top of page

Σταυροδρόμια & Διακλαδώσεις: Ο τρόπος να παίρνεις αποφάσεις

Αγαπητοί φίλοι, σας προσκαλώ σε ένα δίωρο όπου θα επικεντρωθούμε στην δύναμη των αποφάσεων, και στο πως μπορούμε να διαχειριζόμαστε και να παίρνουμε σοβαρές αποφάσεις ώστε να μένουμε συγκροτημένοι, ψύχραιμοι, και ισχυροί.

Η περίοδος εγγραφής έχει κλείσει.
Δείτε άλλα events
Σταυροδρόμια & Διακλαδώσεις: Ο τρόπος να παίρνεις αποφάσεις
Σταυροδρόμια & Διακλαδώσεις: Ο τρόπος να παίρνεις αποφάσεις

Ημερομηνία & Τοποθεσία

26 Οκτ 2020, 7:00 μ.μ. – 9:00 μ.μ.

Online μέσω Zoom

Περιγραφή

Αντί να διασκορπίζουμε την ενέργειά μας όταν είμαστε αντιμέτωποι με σοβαρές αποφάσεις, μπορούμε να μάθουμε πώς να παίρνουμε τις αποφάσεις, ώστε να μένουμε συγκροτημένοι, ψύχραιμοι, και ισχυροί.

Θ Ε Μ Α Τ Α  Π Ο Υ  Θ  Α   Κ Α Λ Υ Φ Θ Ο Υ Ν:

 • Η σημασία του τρόπου που παίρνουμε αποφάσεις
 • Στάδια για να πάρουμε αποφάσεις
 • Λειτουργία και διαχείριση μετά την λήψη της απόφασης
 • Καμία απόφαση δεν είναι μικρή

Π Ε Ρ Ι Γ Ρ Α Φ Η

Καθώς μεγάλωνα μάθαινα πολλά πράγματα και διαφορετικών ειδών γνώσεις συσσωρεύονταν μέσα στο μυαλό μου. Όμως τίποτα απ’ όσα έμαθα στα θρανία δεν αποδείχθηκε πρακτικά χρήσιμο για την λειτουργία μου μέσα στα πολυποίκιλα θέματα και στις σχέσεις που έφερνε η ζωή. Και ποιος δεν θα’ θελε να έχει έναν σοφό να του λέει τι πρέπει ν’ αποφασίσει. Και ποιος δεν θα’ θελε να έχει ένα έμπιστο σύμβουλο να τον οδηγεί;

Όλοι μας τον θέλουμε και όλοι θα τον θέλαμε. Αλλά στην ζωή διαπιστώσαμε ότι οι γνώμες των άλλων είναι γνώμες. Και επειδή το λένε οι άλλοι, δεν σημαίνει ότι είναι έτσι, ούτε ότι αυτό ήταν πράγματι το καλύτερο, ούτε ότι ήταν η σοφή επιλογή. Καλό είναι ν’ ακούμε τους φίλους μας, αλλά τελικά οι σημαντικές αποφάσεις της ζωής, χρειάζεται να είναι δικές μας. Αυτό πάντα ζορίζει. Καταλήγει να είναι ένα θέμα ευθύνης. Η ευθύνη να πάρουμε την σωστή ή ευεργετική απόφαση και το πόσα θ’ αλλάξουν ή θα καθοριστούν από την απόφασή μας είναι που μπορεί να μας «παραλύει», να αναβάλλουμε την απόφαση, ή να διακατεχόμαστε από μία νοητική θολούρα που δεν μας αφήνει να δούμε καθαρά το που και πώς.

Αυτή την εποχή, οι συνθήκες και δυναμικές της ζωής τροποποιούνται και είναι βέβαιο ότι βρισκόμαστε ή θα βρεθούμε μπροστά σε ζητήματα που θα μας καλέσουν να πάρουμε αποφάσεις για την συνέχεια. Είτε τα θέματα αφορούν την εργασία, τα οικονομικά μας, τις σχέσεις μας και οτιδήποτε άλλο.

