top of page

Το Εσωτερικό Κάστρο της Ψυχής

Ένα ταξίδι στο Χριστικό Μυστικιστικό Μονοπάτι, στα επτά εσωτερικά πεδία για τον αληθινό εαυτό και την ένωση με τον Θεό, όπως τα έζησε και κατέγραψε η Τερέζα της Άβιλα. Έξι webinars 60 λεπτών.

Η περίοδος εγγραφής έχει κλείσει.
Δείτε άλλες Εκδηλώσεις
Το Εσωτερικό Κάστρο της Ψυχής
Το Εσωτερικό Κάστρο της Ψυχής

Ημερομηνία & Τοποθεσία

10 Νοε 2022, 7:00 μ.μ. – 8:00 μ.μ. EET

Online μέσω Zoom

Περιγραφή

Eσωτερικό Κάστρο - Χριστικό Μυστικιστικό Μονοπάτι / Las Moradas

Ένα ταξίδι 6 εβδομάδων μέσα από τις Επτά Κατοικίες (πεδία) που η Τερέζα χαρτογράφησε, όπου εξερευνούμε και γνωρίζουμε τα προοδευτικά πιο εσωτερικά πεδία συνειδητότητας που οδηγούν στον αληθινό εαυτό, στην ψυχή, και στην ένωση με τον Θεό.

Π Ε Ρ Ι Γ Ρ Α Φ Η

Όλοι νιώθουμε ότι τα πράγματα αλλάζουν και μία μετακίνηση συμβαίνει στον παγκόσμιο άξονα της ζωής. Κάθε πνευματική κρίση είναι ένα έναυσμα για να επιλέξουμε την μεταμόρφωση και την προσωπική ανάπτυξη. Η αληθινή πρόκληση είναι το εάν θα επιλέξουμε να ενδυναμώσουμε τον εαυτό μας ή εάν θα αφεθούμε στον φόβο.

To Eσωτερικό Κάστρο και η διαδρομή προς την ψυχή είναι ένα εξαιρετικό πνευματικό ταξίδι μέσα από τις Επτά Κατοικίες της Ψυχής (επτά πεδία) που η Τερέζα κατέγραψε, που μας γεμίζει φως και κατανόηση, σοφία και διάκριση, δέος και κατάνυξη, καθώς γνωρίζουμε προοδευτικά τα ολοένα πιο εσωτερικά και ιερά πεδία συνειδητότητας που μας οδηγούν στην ένωση με τον Θεό.

Η ίδια η Τερέζα της Άβιλα είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα δράσης και φώτισης, γιατί ένωσε την βαθιά στοχαστική εσωτερικότητα με την δραστήρια εξωτερικότητα στην ζωή της. Στο Εσωτερικό Κάστρο, αποτύπωσε και αποκωδικοποίησε το μυστήριο της ανθρώπινης ψυχής, όπου στο κέντρο της ζει ο ίδιος ο Θεός. Κατέγραψε αριστοτεχνικά το ένα πεδίο μετά το άλλο – τα οποία ονόμασε Κατοικίες (moradas) της Ψυχής, και μας παρέδωσε έναν εκπληκτικό χάρτη – οδηγό για την πνευματική πορεία ανάπτυξης προς την χρισμένη συνείδηση.

Οι Κατοικίες / Τα Πεδία:

Πρώτες κατοικίες:

Εισαγωγή στο Εσωτερικό Κάστρο και στην Τερέζα της Άβιλα. Η ομορφιά και αξιοπρέπεια των ψυχών, Η δύναμη της προσευχής, H αξία της αυτογνωσίας, Παίρνοντας το νερό με τον κουβά (ο 1ος τρόπος περιγραφής της Τερέζας για την πλήρωση από το θεϊκό). Κατευθυντήριες οδηγίες για τον Χριστικό Στοχασμό, την ιερή ανάγνωση, τον διαλογισμό, την προσευχή.

Δεύτερες κατοικίες:

Πώς οι περιγραφές της Τερέζας αλλά και της Μαρίας Μαγδαληνής μιλούν στον τωρινό μας εαυτό. Η πορεία για τον Θεό ήταν και παραμένει ίδια. Η γνώση του εαυτού μας είναι πύλη για την ελευθερία. Η δύναμη της υπομονετικής επιμονής. Χριστική στοχαστική πρακτική.

Τρίτες κατοικίες:

Οι «μεντεσέδες» στις πόρτες που οδηγούν από το ένα πεδίο στο επόμενο. Κυβερνώντας τον ατομικό μας οίκο. Η ταπεινότητα και η επίτευξη της τελειότητας. Η ξηρασία στην προσευχή ή διαλογισμό. Πρόγευση εμπειριών από το επόμενο πεδίο. Χριστική στοχαστική πρακτική.

Τέταρτες κατοικίες:

Επιγνώσεις πέρα από την διάνοια. Η κατάσταση «απορρόφησης» του εαυτού. Είδη εμπειριών στο τέταρτο πεδίο. Ο 2ος τρόπος πλήρωσης: το νερό έρχεται από κανάλια ύδρευσης (λιγότερος κόπος). Πρώτες δι-υποκειμενικές εμπειρίες. Από την απορρόφηση στην προσευχή της ησυχίας. Η μνήμη και η διάνοια δεν έχουν πλήρως αφομοιωθεί στο Θεϊκό. Συμβουλές για το τέταρτο πεδίο.

