Ψυχική Ανθεκτικότητα & Ενδυνάμωση - Η Δύναμη της Πίστης

Σας προσκαλώ σε μία μυστικιστική διαδρομή που αποτελείται από 5 αυτόνομες συναντήσεις με στόχο να μείνουμε πνευματικά όρθιοι και ψυχικά δυνατοί και πλούσιοι μέσα σ’ έναν κόσμο που αλλάζει, ώστε να διασχίσουμε το τετράμηνο κλεισίματος του 2020 και να πατήσουμε σταθερά στο 2021.
Η περίοδος εγγραφής έχει κλέισει.
Ψυχική Ανθεκτικότητα & Ενδυνάμωση - Η Δύναμη της Πίστης

Ημερομηνία & Τοποθεσία

14 Οκτ 2020, 7:00 μ.μ. – 9:00 μ.μ. EEST
Online μέσω Zoom

Περιγραφή

Ψυχική Ανθεκτικότητα & Ενδυνάμωση - Ανοίγοντας Ιερές Πύλες Συνειδητότητας

Σεπτέμβριος 2020 - Ιανουάριο 2021

T I   E I N A I ;

Σας προσκαλώ σε μία μυστικιστική διαδρομή που αποτελείται από 5 αυτόνομες συναντήσεις με στόχο να μείνουμε πνευματικά όρθιοι και ψυχικά δυνατοί και πλούσιοι μέσα σ’ έναν κόσμο που αλλάζει. Αυτές οι συναντήσεις θα μας δώσουν το βάθος και το ύψος, το εύρος και το σθένος που χρειαζόμαστε για να διασχίσουμε ενδυναμωτικά και θεραπευτικά το τετράμηνο κλεισίματος του 2020 ώστε να πατήσουμε σταθερά στον πρώτο μήνα του 2021.

Τ Ι   Α Φ Ο Ρ Ο Υ Ν ;

Μέσα σε μία πραγματικότητα που αλλάζει δραματικά, πόσο αλήθεια γνωρίζουμε τις δυνάμεις που κρύβουμε μέσα μας και πόσο τις χρησιμοποιούμε ώστε να στεκόμαστε ισχυροί και ευαίσθητοι; Πόσο αλήθεια έχουμε καταλάβει το μυστήριο του εαυτού μας και τους τρόπους που το θεϊκό είναι παρόν μέσα στον εαυτό μας;

Η πραγματική εσωτερική ενδυνάμωση δεν έρχεται μέσα από νοητικές κατανοήσεις και σώρευση πληροφοριών. Η πραγματική ενδυνάμωση δεν είναι προϊόν του μυαλού μας. Πώς θα νιώσουμε στο μεδούλι μας ενδυναμωμένοι, αν δεν ανακαλύψουμε αυτά που κρύβονται μέσα στο μεδούλι μας; Αν δεν ανακαλύψουμε ότι μέσα στην βιολογική μας ανθρωπινότητα κρύβεται μία δεξαμενή χάρης, δύναμης, και σοφίας, από την οποία ρέουν συνεχώς μέσα μας ποιότητες και δυνατότητες που μπορούν να μας κρατήσουν όρθιους ψυχικά και νοητικά, ισορροπημένους συναισθηματικά και ψυχολογικά, υγιείς στο σώμα και στο πνεύμα;

Σας προσκαλώ σε πέντε μυστικιστικές συναντήσεις για να βαδίσουμε παρέα πάνω σε μία κρυμμένη και κρυφή γέφυρα, η οποία θα μας κρατήσει όρθιους και ισχυρούς στην καρδιά και στον νου καθώς μπαίνουμε στο κλείσιμο της χρονιάς που ζούμε και στο ξεκίνημα της επόμενης. Αυτές οι συναντήσεις είναι μία διαδρομή για να γνωρίσουμε κρυμμένες ποιότητες και δυνάμεις της ψυχής μας, που τις ανακαλύπτουμε εκεί όπου το μυστήριο του ίδιου μας του εαυτού και η παρουσία του πνεύματος συναντιούνται μέσα μας.

Σας προσκαλώ σ’ αυτήν την μυστικιστική διαδρομή που θα μας κρατήσει πνευματικά όρθιους και ψυχικά δυνατούς και πλούσιους μέσα σ’ έναν κόσμο που αλλάζει, μεταμορφώνεται και ανασυγκροτείται, που δίνει σε καθέναν μας το βάθος και το ύψος, το εύρος και το σθένος που χρειαζόμαστε για να διασχίσουμε ενδυναμωτικά και θεραπευτικά το τετράμηνο κλεισίματος του 2020 ώστε να πατήσουμε σταθερά στον πρώτο μήνα του 2021.

