top of page

Σαρακοστή της Πνευματικής Αναγέννησης: Το Πνεύμα της Αγάπης

Έξι συναντήσεις για την αναγέννηση του πνεύματός μας, την βαθύτερη επαφή με την πνευματική μας φύση, και την αληθινή δύναμη της πνευματικής ανάπτυξης.

Η περίοδος εγγραφής έχει κλείσει.
Δείτε άλλες Εκδηλώσεις
Σαρακοστή της Πνευματικής Αναγέννησης: Το Πνεύμα της Αγάπης
Σαρακοστή της Πνευματικής Αναγέννησης: Το Πνεύμα της Αγάπης

Ημερομηνία & Τοποθεσία

12 Απρ 2021, 7:00 μ.μ. – 8:30 μ.μ. EEST

Online μέσω Zoom

Περιγραφή

Έξι συναντήσεις για την αναγέννηση του πνεύματός μας, την βαθύτερη επαφή με την πνευματική μας φύση, και την αληθινή δύναμη της πνευματικής ανάπτυξης.

15 Μαρτίου - 19 Απριλίου

---------------------------------------------------------------------

Η περίοδος της Σαρακοστής μας παροτρύνει να ετοιμαστούμε για μία αναγέννηση του πνεύματός μας. Ειδικά φέτος, όλοι μας έχουμε ανάγκη μία πραγματική αναγέννηση. Σαν να έχουμε «κατσιάσει» από τις ανατροπές που ζήσαμε και ζούμε, σαν κάτι μέσα μας να μην πάλλεται με την ίδια ζωτική δύναμη που είχαμε.

Η Τεσσαρακοστή, έχει καθιερωθεί από τον 4ο αιώνα, και είναι βαθιά εμποτισμένη από τις μεγάλες θρησκευτικές εμπειρίες, νηστείες και προσευχές, αμέτρητων ανθρώπων επί αιώνες. Είναι μία ιδιαίτερα φορτισμένη και ευλογημένη περίοδος - γέφυρα από τον πόνο, το τραύμα, και το αδιέξοδο στην Αναγέννηση / Ανάσταση του Πνεύματος.

Όλοι έχουμε αντιμετωπίσει απρόοπτες συνθήκες, τραυματικές σχέσεις ή τραυματικές εμπειρίες. Μέσα από αυτές ίσως αφυπνιστήκαμε, ίσως αναγκαστήκαμε ν’ αναζητήσουμε τις αιτίες, και να είχαμε την ανάγκη να καταλάβουμε περισσότερο εμάς και την ζωή. Ίσως να μην υποψιαζόμασταν καθόλου ότι ένα ιερό οδοιπορικό ξεκίναγε. Ίσως να μην είχαμε καμία υπόνοια ότι η διαδικασία που είχε ξεκινήσει θα μας οδηγούσε σε ανακαλύψεις που θα έκαναν να τρίβουμε τα μάτια μας, ή να σκουπίζουμε τα δάκρυά μας ή να γελάμε μέχρις δακρύων.

Η Αναγέννηση του Πνεύματος

Αυτή την Σαρακοστή σας προσκαλώ σε μία διαδρομή για την Αναγέννηση του Πνεύματός μας, για την ανακάλυψη δυνάμων και ποιοτήτων που κρύβουμε μέσα μας, τις οποίες δεν γνωρίζαμε ή δεν πιστεύαμε ότι τις έχουμε. Τις χρειαζόμαστε αυτές τις δυνάμεις να ξυπνήσουν, να ζωντανέψουν, για την συνέχεια.

Η αναγέννηση του πνεύματός μας είναι αρχετυπική διαδικασία, που εμπεριέχει πολλές διαδρομές. Κάθε διαδρομή υπηρετεί μία διαφορετική αναγκαιότητα, ένα δικό της σκοπό, και οδηγεί σε μία ιδιαίτερη πτυχή αναγέννησης του πνεύματός μας. Η διαδικασία είναι καλοσχεδιασμένη, φροντισμένη, ορισμένη και οριστή από το θεϊκό. Εμείς, σ’ αυτές τις συναντήσεις, θα βαδίσουμε κάποιες από τις διαδρομές της, με σκοπό να συμβεί μέσα μας μία εσωτερική μεταμόρφωση, μία κρυφή ανάσταση, που θα είναι μία ολοκαίνουργια αναπνοή και αντίληψη του ίδιου μας του εαυτού.

Θ Ε Μ Α Τ Α    Σ Υ Ν Α Ν Τ Η Σ Ε Ω Ν 

1. Καθαρά Δευτέρα, 15 Μαρτίου: Βγαίνοντας από την εμπόλεμη ζώνη των σκέψεων

Την πρώτη βδομάδα της Σαρακοστής, θα κοιτάξουμε την σημασία που έχουν οι σκέψεις μας, καλές και κακές, την επίδραση που ασκούν στο σύνολο της ζωής μας και τους τρόπους που μπορούμε να βγούμε από την εμπόλεμη ζώνη τους.

