top of page

Haritini's Blog

Αναζήτηση

Παιδιά της γνώσης


Όλη η γνώση του σύμπαντος χωρά σε έναν κόκκο άμμου. Μπορεί να απορείς, μπορεί να μην το χωρά ο νους σου, γιατί ξεγελιέσαι από το μέγεθος... Όμως μέσα στον νου της αγάπης, βρίσκονται όλα τα σύμπαντα -όλα όσα εσύ βλέπεις και αυτά που δεν βλέπεις. Το μέγεθος υπνωτίζει τα μάτια και τα κάνει να σκέφτονται μεγάλους και μικρούς κόσμους, μεγάλα και μικρά πράγματα, μεγάλους και μικρούς ανθρώπους.

Όμως το μέγεθος είναι απλώς το σκέπασμα που σε ξεγελά...

Σήμερα θα ελευθερώσω τον εαυτό μου από την αγωνία της γνώσης... από την πεποίθηση ότι θα μάθω και κάτι ακόμα... και κάτι περισσότερο... κάτι, που αν το γνώριζα, όλα θα ήταν καλά!

Σήμερα θυμάμαι πως μέσα στην αγάπη χωρούν τα πάντα... τα μεγαλύτερα μεγέθη που μπορεί να σκεφτεί ο νους μου, όλα τα σύμπαντα παντού, με όλα όσα έχουν μέσα τους... Η αγάπη τα περικλείει, τα διατηρεί, τα φροντίζει, τα καθοδηγεί για να πάνε κοντά της. Η αγάπη τα παρηγορεί, τα θεραπεύει, τα εμπνέει, τα στηρίζει...

Ένας κόκκος άμμου γεμάτος αγάπη περικλείει τα πάντα μέσα του. Είναι πλήρης. Γνωρίζει. Σήμερα δεν χρειάζομαι περισσότερες γνώσεις, για να είμαι πλήρης.

Όταν είμαι αγάπη, περικλείω τα πάντα μέσα μου, γνωρίζω τα πάντα και η γνώση ανοίγει σαν αιθέριο λουλούδι που αρωματίζει κάθε γωνιά του νου μου. Η ψευδαίσθηση των ελλείψεων μέσα στην γνώση εξανεμίζεται και διασκορπίζεται στον αέρα... Σήμερα δεν θα κυνηγήσω μία ακόμα πληροφορία, κάτι ακόμα να μάθω...

Σήμερα θα θυμάμαι τον κόκκο της άμμου και το μυστικό του...

«Είμαι αγάπη σήμερα και γι' αυτό γνωρίζω...»




0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page