____________________________________________________________

Αυτή είναι η Μυστικιστική Διαδρομή – 5 Συναντήσεις:

Σεπτέμβριος – Η κατανόηση της Ελπίδας

Οκτώβριος – Η δύναμη της Πίστης

Νοέμβριος – Η λειτουργία του Μυστηρίου

Δεκέμβριος – Η δύναμη της Αγάπης

Ιανουάριος – Η θεραπεία του Δέους

____________________________________________________________

Οκτώβριος – Η δύναμη της Πίστης

Με την ελπίδα αναζωπυρωμένη, εισέρχομαι στον μήνα της Πίστης. Και η καρδιά μου είναι ανοικτή και περιέργως δεν φοβάμαι να έχω πίστη. Έχω πίστη σ’ Αυτόν που μπαλώνει την καρδιά μου κάθε φορά που πονώ, σ’ Αυτόν που με πάει σ’ εκείνους που θα με βοηθήσουν καθώς τους βοηθώ, σ’ Αυτόν που πλένει τα πόδια μου ενώ εγώ ακόμα ντρέπομαι, σ’ Αυτόν που κοιτά με αγάπη ενώ εγώ κατεβάζω το βλέμμα. Ό,τι κι αν συμβεί δεν θ’ αποτραβήξω τηνΠίστη μου, ούτε θα κλείσω την καρδιά μου. Ανακαλύπτω αυτά που η Πίστη κρύβει μέσα της. Ανοίγω τις μικρές πορτούλες μέσα στην καρδιά μου και κοιτώ. Για πρώτη φορά δίνω αξία στις μικρές πόρτες.Για πρώτη φορά σταματώ να ψάχνω τις μεγάλες. Τα δώρα της Πίστης ανθίζουν μέσα μου και μαζεύω όλους τους καρπούς.

Θέματα που περιλαμβάνονται:

 • Πίστη σε τι;
 • Κίνητρα πίσω από την πίστη
 • Πίστη στον εαυτό
 • Ασθένεια και πίστη
 • Μόρφωση και πίστη
 • Ατομική θεολογία και εμπειρία
 • Στάδια της πίστης
 • Τι έχει δύναμη πάνω μου

Νοέμβριος – Η λειτουργία του Μυστηρίου

Περνώ τις μέρες της ζωής μου αναζητώντας την ζωή. Που είναι η ζωή; Είναι δίπλα μου; Είναι γύρω μου; Αυτόν τον μήνα ανακαλύπτω το μυστήριο της ίδιας ζωής. Κατεβαίνω την σκάλα που με πάει στα βάθη της καρδιάς μου και συζητώ με τον Θεό για την ζωή. Παύω να νομίζω ότι θα βρω εγώ την απάντηση στο μυστήριο της ζωής μου. Πάω εκεί που η απάντηση είναι. Εισέρχομαι στο κενό, έχω αφήσει τις ιδέες μου και είμαι έτοιμη να ακούσω, να αισθανθώ, να δεχτώ να νοήσω την αλήθεια. Η ανάσα μου γίνεται δάσκαλος. Ο πόνος και η χαρά χορεύουν παρέα. Το μυστήριο και το παράδοξο ανοίγουν τις κλειστές πόρτες. Η ζωή αποκαλύπτει τον εαυτό της.

Δεκέμβριος – Η δύναμη της Αγάπης

Κατανοώντας το μυστήριο της ζωής, μπαίνω στον μήνα της Αγάπης. Τι σημαίνει να κάνω κάτι από αγάπη; Σε ποιό άγνωστο χώρο της καρδιάς μου με περιμένει η αγάπη; Η αγάπη με μαθαίνει να μην ντρέπομαι να γέρνω, να υποκλίνομαι. Η αγάπη μου ανοίγει ένα χώρο στην καρδιά μου όπου ανακαλύπτω δυνάμεις που δεν πίστευα ότι έχω. Καταλαβαίνω ότι έχω την δύναμη να νοιάζομαι για άλλους,έχω την δύναμη να κουβαλήσω νερό γι’ αυτούς, έχω την δύναμη να ευλογήσω. Η αγάπη με διδάσκει ότι δεν έχει τόση σημασία πόσο από μένα αφήνω σ’ εκείνους, πόσο μπορώ να τους δυναμώσω, να τους στηρίξω, να τους ενθαρρύνω. Σκύβω και τους δίνω δύναμη παρότι ζηλεύω. Γέρνω και επιβεβαιώνω τα χαρίσματά τους, παρότι σφίγγομαι. Η αγάπη μου δείχνει Αυτόν που έγυρε, υποκλίθηκε και έπλυνε τα πόδια των άλλων.

