top of page

Το Εσωτερικό Κάστρο της Ψυχής

Μία προετοιμασία για το Πάσχα και την Ανάσταση. Ένα μυστικιστικό ταξίδι αυτο-γνωσίας που μας οδηγεί στον αληθινό μας εαυτό και την ένωση με την Ουσία Θεού μέσα μας. Τερέζα της Άβιλα, Οκτώ συναντήσεις 60 λεπτών.

Η περίοδος εγγραφής έχει κλείσει.
Δείτε άλλες Εκδηλώσεις
Το Εσωτερικό Κάστρο της Ψυχής
Το Εσωτερικό Κάστρο της Ψυχής

Ημερομηνία & Τοποθεσία

30 Μαρ 2023, 7:00 μ.μ. – 8:00 μ.μ. EEST

Online μέσω Zoom

Περιγραφή

Eσωτερικό Κάστρο της Ψυχής- Χριστικό Μυστικιστικό Μονοπάτι / Las Moradas

Ένα ταξίδι 8 εβδομάδων που ολοκληρώνεται πριν αρχίσει η Μεγάλη Εβδομάδα, στο οποίο γνωρίζουμε όλο και πιο βαθιά πεδία του εαυτού μας για να φτάσουμε στον αληθινό εαυτό, στην ψυχή μας, και στην ένωση με τον Θεό μέσα μας. Μία ιερή προετοιμασία για το Πάσχα και την Ανάσταση. 

Π Ε Ρ Ι Γ Ρ Α Φ Η - Οδεύοντας προς την ψυχή με την βοήθεια της Τερέζας της Άβιλα.

Το ταξίδι στο Εσωτερικό Κάστρο μας οδηγεί ν' ανακαλύψουμε τι αλήθεια είμαστε και ποιοι αλήθεια είμαστε & πως να ζούμε σ'  επαφή με το Πνεύμα, την αλήθεια  και τον Εαυτό μας. Μας βοηθά να ανα-γνωρίσουμε την Θεϊκή Ουσία μας ώστε να ζούμε ως άτομα με διαμέτρημα και παρουσία. .

Κάθε μονοπάτι σοφίας περιέχει αναφορά στην Ψυχή και στον Θεό, γιατί χωρίς την Ψυχή και την ένωση με την Θεϊκή Ουσία δεν μπορεί να υπάρξει πραγματική ενδυνάμωση.

Όλοι νιώθουμε ότι μία μετακίνηση συμβαίνει στον παγκόσμιο άξονα της ζωής. Κάθε πνευματική κρίση είναι ένα έναυσμα για να επιλέξουμε την μεταμόρφωση και την προσωπική ανάπτυξη. Η πραγματική πρόκληση είναι το εάν θα επιλέξουμε να ενδυναμώσουμε τον εαυτό μας ή εάν θ' αφεθούμε στον φόβο.

To Eσωτερικό Κάστρο και η διαδρομή προς την ψυχή είναι ένα εξαιρετικό πνευματικό ταξίδι μέσα από τις Επτά Κατοικίες της Ψυχής (επτά χρισμένα πεδία συνειδητότητας) που η Τερέζα κατέγραψε. Γνωρίζοντας την διαδρομή, γεμίζουμε φως και κατανόηση, σοφία και διάκριση, δέος και κατάνυξη, καθώς ερχόμαστε σ' επαφή με τα ολοένα πιο εσωτερικά και ιερά πεδία συνειδητότητας που μας οδηγούν στην ένωση με τον Θεό.

Η ίδια η Τερέζα της Άβιλα είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα δράσης και φώτισης, γιατί ένωσε την βαθιά στοχαστική εσωτερικότητα με την δραστήρια εξωτερικότητα στην ζωή της. Στο Εσωτερικό Κάστρο, αποτύπωσε το μυστήριο της ανθρώπινης ψυχής, όπου στο κέντρο της ζει ο ίδιος ο Θεός. Κατέγραψε αριστοτεχνικά το ένα πεδίο μετά το άλλο – τα οποία ονόμασε Κατοικίες (moradas) της Ψυχής, και μας παρέδωσε έναν εκπληκτικό χάρτη – οδηγό για την πνευματική πορεία ανάπτυξης προς την χρισμένη, φωτισμένη συνείδηση.

