top of page

Haritini's Blog

Αναζήτηση

Πραγματωμένες Προθέσεις



Μιλώντας με πνευματική οπτική, η πρόθεση δεν είναι άλλο ένα "θέλω", ούτε μία προτίμηση για κάτι. Κάθε φορά που βάζουμε ή εκδηλώνουμε μία πρόθεση για κάτι, όλα τα πεδία του εαυτού μας μπαίνουν σε κίνηση.

Είναι σημαντικό η πρόθεση ν' ακολουθείται από συνειδητή δράση σε σχέση με τον στόχο που αφορά. Στην online ομιλία μου με τον ομώνυμο τίτλο, αναλύω τα θέματα που διαφοροποιούν τις επιφανειακές από τις ουσιαστικές προθέσεις.

Σας παραθέτω τρία παραδείγματα για ουσιαστικές, πνευματικές, πραγματωμένες προθέσεις:

Γενικά

Η πρόθεσή μου σήμερα είναι να είμαι συνειδητός και να λειτουργήσω συνειδητά ώστε να μην βλάψω με κανέναν τρόπο κάποιον άλλο.

Η πρόθεσή μου σήμερα είναι να λειτουργήσω με διαύγεια, από το κέντρο μου, χωρίς προβολές και ανασφάλειες.

Βοήθήσέ με! Δώσε μου ό,τι χρειάζομαι για να το κάνω. Ό,τι μου λείπει, συμπλήρωσέ το. Ό,τι είναι αδύναμο μέσα μου, δυνάμωσέ το. Ό,τι είναι άρρωστο, εξυγίανέ το.

Αμήν.

Εργασία

Η πρόθεσή μου είναι να εργαστώ με συγκέντρωση, συνέπεια, αποτελεσματικότητα και αισθήματα φιλικότητας και συνεργασίας.

Η πρόθεσή μου είναι να είμαι ένας συνάδελφος τον οποίο οι άλλοι να μπορούν να εμπιστευτούν, στον οποίο να μπορούν να στηριχθούν.

Η πρόθεσή μου είναι να έχω υπομονή και καλή προαίρεση απέναντι στις δυστροπίες και στις δυσκολίες που μπορεί να συναντήσω σήμερα.

Βοήθησέ με. Δώσε μου ό,τι χρειάζομαι για να το κάνω. Ό,τι μου λείπει, συμπλήρωσέ το. Ό,τι είναι αδύναμο μέσα μου, δυνάμωσέ το. Ό,τι είναι άρρωστο, εξυγίανέ το. Ό,τι είναι καλό, επαύξησέ το. Ό,τι είναι βοηθητικό, πολλαπλασίασέ το.

Αμήν.

Χρήματα

Η πρόθεσή μου είναι να καταλάβω τι χρειάζομαι να αλλάξω στον τρόπο σκέψης μου και στον τρόπο δράσης μου ώστε να είμαι σε καλύτερη οικονομική κατάσταση.

Η πρόθεσή μου είναι να καταλάβω και να δω αυτά που δεν θέλω ν’ αλλάξω.

Βοήθησέ με. Δείξε μου αυτά που δεν θέλω να δω. Δείξε μου πώς με υπονομεύω. Δείξε μου πώς εμποδίζω την οικονομική μου ευημερία.

Βοήθησέ με. Δείξε μου ποιο βήμα μπορώ να κάνω ώστε να βελτιωθεί η οικονομική μου κατάσταση.

Πάρε από το νου μου τα εμπόδια που βάζω. Πάρε από το νου μου τον φόβο μου να δω. Θέλω να δω. Θέλω να καταλάβω. Θέλω ν' αλλάξω. Θέλω να ευημερήσω.

Αμήν.

Με σκέψεις αγάπης,

Χαριτίνη


0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Στήριγμα

bottom of page