Περιεχόμενα:

 • Νους, Πνεύμα, και αποφάσεις, Βρίσκοντας την θέση σου στην Δημιουργία
 • Το στοίχειωμα των σκέψεων και Τι να κάνεις με τις «κακές» σκέψεις
 • Υπάρχει η αλήθεια στις σκέψεις;
 • Πώς να είσαι καπετάνιος του νου σου

Σκοπός: να πιάσουμε το πηδάλιο των σκέψεων ώστε να μειωθεί η ένταση του πολέμου.

2. Δευτέρα, 22 Μαρτίου: Πέρα από τα δίχτυα της αδικίας

Την δεύτερη εβδομάδα θα κοιτάξουμε το θέμα της αδικίας, έτσι ώστε η αναζήτηση του δίκιου μας να μην λειτουργεί αποδυναμωτικά και σε βάρος μας. Το δίκιο μας για κάθε είδους σχέση (προσωπική ή επαγγελματική), όπως και το δίκιο μας για την κατάσταση στην ανθρωπότητα και στην κοινωνία. Πώς και πότε αδικούμε εμείς τον εαυτό μας, τις δυνάμεις και ικανότητές μας.

Περιεχόμενα

 • Συνείδηση και δίκαιο στην ζωή
 • Ποιος ωφελείται από την αδικία;
 • Η ανάγκη για αιτίες και δικαιολογίες
 • Τα πνευματικά και ανθρώπινα δικαιώματα

Σκοπός: ν’ απαλλαγεί η ψυχή μας από το ισοπεδωτικό βάρος του άδικου

3. Δευτέρα, 29 Μαρτίου: Βρίσκοντας τον εαυτό – Το Προσκύνημα

Η τρίτη εβδομάδα αφορά την σχέση με τον εαυτό μας, που είναι η κρίσιμη γέφυρα για την εσωτερική μας ευζωία. Όταν είμαστε καλά με τον εαυτό μας, είναι εύκολο να είμαστε καλά με τους άλλους. Η συνείδηση είναι ο Πνευματικός Οδηγός για να βρούμε το όλον του εαυτού μας, ώστε να φιλιώσουμε με την ύπαρξή μας, και να σιγήσει ο εσωτερικός Λογοκριτής. Ποιες χρειάζεται να είναι οι προθέσεις μας. Τα σφάλματα ως οδηγίες για την επιστροφή. Τα σφάλματα είναι δεδομένα για όλους, αλλά η απαγκίστρωση απ’ αυτά είναι επιλογή. Τα ασυνείδητα σφάλματα έχουν τα δικά τους σημάδια. Όταν όλα έρθουν στο ορθό μέγεθος, όλα δένουν αρμονικά. Όταν δεν χρειάζεσαι να είσαι τέλειος, μπορείς να είσαι εσύ.  Βρίσκεις την αγάπη μέσα από την αλήθεια των σφαλμάτων.

Περιεχόμενα

 • Η συνείδηση ως ανώτερος εαυτός και θεϊκή παρουσία φωτισμού
 • Επίπεδα συνείδησης, μία αδιάλειπτη καθοδήγηση
 • Η αληθινή σχέση ενδυναμώνει την καρδιά, τον νου, την ύπαρξή μας

Σκοπός: Να φιλιώσουμε με τον εαυτό μας.

4. Δευτέρα, 5 Απριλίου: Πέρα από το σκοτάδι, στο Φως

Ποιες είναι οι δυνάμεις που μας κρατούν δέσμιους σε κύκλους πόνου και αποδυνάμωσης; Πώς πέφτουμε θύματα αυτών των δυνάμεων; Αυτές οι δυνάμεις που μας οδηγούν σε συρρίκνωση είναι κοινές, αναγνωρίσιμες και οικείες. Δεν είναι ένας μπαμπούλας κρυμμένος στην ντουλάπα μας, αλλά γνωστές και οικίες νοοτροπίες με τις οποίες ζούμε, και τις οποίες φιλοξενούμε. Αυτή την εβδομάδα, πλησιάζοντας στην καρδιά της Σαρακοστής, θα κάνουμε το δικό μας ιερό προσκύνημα αναγνωρίζοντας και βγάζοντας κάποια από τα δικά μας αγκάθια.

Περιεχόμενα

 • Αναγνωρίζοντας τις δυνάμεις που δεσμεύουν και αποδυναμώνουν.
 • Βρίσκοντας την πόρτα εξόδου, μαθαίνοντας να διαφεύγουμε.
 • Βοηθοί στην απόδραση
 • Η δική σου δύναμη επιλογής

Σκοπός: να μένουμε μέσα στο φως, κατανοώντας εμάς και το σκοτάδι.