Οι Κατοικίες / Τα Πεδία:

Εισαγωγή

Η ιστορική ζωή της Τερέζας της Άβιλα, η πνευματική της ζωή και δράση, η πνευματική κληρονομιά της, Οδηγίες για τον Χριστικό Στοχασμό, την ιερή ανάγνωση, τον διαλογισμό, την προσευχή.

Πρώτες κατοικίες:

Η ομορφιά και αξιοπρέπεια των ψυχών, Κατ' εικόνα και καθ' ομοίωση. Η δύναμη της προσευχής και η πρακτική αξία της διαδρομής για την καθημερινή ζωή. 

Δεύτερες κατοικίες:

Πιο βαθιά από το θεμέλιο της προσωπικότητας και πολύ πιο δυνατή απ' αυτό είναι η αγάπη σου για τον Θεό και η αγάπη του Θεού για σένα. Αρχίζοντας ν' ακούμε, χωρίς να μπορούμε να μιλάμε. Η πορεία για τον Θεό είναι αιώνια ίδια. Η γνώση του εαυτού μας είναι η πύλη για την ελευθερία. Η δύναμη της υπομονετικής επιμονής. Χριστική στοχαστική πρακτική.

Τρίτες κατοικίες:

Οι «μεντεσέδες» που οδηγούν από το ένα πεδίο στο επόμενο. Κυβερνώντας τον ατομικό μας οίκο. Η ταπεινότητα και η επίτευξη της τελειότητας. Η ξηρασία στην προσευχή ή διαλογισμό. Πρόγευση εμπειριών από το επόμενο πεδίο. Χριστική στοχαστική πρακτική.

Τέταρτες κατοικίες:

Επιγνώσεις πέρα από την διάνοια. Η «απορρόφηση» του εαυτού. Είδη εμπειριών στο τέταρτο πεδίο. Πρώτες δι-υποκειμενικές εμπειρίες. Από την απορρόφηση στην προσευχή της ησυχίας. Η μνήμη και η διάνοια ακόμα ενεργές. Συμβουλές για το τέταρτο πεδίο.

Πέμπτες κατοικίες:

Βιωματικές εμπειριες ένωσης. Ξεχνώντας σποραδικά τον εαυτό μέσα στον Εαυτό. Η ποιοτική βύθιση της προσευχής. Απαρχές της ένωσης. Οι δυνάμεις της ψυχής (βούληση, φαντασία, μνήμη, διάνοια) αρχίζουν να ενώνονται με τον Θεό.

Έκτες κατοικίες:

Πολλές και διαφορετικές εμπειρίες του Θεού. Η διάκριση είναι το ζητούμενο. Eμπειρίες έκστασης. Η πτήση του πνεύματος. Απουσία βαρύτητας. Λιώνοντας από αγάπη. Πρόγευση απειρότητας και αιωνιότητας.

Έβδομες κατοικίες:

Στο κέντρο της ψυχής, μία μεταμορφωτική και σταθερή ένωση με τον Θεό συμβαίνει. Η σταγόνα πέφτει στην λίμνη και δεν μπορεί πλέον να χωριστεί, είναι ένα. Ζώντας την καθημερινότητα μαζί με τον Θεό. Η τέλεια διττή λειτουργία: η Μάρθα (δράση) και η Μαρία (στοχασμός) ταυτόχρονα. Εφαρμόζοντας το Κάστρο στην καθημερινή ζωή.

Μέσα από την διαδρομή μαθαίνουμε :

- Πώς η εμπειρική γνώση του εαυτού και η πορεία στο Εσωτερικό Πεδίο είναι η πργματική ενδυνάμωση.

