top of page

Haritini's Blog

Αναζήτηση

Η δύναμη της επιλογής


Εμείς είμαστε η κινητήρια δύναμη για τα νήματα της ζωής μας. Η δική μας βούληση, το δικό μας κάλεσμα για καθοδήγηση και βοήθεια, βάζει μπρος τις "μηχανές" του σύμπαντος που φέρνουν λύσεις και ανοίγουν δυνατότητες για μας. Οι ουράνιοι βοηθοί δεν μπορούν, ούτε θέλουν να μας επιβάλλουν αυτό που θεωρούν καλύτερο για μας! Ζούμε στον Πλανήτη της Ελεύθερης Βούλησης και οι θεϊκές δυνάμεις βρίσκονται δίπλα μας για να μας βοηθούν σ’ ότι χρειαζόμαστε, εάν το ζητήσουμε! Αυτή η συνεργασία μας βοηθά ν’ αναγνωρίσουμε την αξία της ατομικότητάς μας και την δύναμη που έχουμε στην ζωή μας!


Όσο απλό ή καθημερινό κι αν είναι το ζήτημα για το οποίο χρειαζόμαστε βοήθεια, όταν ζητάμε βοήθεια από τις θεϊκές δυνάμεις, στην πραγματικότητα διαλέγουμε να τακτοποιήσουμε το ζήτημα με τον πιο καλό και αγαθό τρόπο, αντί να το κάνουμε με σπασμωδικές κινήσεις, άγχος και επιβολή. Οι ανώτεροι εαυτοί μας θέλουν να ζούμε με υγεία, καλή διάθεση και προαίρεση, και είναι στο χέρι μας να το διαλέξουμε!


Αυτό δεν σημαίνει ότι τα πάντα θα γίνουν όπως εμάς μας αρέσει, ούτε σημαίνει ότι η δική μας ζωή δεν θα έχει προκλήσεις, δυσκολίες ή αντιξοότητες. Σημαίνει όμως ότι απέναντι σ' αυτές τις δυσκολίες, μπορούμε να λειτουργήσουμε με χρήσιμους, βοηθητικούς, και επωφελείς τρόπους ώστε οι δυσκολίες να μην μας ρουφήξουν μέσα τους. Αυτό σημαίνει ότι έτσι μένουμε κύριοι του εαυτού μας, απέναντι στις περιστάσεις και δεν χανόμαστε μέσα σ' αυτές νιώθοντας μόνοι, αδύναμοι και θύματα.


Όταν δεν παίρνουμε θέση και δεν διαλέγουμε τι θέλουμε, ουσιαστικά και πάλι διαλέγουμε: Να μην πάρουμε θέση και ν' αφήσουμε τα πράγματα στην τύχη τους! Αυτή η επιλογή της μη απόφασης καταλήγει να φέρει σε μας τα υπολείμματα της συλλογικής ενέργειας. Όταν τα υπολείμματα εμφανιστούν με την μορφή προβλημάτων ή μπερδεμάτων, δεν μπορούμε να εξηγήσουμε πώς και γιατί αντιμετωπίζουμε τέτοια θέματα, ούτε πιστεύουμε ότι αυτά είναι αποτελέσματα της μη-απόφασης.


Είναι για μας σημαντικό να ξέρουμε ότι η "απουσία" από τις αποφάσεις είναι μία δήλωση και επιλογή! Ας δώσουμε λοιπόν αξία στην ζωή μας, δηλώνοντας παρουσία στις αποφάσεις, γιατί αυτό θα μας οδηγήσει να συνειδητοποιήσουμε την δημιουργική δύναμη που έχουμε ως μέρη του Πνεύματος και θα μας λυτρώσει από το αίσθημα θυματοποίησης.


Αυτή είναι η δύναμη του ανθρώπου: Η απόφασή μας να κάνουμε κάτι, να πάρουμε θέση, έχει την δύναμη να αλλάξει όλη την ζωή μας! Οι θεϊκές δυνάμεις μάς βοηθούν και μάς καθοδηγούν να συνειδητοποιήσουμε ότι καμία άλλη δύναμη δεν μπορεί να μας υποκαταστήσει επειδή εμείς είμαστε ο καθοριστικός παράγοντας των εξελίξεων στη ζωή μας και στον πλανήτη μας, αφού εμείς φέρουμε την δύναμη της Επιλογής!


Με αγάπη,

Χαριτίνη


0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Στήριγμα

bottom of page