top of page

Haritini's Blog

Αναζήτηση

Γέρων Παΐσιος - Η Καρδιά που Υποκλίνεται



Αυτό το απόσπασμα αφορά τις διδασκαλίες του γέροντα Παΐσιου, και αποτελεί μέρος της σειράς των ομιλίων "Φωτισμένα Περάσματα."


Σε κάθε εποχή μεγάλων τριγμών και κοινωνικών μεταμορφώσεων, χρειαζόμαστε γερά στηρίγματα για το νου και την καρδιά μας ώστε να μην μας σαρώσουν τα κύματα του χάους.


Τέτοια πνευματικά στηρίγματα είναι η σοφία που μας παραδόθηκε από τους μυστικιστές που προηγήθηκαν, των οποίων οι διδαχές δοκιμάστηκαν στους χρόνους και απέδειξαν την αλήθεια και την αξία τους.


Αυτή είναι η αποθήκη και η βιβλιοθήκη ζωής στην οποία χρειαζόμαστε ν’ ανατρέξουμε για στήριξη, καθοδήγηση και ενδυνάμωση. Αυτή είναι μία άξια, πολύτιμη, και ισχυρή «γέφυρα συνειδητότητας» μέσα σε μία εποχή που νιώθουμε όλες τις γέφυρες να γκρεμίζονται.


Τα Φωτισμένα Περάσματα είναι μηνιαίες αυτόνομες συναντήσεις, που πραγματοποιούνται ζωντανά online, την τελευταία Πέμπτη κάθε μήνα. Η κάθε συνάντηση περιλαμβάνει διαχρονικά διδάγματα από την ζωή και τις σοφές διδασκαλίες Μεγάλων Χριστιανών Μυστικιστών (Παϊσιος, Γαβριηλία, Πορφύριος κ.α.).


Στο τέλος κάθε συνάντησης υπάρχει χρόνος για ερωτήσεις και απαντήσεις, και περιλαμβάνεται ένας αντίστοιχος διαλογισμός-προσευχή για τον επόμενο μήνα.


Μάθετε περισσότερα για τις συναντήσεις και παρακολουθήστε ζωντανά πατώντας εδώ.


Με σκέψεις αγάπης,

Χαριτίνη

0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Στήριγμα

bottom of page