Πέμπτες κατοικίες:

Ο 3ος τρόπος της Τερέζας να παίρνουμε το νερό: το νερό έρχεται πληθωρικά από ένα ποτάμι (ακόμα πιο λίγος κόπος). Βιωματικές εμπειριες ένωσης με τον Θεό. Ξεχνώντας σποραδικά τον εαυτό μέσα στον Εαυτό. Η ποιοτική βύθιση της προσευχής που οδηγεί στις πέμπτες κατοικίες. Απαρχές της ένωσης. Οι δυνάμεις της ψυχής (βούληση, φαντασία, μνήμη, διάνοια) αρχίζουν να είναι ενωμένες με τον Θεό.

Έκτες κατοικίες:

Ο 4ος τρόπος της Τερέζας για να παίρνουμε νερό: οι μεγάλες βροχές (καμία προσπάθεια). Ποικίλες πιο προχωρημένες εμπειρίες του Θεού. Eμπειρίες έκστασης. Η πτήση του πνεύματος. Απουσία βαρύτητας. Λιώνοντας από αγάπη. Πρόγευση απειρότητας και αιωνιότητας.

Έβδομες κατοικίες:

Στο κέντρο της ψυχής, μία μεταμορφωτική και σταθερή ένωση με τον Θεό συμβαίνει. Η σταγόνα πέφτει στην λίμνη και δεν μπορεί πλέον να χωριστεί, είναι ένα. Ζώντας την καθημερινότητα μαζί με τον Θεό. Η τέλεια διττή λειτουργία: η Μάρθα (δράση) και η Μαρία (στοχασμός) ταυτόχρονα. Εφαρμόζοντας το Κάστρο στην καθημερινή ζωή.

Μέσα από την διαδρομή μαθαίνουμε :

- Πώς η εμπειρική γνώση του εαυτού και η πορεία στο Εσωτερικό Κάστρο είναι αληθινή ενδυνάμωση.

- Πώς η παρουσία στις λεπτομέρειες και εντάσεις της ανθρώπινης ζωής γίνεται εργαλείο μεταμόρφωσης.

- Πώς η επαφή με την θεϊκή ουσία φέρνει υπέρβαση του φόβου και της ντροπής.

- Πώς η Επιστροφή στην Εστία συμβαίνει μέσα στην συνειδητότητα.

- Να παίρνουμε τον εαυτό μας σοβαρά και το ταξίδι προς τον Αληθινό Εαυτό, επίσης.

- Πώς το ταξίδι προς την Ψυχή είναι ταυτόσημο με το ταξίδι για την αποδοχή και αγάπη του εαυτού μας.

- Πώς να βιώνουμε αυτό το «κάτι» μέσα σε μας, που καμία δυστυχία ή κακό δεν μπορούν να καταστρέψουν.

- Πώς φτάνουμε στην εμπειρία της Αγάπης που υπερβαίνει όλες τις περιστάσεις.

- Πώς η πορεία προς την ψυχή μας είναι ο βράχος για να χτίσουμε τον «οίκο» μας.

- Πώς η ανθρώπινη διάσταση και φύση είναι εκείνες που δίνουν έκφραση στο Ιερό.

- Την βιωμένη θεϊκότητα που είναι δικαίωμα κάθε ανθρώπου.

"Όταν ενωθούμε με τον Θεό, η μόνη ερώτηση που απομένει είναι: «Πώς μπορώ να βοηθήσω;"

Τερέζα της Άβιλα

Οι Συναντήσεις Περιλαμβάνουν:

 • Πρόσβαση στο υλικό της κάθε συνάντησης για 7 μέρες
 • Ζωντανή Παρακολούθηση Online

--------------------------------------------------------------------

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Ημερομηνίες Συναντήσεων:  3, 10, 17 Νοεμβρίου & 1, 8, 15 Δεκεμβρίου

Ώρα: 7,00 – 8.00 μμ, εκτός από την πρώτη συνάντηση της 3 Νοεμβρίου που έχει διάρκεια 90 λεπτών. 

Σημείωση: Για όσους δεν μπορούν να παρακολουθήσουν την συγκεκριμμένη ώρα, η συνάντηση βιντεοσκοπείται και θα στέλνεται ο σύνδεσμος με email, ώστε να την παρακολουθήσουν σε δικό τους χρόνο.

Η κάθε συνάντηση αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης (δηλαδή του προηγουμένου πεδίου συνειδητότητας). 

Τόπος: Online. Περισσότερες πληροφορίες για την online παρακολούθηση δίνονται μετά την δήλωση συμμετοχής.

Κόστος: 20 ευρώ η κάθε συνάντηση ή 90 ευρώ για την παρακολούθηση και των 6 συναντήσεων (+Φ.Π.Α.)

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: +30 2114058145, Κ: +30 6931582291

Δήλωση Συμμετοχής

 • Εγγραφή με Κατάθεση

  Με αυτήν την επιλογή μπορείτε να πραγματοποιήσετε την εξόφληση του ποσού μέσω τραπεζικής κατάθεσης.

  0,00 €
  Η πώληση τελείωσε
 • Εγγραφή στο Εσωτερικό Κάστρο

  Με αυτήν την επιλογή μπορείτε να πραγματοποιήσετε online την εξόφληση του ποσού για την συμμετοχή σας σ' αυτήν την συνάντηση.

  20,00 €
  Φόρος: +4,80 € Φ.Π.Α
  Η πώληση τελείωσε
 • Εγγραφή και στις 6 συναντήσεις

  Με αυτήν την επιλογή μπορείτε να πραγματοποιήσετε online την εξόφληση του ποσού για την συμμετοχή σας και στις 6 συναντήσεις και να επωφεληθείτε της καλύτερης τιμής.

  90,00 €
  Φόρος: +21,60 € Φ.Π.Α
  Η πώληση τελείωσε

Σύνολο

0,00 €

Κοινοποίηση

bottom of page