top of page

Haritini's Blog

Αναζήτηση

Αληθινή ελευθερία


Δεν χρειάζεται να έχω καμία αγωνία ή ανησυχία για το μέλλον, γιατί κάθε βήμα που έκανα και έζησα στο παρελθόν με οδήγησε εδώ που τώρα βρίσκομαι, σε αυτή τη στιγμή...

Κοιτώντας το παρελθόν μου βλέπω την αγωνία και την ανησυχία που το διαπερνά και το διασχίζει. Άδικα ανησυχούσα. Με τρόπους που δεν κατάλαβα, με βήματα που δεν συνειδητοποίησα, η ζωή με οδήγησε στο σήμερά μου. Aπό αυτό το σημείο του χρόνου, που τώρα βρίσκομαι, καταλαβαίνω ότι δεν υπήρχε αληθινά λόγος να αγωνιώ... Η ζωή θα κινήσει και πάλι τα μυστηριώδη νήματα της ζωής μου. Σήμερα παύω ν' ανησυχώ για το μέλλον και παραδίδω το μέλλον στη ζωή, ελεύθερο από την αγωνία μου, απαλλαγμένο από την ανησυχία μου. Αφήνω το μέλλον μου να καθίσει απαλά σαν πούπουλο, στα σοφά της χέρια. Όπως οδηγήθηκα, έτσι θα οδηγηθώ... και ακόμα καλύτερα... χωρίς αγωνία... Σήμερα θυμίζω ξανά και ξανά στον εαυτό μου: «Δεν υπάρχει κανένας λόγος ν' ανησυχώ για το μέλλον, εμπιστεύομαι τη σοφία της ζωής».

Απαλλαγμένος από την αγωνία του αύριο, έχοντας το παρελθόν να μου επιβεβαιώνει το άσκοπο της αγωνίας, αφήνομαι να ζήσω την σημερινή μέρα απαλλαγμένη από την αγωνία του μέλλοντος. Σήμερα ζω ελεύθερη. Κάθε φορά που πάω να επιστρέψω στην αγωνία, θυμίζω στον εαυτό μου: «Δεν υπάρχει κανένας λόγος ν' ανησυχείς για το μέλλον, γιατί εμπιστεύεσαι τη σοφία της ζωής». Καλημέρα λοιπόν σε μία ημέρα αληθινής ελευθερίας. Ας την απολαύσουμε!

0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page