Ιανουάριος – Η θεραπεία του Δέους

Τι είναι θαυμαστό σ’ αυτόν τον κόσμο γύρω μου; Πότε νιώθω θαυμασμό και δέος απέναντι σε κάτι; Τι πυροδοτεί την παιδική μου ματιά, έτσι που κοιτώ τον κόσμο με αθώα μάτια - χωρίς πρότερες γνώσεις ή πληροφορίες; Η αγάπη με οδηγεί ν’ αφήσω τα περιττά, να τολμήσω να δω το θαυμαστό και να γεμίσω δέος για μία στιγμή όπου είχα επιφοίτηση, για μία στιγμή όπου κατάλαβα τι μου λέει το ένστικτό μου, για μία στιγμή όπου ο χρόνος σταμάτησε γιατί όλη η όρασή μου έβλεπε ένα φύλλο. Η αγάπη με πάει σε μία μυστηριώδη διαδρομή μέσα στην καρδιά μου όπου ανακαλύπτω ότι κάθε στιγμή κρύβει μία αφορμή για δέος και θαυμασμό. Μαθαίνω να βλέπω και να βρίσκω αυτό που οι στιγμές κρύβουν. Κάνω στην άκρη ό,τι μ’ εμπόδιζε να ζω με θαυμασμό. Εξοικειώνομαι να ζω θαυμάζοντας και θαυμαστά.

Π Ρ Ο Σ Ω Π Ι Κ Α

Από  το 2007 ακολουθώ μία πορεία η οποία συνενώνει δύο διαδρομές: την  μυστικιστική διαδρομή για την ψυχή όπως καταγράφηκε από φωτισμένους  γέροντες και γερόντισες διάφορων θρησκειών (όπως η Τερέζα της Άβιλα, ο  Παίσιος, ο Πορφύριος, ο Ρούμι,ο Γκιμπράν, ο Τόμας Μέρτον, ο Άι Γιάννης  του Σταυρού, κλπ) και την εκπαίδευση του νου όπως την παραθέτει το  Μάθημα στα Θαύματα.

Είναι  κατά την πορεία αυτή που συνειδητοποίησα ότι αυτές οι δύο διαδρομές  είναι εξίσου απαραίτητες και σημαντικές για τον σύγχρονο άνθρωπο, επειδή  η μία ευθυγραμμίζει το σκεπτικό ενώ η άλλη τρέφει την ψυχή μας.  Χρειαζόμαστε τέτοιες συνθετικές προσεγγίσεις επειδή έτσι μπορούμε να  καλύψουμε τις τωρινές ανάγκες του πνεύματός μας αλλά και της ψυχής μας.

Εύχομαι η κάθε συνάντηση, να θρέψει την ψυχή σας με σθένος και δύναμη.

Με σκέψεις αγάπης,

Χαριτίνη

-----------------------------------------------------

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Ώρες: 7.00 – 9.00μμ

Συχνότητα: 5 Συναντήσεις μία φορά τον μήνα, κάθε δεύτερη Τετάρτη του μηνός. Η κάθε συνάντηση είναι αυτόνομη και δεν προϋποθέτει την παρακολούθηση της προηγουμένης.

Διάρκεια: Σεπτέμβριος 2020 – Ιανουάριο 2021 

Τόπος: Online. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την online παρακολούθηση των ομιλιών δίνονται κατόπιν δήλωσης συμμετοχής. 

-----------------------------------------------------

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΕΔΩ >> 

Δήλωση Συμμετοχής
Τιμή
Ποσότητα
Σύνολο
 • Εγγραφή με Κατάθεση
  €0
  €0
  0
  €0
 • Εγγραφή
  €25
  +€6 Φ.Π.Α
  €25
  +€6 Φ.Π.Α
  0
  €0
 • Εγγραφή - Πακέτο Προσφοράς
  €100
  +€24 Φ.Π.Α
  €100
  +€24 Φ.Π.Α
  0
  €0
Σύνολο€0

Κοινοποίηση