5. Δευτέρα 12 Απριλίου: Το πνεύμα της αγάπης

Η διαδρομή που βοηθά το πνεύμα μας ν’ αναγεννηθεί μέσα από συγκεκριμένες διεργασίες. Θα μιλήσουμε για την αναγκαιότητα της συγχώρεσης και της αγάπης, τις θεραπευτικές και θαυματουργές λειτουργίες τους μέσα στην συνειδητότητά μας. Θα μιλήσυμε για τις προκλήσεις της αγάπης και της συγχώρεσης που όλοι αντιμετωπίζουμε. Θα γνωρίσουμε τις μυστικιστικές λειτουργίες και ευθύνες της αγάπης. Θα την πλησιάσουμε λίγο, ώστε ν’ αναγεννηθούμε με την πνοή της. Θα την γνωρίσουμε ως την δύναμη της ποιοτικής μεταμόρφωσης, της ψυχικής κάθαρσης και της σωματικής εξυγίανσης. Θα καταλάβουμε γιατί η ιερή συνειδητότητα είναι η επιστήμη της αγάπης, σε όλα τα επίπεδα της ζωής –νόηση, ψυχισμό, συναίσθημα, σώμα- παράλληλα, ταυτόχρονα, και δυναμικά.

Περιεχόμενα

 • Η συγχώρεση και γιατί είναι αναγκαία
 • Η αγάπη και οι προκλήσεις της
 • Οι ευθύνες της αγάπης και της ανταπόκρισης στο ιερό.
 • Εκεί που τα λόγια δεν φτάνουν

Σκοπός: να καταλάβουμε τον πυρήνα της συνειδητότητας και της ύπαρξής μας

6. Δευτέρα, 19 Απριλίου: Όταν οι άνθρωποι γινόμαστε θεία κοινωνία

Είναι η εβδομάδα που θα μιλήσουμε για την βαθιά και αναντικατάστατη ανάγκη που έχει ο ένας άνθρωπος τον άλλο. Κανείς δεν μπορεί ν’ αντέξει τους κλονισμούς της ζωής χωρίς κάποιον μάρτυρα για τον πόνο του, για την δυσκολία του, για το βάσανό του. Κάθε άνθρωπος μπορεί εν δυνάμει να λειτουργήσει ως ιερός μάρτυρας για την ζωή κάποιου άλλου, για τον πόνο κάποιου άλλου, για σημαντικά γεγονότα στην ζωή ενός άλλου.

Περιεχόμενα:

 • Η αξία, η σημασία και η κοσμική επενέργεια του μοιράσματος του σταυρού μας με έναν άλλο. 
 • Η επαναξιολόγηση του ρόλου του ανθρώπου για την ψυχική ζωή των άλλων ανθρώπων. 
 • Πώς κάνουμε τον ζυγό μας ελαφρύ. 
 • Το μοίρασμα για την αναγέννηση και την ανάσταση.

Σκοπός: Να γίνουμε ενεργά ιεροί κοινωνοί με τον άλλον.

_________________________________________________

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Θέματα για στοχασμό
 • Χρόνο για Ερωτήσεις – απαντήσεις
 • Ζωντανή παρακολούθηση online
 • Πρόσβαση στο βίντεο της συνάντησης για 1 εβδομάδα

--------------------------------------------------------------------

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Ώρες: 7.00 – 8.30 μμ

Συχνότητα: 1 φορά την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα. Η κάθε συνάντηση είναι αυτόνομη και δεν προϋποθέτει την παρακολούθηση της προηγουμένης.

Διάρκεια : 15 Μαρτίου - 19 Απριλίου

Τόπος: Online. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την online παρακολούθηση των ομιλιών δίνονται κατόπιν δήλωσης συμμετοχής.

Κόστος: 25 ευρώ η κάθε συνάντηση ή Ειδική τιμή για όλες τις συναντήσεις 120 ευρώ  (+Φ.Π.Α.)

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: +302114058145, Κ: +30 6931582291

Δήλωση Συμμετοχής

 • Εγγραφή με Κατάθεση

  Με αυτήν την επιλογή μπορείτε να πραγματοποιήσετε την εξόφληση του ποσού μέσω τραπεζικής κατάθεσης.

  0,00 €
  Η πώληση τελείωσε
 • Εγγραφή

  Με αυτήν την επιλογή μπορείτε να πραγματοποιήσετε online την εξόφληση του ποσού για την συμμετοχής σας σε αυτήν την συνάντηση.

  25,00 €
  Φόρος: +6,00 € Φ.Π.Α
  Η πώληση τελείωσε
 • Εγγραφή - Πακέτο Προσφοράς

  Με αυτήν την επιλογή μπορείτε να πραγματοποιήσετε online την εξόφληση του ποσού για την συμμετοχής σας σε όλο τον κύκλο συναντήσεων (6 online συναντήσεις), και να επωφεληθείτε της ειδικής τιμής. Kατόπιν της εγγραφή σας, θα αποκτήσετε πρόσβαση στο πλήρες υλικό των προηγούμενων συναντήσεων.

  120,00 €
  Φόρος: +28,80 € Φ.Π.Α
  Η πώληση τελείωσε

Σύνολο

0,00 €

Κοινοποίηση

bottom of page