top of page

Haritini's Blog

Αναζήτηση

Δεν είναι όλα ίδια!



Το να μάθουμε να διακρίνουμε ποιοτικά – σε πολλούς και διάφορους τομείς - είναι ένα από τα μεγάλα ζητούμενα της ζωής αλλά και της πνευματικότητας. Πολλές γκάφες, μπανανόφλουδες, και συνεπακόλουθες πίκρες και πόνοι έχουν προκύψει απ’ αυτό το ζητούμενο. Ουδείς αλάνθαστος, στο μεγάλο σχολείο της ζωής.

Μέσα στην καθημερινότητά μας και στις εμπειρίες της, χωρίς να το πολυ-καταλάβουμε, συχνά διαμορφώνουμε πεποιθήσεις που δεν αναγνωρίζονται. Όμως αυτές οι πεποιθήσεις λειτουργούν κάτω από την επιφάνεια και έχουν αποτελέσματα στην εξωτερική πραγματικότητα. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι ότι πιστεύουμε πως για να λυθεί ή παρακαμφθεί μία πρόκληση – οποιασδήποτε φύσης - χρειάζεται να κάνουμε κάποια ενεργειακή θεραπεία.

Αυτό με την σειρά του σημαίνει ότι πιστεύουμε πως όλες οι λύσεις έχουν να κάνουν με το να βρούμε την κατάλληλη ενεργειακή μεθολογία. Έτσι, χωρίς να το συνειδητοποιούμε, εξισώνουμε την ενέργεια με το Άπειρο ή Θεϊκό, και αυτό μόνο μπουρδούκλωμα φέρνει. Η ενέργεια είναι μεταβαλλόμενη, κυμαινόμενη, πλαθόμενη, μετασχηματιζόμενη. Το Άπειρο ή Θεϊκό είναι αμετάβλητο, αδιακύμαντο, μη μετασχηματιζόμενο. Αυτά είναι δύο τελείως διαφορετικά και διακριτά πεδία, και είναι σημαντικό για μας να μην τα συγχέουμε γιατί αλλιώς αναζητούμε πνευματικές απαντήσεις από το ενεργειακό επίπεδο.

Η σύγχυση των επιπέδων της αιτίας και της ίασης είναι αιτία μεγάλων αδιεξόδων και απογοητεύσεων. Όταν έχουμε ένα «πρόβλημα» θέλουμε να φύγει από την μέση, να τελειώσει, να θεραπευτεί και να πάμε παρακάτω. Δεν συνειδητοποιούμε καν ότι το πρόβλημα μπορεί να έρχεται ή να επανέρχεται με στόχο να μας βοηθήσει να καταλάβουμε το μπέρδεμα που εμείς έχουμε ως προς την λειτουργία των επιπέδων.

Η κότα γέννησε το αυγό ή το αυγό την κότα; Αυτό είναι το μεγάλο δίλημμα που η λογική, η γνώση, η διανόηση μας θέτει και δεν νομίζω ότι κανείς ποτέ το απάντησε. Και δεν θα το απαντήσουμε ούτε στην πνευματικότητα, αν δεν αναγνωρίσουμε ότι τα επίπεδα της συνειδητότητας συνλειτουργούν μεν, αλλά καθένα έχει διαφορετική δυναμική και ισχύ, σαν το ηλεκτρικό ρεύμα.

Θα μας φαινόταν ανόητο να περιμένουμε ν’ αποκατασταθεί το ηλεκτρικό φως στο σπίτι μας, αν έχει καεί ο μετασχηματιστής στην κολόνα της ΔΕΗ και δεν είναι ότι απλώς έπεσε η ηλεκτρική ασφάλεια του σπιτιού μας. Όμως αυτό κάνουμε θεραπευτικά, όταν περιμένουμε να εκδηλωθεί μία θεραπεία ενώ το επίπεδο της αιτίας δεν αναγνωρίζεται, ούτε το επίπεδο της ίασης επίσης. Η απογοήτευση είναι σίγουρο ότι θ’ ακολουθήσει.

Επίσης θα θεωρούσαμε ανόητο το να πιστεύουμε ότι αν επισκευαστεί ο μετασχηματιστής της κολόνας στην γειτονιά μας θα ερχόταν το φως, εάν το πρόβλημα ξεκινά από το σημείο διανομής του ηλεκτρικού ρεύματος – δηλαδή πολλά χιλιόμετρα μακριά από την δική μας γειτονιά ή ακόμα χειρότερα αν η βλάβη ξεκινά από το εργοστάσιο.

Η ικανότητα ν’ αναγνωρίζουμε τα επίπεδα προέλευσης της δυσλειτουργίας και να μην τα συγχέουμε μεταξύ τους, σημαίνει ότι έχουμε καθαρή αντίληψη του επιπέδου της αιτίας, αλλά και σαφή επίγνωση του επιπέδου προέλευσης της θεραπείας. Η διάκριση των επιπέδων της αιτίας και ίασης είναι καθοριστική για κάθε θεραπευτική προσέγγιση την οποία επιχειρούμε. Και αυτό ισχύει για κάθε είδους θεραπεία είτε αυτή αφορά το σώμα, το συναίσθημα, τα οικονομικά, τις σχέσεις, την εργασία, κοκ.

Δεν είναι όλα ίδια στην ζωή, και δεν είναι όλα ίδια στην συνειδητότητα. Δεν είναι όλα τα πεδία απλώς ενέργεια. Δεν είναι όλα τα πεδία απλώς συνειδητότητα. Δεν είναι απλώς πεδία, αλλά ζωντανά παλλόμενα δίκτυα νοημοσύνης.

Κάθε πεδίο έχει την δική του δικτύωση, λειτουργία, επενέργεια. Άλλα χαμηλότερης και άλλα υψηλότερης ισχύος. Η διάκριση των επιπέδων είναι το αλχημικό κλειδί που μετατρέπει την θεραπευτική δυνατότητα σε θαυματουργή ίαση! Ας το αξιοποιήσουμε!

Με σκέψεις αγάπης,

Χαριτίνη

Αν αυτό το άρθρο σας φάνηκε ενδιαφέρον, ίσως σας ενδιαφέρει να δείτε και αυτό.


0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Στήριγμα

bottom of page