεχόμενο υπό το πρίσμα της σύγχρονης αντίληψης και πνευματικότητας, σε δηλώσεις, προσευχές, επικλήσεις ή διαλογισμούς, με σκοπό την ατομική ενδυνάμωση και το άνοιγμα στο πεδίο της ευσέβειας της καρδιάς.

· θα εξηγώ πώς αυτή η σύνδεση με το συλλογικό μέσω της θρησκευτικής λειτουργίας δεν είναι εμπόδιο, αλλά μεγάλη δύναμη που αν κατανοηθεί και «μεταγλωττιστεί» σωστά για την αντίληψή μας, μπορεί να μας δώσει μεγάλη φώτιση, διεύρυνση αντίληψης, βαθιά πρόοδο στην ενδυνάμωσή μας.

Αυτή η δημιουργική πνευματική εργασία θα γίνεται κάθε πρωί. Θα μιλάμε για την ενέργεια της ημέρας, θα παίρνουμε την ουσία, και θα την κάνουμε σημερινή γλώσσα, τωρινή αντίληψη, σημερινή πνευματική επίγνωση απαλείφοντας τις επιβαρύνσεις. Αυτό είναι η ουσία της δημιουργικότητας: ενώνει καινοτομώντας, αλλά δεν σπάει τις ρίζες.

Ο Σκοπός της Μυστικιστικής Μεγαλής εβδομάδας είναι:

Να μπορεί καθένας να πάρει την δύναμη της ρίζας από την συλλογική θρησκευτική ευλάβεια των αιώνων, η οποία γι’ αυτό έχει τεράστια συλλογική δύναμη, και να την ανεβάσει στα κλαδιά του ατομικού δένδρου της αυτοπραγμάτωσης, της ενδυνάμωσης του πνεύματός του, και της καθημερινής λειτουργικής ολοκλήρωσής του. Ενώνοντας, ολοκληρωνόμαστε και ισχυροποιούμαστε.

Αναλυτικά, ανά ημέρα: 

Μεγάλη Δευτέρα: Κατανυκτική είσοδος στα ιερά και άγια του εαυτού σου

Μεγάλη Τρίτη: Κατάνυξη : η ανάγκη της καρδιάς σου

Μεγάλη Τετάρτη: Η κατάνυξη της αναγνώρισης της αγάπης

Μεγάλη Πέμπτη: Η κατάνυξη του δικαίου της αγάπης

Μεγάλη Παρασκευή: Η κατάνυξη της Ενσωμάτωσης

Μεγάλο Σάββατο: Η κατάνυξη της σιωπής

Κυριακή Πάσχα: Η κατάνυξη της ανάστασης

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ:

 • Σημειώσεις κάθε μέρας 
 • Κείμενο διαλογισμού
 • Λογισμοί της ημέρας 
 • Η κεντρική σκέψη για την ημέρα
 • Παρακολούθηση σεμιναρίου ζωντανά online
 • Πρόσβαση στο βίντεο της συνάντησης για 7 ημέρες

-------------------------------------------------------

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Ώρα:  8.30 - 10.00 πμ.

Συμμετοχή: 90 ευρώ + Φ.Π.Α.

*Περισσότερες πληροφορίες για την online παρακολούθηση του σεμιναρίου δίνονται μετά την  δήλωση συμμετοχής.

ΣΧΟΛΙΑ - Όσοι παρακολούθησαν την Μυστικιστική Μεγάλη Εβδομάδα είπαν:

«Ευγνώμων για αυτό το Δώρο Ψυχής. Χρόνια κτίζω τον Καθεδρικό μου και εδώ τώρα σε αυτό το κάλεσμα ανοιξε η πύλη του και έλαμψε με τα χρώματα όλων σας» Ο.

«Ευχαριστώ για τα δώρα που μας έδωσες αυτή την Μεγάλη Βδομάδα ... για τον Ναό που φώτισες μέσα μου! Αληθώς εφωτίσθη». Μ.Χ.

«Ευχαριστώ από καρδιάς για το φωτεινό αυτό ταξίδι συνειδητότητας και αγάπης! Νιώθω μεγάλη ευγνωμοσύνη που ήμουν κι εγώ συνοδοιπόρος». Ε.Α.

«Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για τις ευλογίες και την υπέροχη βδομάδα που πέρασα κοντά σας» Π.Ι.

«Η Μυστικιστική εβδομάδα, η Χάρη της και η Αρετή της, ενστάλαξαν Αλήθεια στις ψυχές μας και προκλήθηκε συγκίνηση.Το έργο σπουδαίο. Σας ευχαριστώ, από καρδιάς». Μ.

«Ευχαριστώ για ό,τι έζησα κοντά σας, για ό,τι διδάχθηκα. Καταγράφηκε βαθιά μέσα μου και σμίλεψε μεγάλο μέρος του εαυτού μου» Ζ.Κ.

«Ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας, διότι μπορέσαμε και ζήσαμε αυτή την Μ. Βδομάδα πιο ουσιαστικά από ποτέ». Χ

Δήλωση Συμμετοχής

 • Εγγραφή με Κατάθεση

  Με αυτήν την επιλογή μπορείτε να πραγματοποιήσετε την εξόφληση του ποσού μέσω τραπεζικής κατάθεσης.

  0,00 €
  Η πώληση τελείωσε
 • Εγγραφή

  Με αυτήν την επιλογή μπορείτε να πραγματοποιήσετε online την εξόφληση του ποσού για την συμμετοχής σας σε αυτήν την συνάντηση.

  90,00 €
  Φόρος: +21,60 € Φ.Π.Α
  Η πώληση τελείωσε
 • Εγγραφή και στις 7 συναντήσεις

  90,00 €
  Φόρος: +21,60 € Φ.Π.Α
  Η πώληση τελείωσε

Σύνολο

0,00 €

Κοινοποίηση

bottom of page