Κανένας μας δεν διδάχθηκε πώς να παίρνει τις σημαντικές αποφάσεις στην ζωή. Είναι βέβαιο ότι δεν υπήρξε ποτέ άνθρωπος που να έζησε στην γη που να μην χρειάστηκε να πάρει αποφάσεις. Οι αποφάσεις είναι εγγενές μέρος της ανθρώπινης ζωής για και η ανάγκη βοήθειας για την λήψη των αποφάσεων είναι μία ανάγκη που την έχουν νιώσει όλοι οι άνθρωποι.

Ίσως βαθύτερα να έχουμε την εντύπωση ότι η λήψη αποφάσεων είναι ένα θέμα τύχης ή συγκυριών. Από εδώ ή από εκεί. Αυτό ή το άλλο. Όμως, όπως τα πάντα στην ζωή, έτσι και οι αποφάσεις – το λειτουργικό τους – έχουν δομή και τάξη.

Για κάποια δευτερεύουσας σημασίας θέματα, μπορούμε απλά να παίρνουμε την απόφαση και να προχωράμε. Αλλά όταν είμαστε μπροστά σε θέματα που είναι διακλαδώσεις ή σταυροδρόμια, δηλαδή η απόφαση που θα πάρουμε θα επηρεάσει μεγάλο τμήμα της συνέχειας της ζωής, τότε είναι σημαντικό να ξέρουμε πώς να λειτουργήσουμε ώστε να οδηγήσουμε τον εαυτό μας σοφά.

Γνωρίζοντας τον τρόπο να παίρνουμε τις σοβαρές ή σημαντικές αποφάσεις στην ζωή μας, η ένταση, το άγχος, το εσωτερικό χάος, ή ο πανικός που προκαλούνται από το δίλημμα και το άγνωστο υποχωρούν, επειδή δεν νιώθουμε χαμένοι, ούτε στα τυφλά. Δεν χρειαζόμαστε δράμα και χάος για να πάρουμε τις αποφάσεις, χρειαζόμαστε διαύγεια και σοφία.

Γνωρίζοντας τον τρόπο να παίρνουμε αποφάσεις, γνωρίζουμε τα βήματα που χρειάζεται να κάνουμε προς την απόφαση. Και τελικά είναι η γνώση της διαδρομής προς την απόφαση που μας κρατά σε σταθερότητα και ισορροπία.

Αυτή την χρονική περίοδο των συνεχών αλλαγών, είναι σημαντικό για όλους μας να προχωρήσουμε χωρίς αμφιβολία, χωρίς άγχος και χωρίς αγωνία. Είναι ώρα να καταλάβουμε πώς να παίρνουμε τις σημαντικές μας αποφάσεις συνειδητά, ώστε να διαλέγουμε τον δρόμο που θα κινηθεί η συνέχεια της ζωής μας με σοφία και ισορροπία.

Στο τέλος του σεμιναρίου θα υπάρχει χρόνος για Ερωτήσεις & Απαντήσεις.

Τ Ι   Π Ε Ρ Ι Λ Α Μ Β Α Ν Ε Ι   Η   Σ Υ Ν Α Ν Τ Η Σ Η :

 • Ζωντανή παρακολούθηση Online
 • Πρόσβαση στο Βίντεο (Recording) της συνάντησης 
 • Χρόνο για Ερωτήσεις – Απαντήσεις

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Π Λ Η Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Ε Σ   Π Α Ρ Α Κ Ο Λ Ο Υ Θ Η Σ Η Σ

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου

Ώρες: 19.00 – 21.00

Παρακολούθηση: 20 ευρώ

Τόπος: Online. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την online παρακολούθηση της συνάντησης δίνονται κατόπιν δήλωσης συμμετοχής.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Δήλωση Συμμετοχής

 • Εγγραφή Online

  Με αυτήν την επιλογή μπορείτε να πραγματοποιήσετε online την εξόφληση του ποσού για την συμμετοχής σας.

  20,00 €
  Φόρος: +4,80 € Φ.Π.Α
  Η πώληση τελείωσε
 • Εγγραφή με Κατάθεση

  Με αυτήν την επιλογή μπορείτε να πραγματοποιήσετε την εξόφληση του ποσού μέσω τραπεζικής κατάθεσης.

  0,00 €
  Η πώληση τελείωσε

Σύνολο

0,00 €

Κοινοποίηση

bottom of page