top of page

Ψυχική Ανθεκτικότητα & Ενδυνάμωση - Η Θεραπεία του Δέους

Σας προσκαλώ σε μία μυστικιστική διαδρομή με στόχο να μείνουμε πνευματικά όρθιοι και ψυχικά δυνατοί και πλούσιοι μέσα σ’ έναν κόσμο που αλλάζει, ώστε να διασχίσουμε το τετράμηνο κλεισίματος του 2020 και να πατήσουμε σταθερά στο 2021.

Η περίοδος εγγραφής έχει κλείσει.
Δείτε άλλες Εκδηλώσεις
Ψυχική Ανθεκτικότητα & Ενδυνάμωση - Η Θεραπεία του Δέους
Ψυχική Ανθεκτικότητα & Ενδυνάμωση - Η Θεραπεία του Δέους

Ημερομηνία & Τοποθεσία

13 Ιαν 2021, 7:00 μ.μ. – 9:00 μ.μ. EET

Online μέσω Zoom

Περιγραφή

Ψυχική Ανθεκτικότητα & Ενδυνάμωση - Ανοίγοντας Ιερές Πύλες Συνειδητότητας

Σεπτέμβριος 2020 - Ιανουάριο 2021

T I   E I N A I ;

Σας προσκαλώ σε μία μυστικιστική διαδρομή που αποτελείται από 5 αυτόνομες συναντήσεις με στόχο να μείνουμε πνευματικά όρθιοι και ψυχικά δυνατοί και πλούσιοι μέσα σ’ έναν κόσμο που αλλάζει. Αυτές οι συναντήσεις θα μας δώσουν το βάθος και το ύψος, το εύρος και το σθένος που χρειαζόμαστε για να διασχίσουμε ενδυναμωτικά και θεραπευτικά το τετράμηνο κλεισίματος του 2020 ώστε να πατήσουμε σταθερά στον πρώτο μήνα του 2021.

Τ Ι   Α Φ Ο Ρ Ο Υ Ν ;

Μέσα σε μία πραγματικότητα που αλλάζει δραματικά, πόσο αλήθεια γνωρίζουμε τις δυνάμεις που κρύβουμε μέσα μας και πόσο τις χρησιμοποιούμε ώστε να στεκόμαστε ισχυροί και ευαίσθητοι; Πόσο αλήθεια έχουμε καταλάβει το μυστήριο του εαυτού μας και τους τρόπους που το θεϊκό είναι παρόν μέσα στον εαυτό μας;

Η πραγματική εσωτερική ενδυνάμωση δεν έρχεται μέσα από νοητικές κατανοήσεις και σώρευση πληροφοριών. Η πραγματική ενδυνάμωση δεν είναι προϊόν του μυαλού μας. Πώς θα νιώσουμε στο μεδούλι μας ενδυναμωμένοι, αν δεν ανακαλύψουμε αυτά που κρύβονται μέσα στο μεδούλι μας; Αν δεν ανακαλύψουμε ότι μέσα στην βιολογική μας ανθρωπινότητα κρύβεται μία δεξαμενή χάρης, δύναμης, και σοφίας, από την οποία ρέουν συνεχώς μέσα μας ποιότητες και δυνατότητες που μπορούν να μας κρατήσουν όρθιους ψυχικά και νοητικά, ισορροπημένους συναισθηματικά και ψυχολογικά, υγιείς στο σώμα και στο πνεύμα;

Σας προσκαλώ σε πέντε μυστικιστικές συναντήσεις για να βαδίσουμε παρέα πάνω σε μία κρυμμένη και κρυφή γέφυρα, η οποία θα μας κρατήσει όρθιους και ισχυρούς στην καρδιά και στον νου καθώς μπαίνουμε στο κλείσιμο της χρονιάς που ζούμε και στο ξεκίνημα της επόμενης. Αυτές οι συναντήσεις είναι μία διαδρομή για να γνωρίσουμε κρυμμένες ποιότητες και δυνάμεις της ψυχής μας, που τις ανακαλύπτουμε εκεί όπου το μυστήριο του ίδιου μας του εαυτού και η παρουσία του πνεύματος συναντιούνται μέσα μας.

Σας προσκαλώ σ’ αυτήν την μυστικιστική διαδρομή που θα μας κρατήσει πνευματικά όρθιους και ψυχικά δυνατούς και πλούσιους μέσα σ’ έναν κόσμο που αλλάζει, μεταμορφώνεται και ανασυγκροτείται, που δίνει σε καθέναν μας το βάθος και το ύψος, το εύρος και το σθένος που χρειαζόμαστε για να διασχίσουμε ενδυναμωτικά και θεραπευτικά το τετράμηνο κλεισίματος του 2020 ώστε να πατήσουμε σταθερά στον πρώτο μήνα του 2021.