- Πώς η παρουσία μας στις λεπτομέρειες και εντάσεις της ανθρώπινης ζωής είναι εργαλείο μεταμόρφωσης.

- Πώς η επαφή με την θεϊκή ουσία φέρνει υπέρβαση του φόβου και της ντροπής.

- Πώς η Επιστροφή στην Εστία συμβαίνει μέσα στην συνειδητότητά μας.

- Να παίρνουμε τον εαυτό μας σοβαρά και το ταξίδι μας προς τον Αληθινό Εαυτό, επίσης.

- Πώς το ταξίδι προς την Ψυχή είναι ταυτόσημο με το ταξίδι για την αποδοχή και αγάπη του εαυτού μας.

- Πώς να βιώνουμε αυτό το «κάτι» μέσα σε μας, που καμία δυστυχία ή κακό δεν μπορούν να καταστρέψουν.

- Πώς φτάνουμε στην εμπειρία της Αγάπης που υπερβαίνει όλες τις περιστάσεις.

- Πώς η πορεία προς την ψυχή μας είναι ο βράχος για να χτίσουμε τον «οίκο» μας.

- Πώς η ανθρώπινη διάσταση και φύση είναι εκείνες που δίνουν έκφραση στο Ιερό.

- Την βιωμένη θεϊκότητα που είναι δικαίωμα κάθε ανθρώπου.

"Όταν ενωθούμε με τον Θεό, η μόνη ερώτηση που απομένει είναι: «Πώς μπορώ να βοηθήσω;"

Τερέζα της Άβιλα

Οι Συναντήσεις Περιλαμβάνουν:

 • Πρόσβαση στο υλικό της κάθε συνάντησης για 7 μέρες
 • Ζωντανή Παρακολούθηση Online

--------------------------------------------------------------------

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Ημερομηνίες Συναντήσεων:  16, 23 Φεβρουαρίου. 2, 9, 16, 23, 30 Μαρτίου. 6 Απριλίου.

Ώρα: 7,00 – 8.00 μμ. 

Σημείωση: Για όσους δεν μπορούν να παρακολουθήσουν την συγκεκριμμένη ώρα, η συνάντηση βιντεοσκοπείται και θα στέλνεται ο σύνδεσμος με email, ώστε να την παρακολουθήσουν σε δικό τους χρόνο.

Η κάθε συνάντηση αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης (δηλαδή του προηγουμένου πεδίου συνειδητότητας). 

Τόπος: Online. Περισσότερες πληροφορίες για την online παρακολούθηση δίνονται μετά την δήλωση συμμετοχής.

Κόστος: 20 ευρώ η κάθε συνάντηση ή 130 ευρώ για την παρακολούθηση και των 8 συναντήσεων (+Φ.Π.Α.)

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: +30 2114058145, Κ: +30 6931582291

Δήλωση Συμμετοχής

 • Εγγραφή με Κατάθεση

  Με αυτήν την επιλογή μπορείτε να πραγματοποιήσετε την εξόφληση του ποσού μέσω τραπεζικής κατάθεσης.

  0,00 €
  Η πώληση τελείωσε
 • Εγγραφή στο Εσωτερικό Κάστρο

  Με αυτήν την επιλογή μπορείτε να πραγματοποιήσετε online την εξόφληση του ποσού για την συμμετοχή σας σ' αυτήν την συνάντηση.

  20,00 €
  Φόρος: +4,80 € Φ.Π.Α
  Η πώληση τελείωσε
 • Εγγραφή και στις 6 συναντήσεις

  Με αυτήν την επιλογή μπορείτε να πραγματοποιήσετε online την εξόφληση του ποσού για την συμμετοχή σας και στις 6 συναντήσεις και να επωφεληθείτε της καλύτερης τιμής.

  130,00 €
  Φόρος: +31,20 € Φ.Π.Α
  Η πώληση τελείωσε

Σύνολο

0,00 €

Κοινοποίηση

bottom of page