top of page

Σύγχρονοι Προσκυνητές: Οι Θεμελιώδεις Ανάγκες της Ψυχής σου

Αυτή είναι μια μυστικιστική συνάντηση για να ανα-γνωρίσουμε τις ανάγκες της ψυχής και να κατανοήσουμε τις ανάγκες της συνειδητότητάς μας και ως εκ τούτου να καταλαβαίνουμε τις ανάγκες που αναδύονται στην προσωπικότητά μας. Έτσι αρχίζει η εσωτερική ενοποίηση του εαυτού.

Η περίοδος εγγραφής έχει κλείσει.
Δείτε άλλα events
Σύγχρονοι Προσκυνητές: Οι Θεμελιώδεις Ανάγκες της Ψυχής σου
Σύγχρονοι Προσκυνητές: Οι Θεμελιώδεις Ανάγκες της Ψυχής σου

Ημερομηνία & Τοποθεσία

03 Οκτ 2020, 10:00 π.μ. – 12:30 μ.μ.

Online μέσω Zoom

Περιγραφή

Αυτή είναι μια μυστικιστική συνάντηση για σύγχρονους προσκυνητές. Είναι η είσοδος στα βάθη και στα πλάτη του εαυτού που συνήθως μένουν άγνωστα . Είναι η είσοδος στα κρυφά οροπέδια και τις κρυμμένες κοιλάδες. Είναι ένα ταξίδι για θαρραλέες, ευλαβικές, φλογερές ψυχές. Όταν ανα-γνωρίζουμε τις ανάγκες της ψυχής μας κατανοούμε τις ανάγκες της συνειδητότητάς μας. Και όταν κατανοήσουμε τις ανάγκες της συνειδητότητάς μας, τότε καταλαβαίνουμε τις ανάγκες που αναδύονται στην προσωπικότητά μας. Έτσι αρχίζει η εσωτερική ενοποίηση του εαυτού, με βάση τις θεμέλιες ανάγκες του.

Θα χαρώ πολύ να με συντροφεύσετε σε αυτήν την δίωρη συνάντηση που είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να είναι ξεκάθαρη και στοχευμένη στις αλήθειες και στις ανάγκες της ψυχής μας και στις επιδράσεις τους. Το περιεχόμενο της συνάντησης είναι φροντισμένο ώστε να καλύπτει τις ανάγκες όχι μόνο της ίδιας της συνάντησης αλλά και των στοχασμών που θα είναι προς όφελος των συμμετεχόντων να οδηγηθούν.

Π ε ρ ι ε χ ό μ ε ν α   σ υ ν ά ν τ η σ η ς:

 • Είσοδος στο Μυστήριο του Εαυτού
 • Τι σημαίνει να είσαι ένας σύγχρονος προσκυνητής;
 • Κατανοώντας και αναγνωρίζοντας τις θεμελιώδεις ανάγκες της ψυχής σου
 • Πώς οι θεμελιώδεις ανάγκες σου, επηρεάζουν και χρωματίζουν τα πάντα μέσα στον εαυτό και στην ζωή σου.
 • Τα κύρια μπερδέματα του σύγχρονου προσκυνητή και πώς τα λύνεις.
 • Στοχασμοί και περισυλλογή για τον σύγχρονο προσκυνητή.

Τ Ο  Κ Α Λ Ε Σ Μ Α 

Είμαστε μυστήρια όντα, πλάσματα που γεννιούνται από το Μυστήριο. Πολύπλοκα πλάσματα, με απλές ανάγκες όπως η αγάπη, η καλοσύνη, το μοίρασμα, η αγκαλιά, η κατανόηση.

Είμαστε παντοδύναμα όντα,  πλάσματα γεννημένα από την Παντοδυναμία. Πολυσύνθετα πλάσματα με πολλές αδυναμίες όπως ο φόβος, η ανασφάλεια, η ζήλεια, η κτητικότητα, η εξάρτηση.

Είμαστε πλάσματα του αλλού, γεννημένα από το πάντα. Πολυσχιδή πλάσματα με ακόρεστες δίψες όπως η γνώση, η ανακάλυψη, η πραγμάτωση, η έκφραση, η ολοκλήρωση.

Τρέχουμε για τ’ αναγκαία και τ’ αναγκαστικά, ενώ διψάμε για τα «περιττά» και τα «σπάνια».

Κυνηγάμε τα φευγαλέα και τα εφήμερα, ενώ ποθούμε τα «μόνιμα» και τα «σταθερά».

Ονειρευόμαστε την υλική ασφάλεια, ενώ θα κάναμε χιλιάδες χιλιόμετρα για μία στιγμή πλήρους επαφής με το Ιερό και τον Θεό.

Προγραμματίζουμε το μέλλον, ενώ η καρδιά μας λαχταρά την θεϊκή έκπληξη που θα τ’ αλλάξει όλα.

Οργώνουμε τους ασφαλτοστρωμένους δρόμους, ενώ τα πόδια μας αναζητούν την ευχαρίστηση του απλού χώματος.

Ζούμε σε τσιμεντένια σπίτια, ενώ το πετσί μας φαντασιώνεται την ομορφιά μίας καλύβας στο βουνό ή στην θάλασσα και την φυσική φρεσκάδα του βουνίσιου ή θαλασσινού αέρα.