____________________________________________________________

Αυτή είναι η Μυστικιστική Διαδρομή – 5 Συναντήσεις:

Σεπτέμβριος – Η κατανόηση της Ελπίδας

Οκτώβριος – Η δύναμη της Πίστης

Νοέμβριος – Η λειτουργία του Μυστηρίου

Δεκέμβριος – Η δύναμη της Αγάπης

Ιανουάριος – Η θεραπεία του Δέους

____________________________________________________________

Ιανουάριος – Η θεραπεία του Δέους

Τι είναι θαυμαστό σ’ αυτόν τον κόσμο γύρω μου; Πότε νιώθω θαυμασμό και δέος απέναντι σε κάτι; Τι πυροδοτεί την παιδική μου ματιά, έτσι που κοιτώ τον κόσμο με αθώα μάτια - χωρίς πρότερες γνώσεις ή πληροφορίες; Η αγάπη με οδηγεί ν’ αφήσω τα περιττά, να τολμήσω να δω το θαυμαστό και να γεμίσω δέος για μία στιγμή όπου είχα επιφοίτηση, για μία στιγμή όπου κατάλαβα τι μου λέει το ένστικτό μου, για μία στιγμή όπου ο χρόνος σταμάτησε γιατί όλη η όρασή μου έβλεπε ένα φύλλο. Η αγάπη με πάει σε μία μυστηριώδη διαδρομή μέσα στην καρδιά μου όπου ανακαλύπτω ότι κάθε στιγμή κρύβει μία αφορμή για δέος και θαυμασμό. Μαθαίνω να βλέπω και να βρίσκω αυτό που οι στιγμές κρύβουν. Κάνω στην άκρη ό,τι μ’ εμπόδιζε να ζω με θαυμασμό. Εξοικειώνομαι να ζω θαυμάζοντας και θαυμαστά.

Π Ρ Ο Σ Ω Π Ι Κ Α

Από  το 2007 ακολουθώ μία πορεία η οποία συνενώνει δύο διαδρομές: την  μυστικιστική διαδρομή για την ψυχή όπως καταγράφηκε από φωτισμένους  γέροντες και γερόντισες διάφορων θρησκειών (όπως η Τερέζα της Άβιλα, ο  Παίσιος, ο Πορφύριος, ο Ρούμι,ο Γκιμπράν, ο Τόμας Μέρτον, ο Άι Γιάννης  του Σταυρού, κλπ) και την εκπαίδευση του νου όπως την παραθέτει το  Μάθημα στα Θαύματα.

Είναι  κατά την πορεία αυτή που συνειδητοποίησα ότι αυτές οι δύο διαδρομές  είναι εξίσου απαραίτητες και σημαντικές για τον σύγχρονο άνθρωπο, επειδή  η μία ευθυγραμμίζει το σκεπτικό ενώ η άλλη τρέφει την ψυχή μας.  Χρειαζόμαστε τέτοιες συνθετικές προσεγγίσεις επειδή έτσι μπορούμε να  καλύψουμε τις τωρινές ανάγκες του πνεύματός μας αλλά και της ψυχής μας.

Εύχομαι η κάθε συνάντηση, να θρέψει την ψυχή σας με σθένος και δύναμη.

Με σκέψεις αγάπης,

Χαριτίνη

-----------------------------------------------------

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Ώρες: 7.00 – 9.00μμ

Συχνότητα: 5 Συναντήσεις μία φορά τον μήνα, κάθε δεύτερη Τετάρτη του μηνός. Η κάθε συνάντηση είναι αυτόνομη και δεν προϋποθέτει την παρακολούθηση της προηγουμένης.

Διάρκεια: Σεπτέμβριος 2020 – Ιανουάριο 2021 

Τόπος: Online. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την online παρακολούθηση των ομιλιών δίνονται κατόπιν δήλωσης συμμετοχής. 

-----------------------------------------------------

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΕΔΩ >> 

Δήλωση Συμμετοχής

 • Εγγραφή με Κατάθεση

  Με αυτήν την επιλογή μπορείτε να πραγματοποιήσετε την εξόφληση του ποσού μέσω τραπεζικής κατάθεσης.

  0,00 €
  Η πώληση τελείωσε
 • Εγγραφή

  Με αυτήν την επιλογή μπορείτε να πραγματοποιήσετε online την εξόφληση του ποσού για την συμμετοχής σας σε αυτήν την συνάντηση.

  25,00 €
  Φόρος: +6,00 € Φ.Π.Α
  Η πώληση τελείωσε
 • Εγγραφή - Πακέτο Προσφοράς

  Με αυτήν την επιλογή μπορείτε να πραγματοποιήσετε online την εξόφληση του ποσού για την συμμετοχής σας στην συνάντηση του Ιανουαρίου, και να επωφεληθείτε της ειδικής τιμής. Κατόπιν της εγγραφή σας, θα αποκτήσετε πρόσβαση στο πλήρες υλικό των προηγούμενων συναντήσεων (Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου, Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου), που περιλαμβάνει αρχεία βίντεο και σημειώσεις PDF.

  100,00 €
  Φόρος: +24,00 € Φ.Π.Α
  Η πώληση τελείωσε

Σύνολο

0,00 €

Κοινοποίηση

bottom of page