Κρεμάμε πίνακες στους τοίχους μας, ενώ η καρδιά μας ονειρεύεται να βρεθεί μακριά από κάθε πόλη και να κοιτάξει πάνω, ψηλά, να ξαναδεί τα άπειρα-άπειρα αστέρια που κοσμούν τον αφώτιστο ουρανό .

Είμαστε οι μυστικιστές του χθες, μπερδεμένοι μέσα στις πόλεις, ποτέ πλήρως καλά, ποτέ πλήρως άσχημα. Ποτέ πλήρως ευχαριστημένοι, ποτέ πλήρως δυσαρεστημένοι.

Είμαστε το χθεσινό μυστήριο, περιτυλιγμένο σε μοντέρνα σώματα, που βαδίζει μέσα σε μοντέρες πόλεις προσπαθώντας να καταλάβει τον ίδιο του τον εαυτό.

Είμαστε η ελπίδα για ένα κόσμο καλύτερο. Είμαστε η απάντηση που περιμένουμε. Είμαστε το φως που αναζητάμε. Είμαστε Αυτός που προσδοκούμε. Είμαστε το παρελθόν της ιερότητας που θα φτιάξει ένα ιερό μέλλον. Και η ώρα είναι αυτή.

Π Ε Ρ Ι Γ Ρ Α Φ Η

Είμαι πλάσματα παράδοξα επειδή η ίδια η ανθρώπινη εμπειρία είναι εκ φύσεως παράδοξη. Πώς να συνλειτουργήσουν το ανθρώπινο και το ιερό με αρμονία; Πώς να συνυπάρξει το άπειρο και απόλυτο περιορισμένο χωρίς τριβή; Πώς να ισορροπήσει ο ωκεανός της συνειδητότητας με το μικρό ρυάκι;

Η ζωή είναι τέχνη και επιστήμη μαζί. Μόνο η τέχνη ή μόνο η επιστήμη δεν αρκεί. Με την μονομέρεια γινόμαστε είτε αιθεροβάμονες είτε κυνικοί πραγματιστές. Χρειαζόμαστε την συνδυασμένη λειτουργία επειδή είμαστε οι ίδιοι ένας παράδοξος συνδυασμός.

Η προσπάθεια να καταλάβουμε τον εαυτό μας πυροδοτείται από την ανάγκη και την επιθυμία μας να φέρουμε σε ισορροπία το παράδοξο της ίδιας μας της ύπαρξης. Η πορεία της αυτογνωσίας εκτυλίσσεται πάνω σε μία πνευματική χορδή την οποία βαδίζουμε παρόλα τα απρόοπτα, τις ανατροπές, τις ευχάριστες και δυσάρεστες εκπλήξεις. Η ανάγκη να προχωρήσουμε είναι συνεχώς παρούσα, διακαής. Γίνεται συνώνυμη με την ανάγκη να αναπνέουμε. Πάμε πιο κοντά στο θεϊκό, στην αλήθεια, παρότι μας καίει και μας ζορίζει. Δεν μπορούμε να μην σαγηνευτούμε από την «κρυμμένη» μας φύση. Δεν μπορούμε να μην μαγνητιστούμε από το «μυστήριο» που πάλλεται στα σωθικά μας. Συχνά, θα θέλαμε να είναι αλλιώς, να μπορούσαμε να γυρίσουμε την πλάτη, αλλά όχι αληθινά.

Παντού μέσα στις σύγχρονες πόλεις ζουν σύγχρονοι προσκυνητές.Φλέγονται από ένα βαθύ και ίσως ανομολόγητο  πόθο να αναπνέουν το ιερό, να ζουν και να νιώθουν το ιερό. Νοσταλγούν  την εξαίσια ισορροπία όπου ζουν σαν άνθρωποι αλλά το ιερό ζει ζωντανό μέσα τους. Το νιώθουν. Το ποθούν. Το αναζητούν με παράλογη θέρμη, με παράδοξο ζήλο. Και συχνά δεν το καταλαβαίνουν καν, ότι αυτό αναζητούν.

Με σκέψεις αγάπης,

Χαριτίνη

Τ Ι   Π Ε Ρ Ι Λ Α Μ Β Α Ν Ε Ι   Η   Σ Υ Ν Α Ν Τ Η Σ Η :

 • Ζωντανή παρακολούθηση online
 • Σημειώσεις
 • Διαλογισμό
 • Ερωτήσεις για προσωπικό στοχασμό
 • Χρόνο για Ερωτήσεις – Απαντήσεις

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Π Λ Η Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Ε Σ   Π Α Ρ Α Κ Ο Λ Ο Υ Θ Η Σ Η Σ

Σάββατο, 3 Οκτωβρίου

Ώρες: 10.00 – 12.30

Παρακολούθηση: 20 ευρώ

Τόπος: Online. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την online παρακολούθηση της συνάντησηςδίνονται κατόπιν δήλωσης συμμετοχής.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Δήλωση Συμμετοχής

 • Εγγραφή Online

  Με αυτήν την επιλογή μπορείτε να πραγματοποιήσετε online την εξόφληση του ποσού για την συμμετοχής σας.

  20,00 €
  Φόρος: +4,80 € Φ.Π.Α
  Η πώληση τελείωσε
 • Εγγραφή με Κατάθεση

  Με αυτήν την επιλογή μπορείτε να πραγματοποιήσετε την εξόφληση του ποσού μέσω τραπεζικής κατάθεσης.

  0,00 €
  Η πώληση τελείωσε

Σύνολο

0,00 €

Κοινοποίηση

bottom of page