top of page

Haritini's Blog

Αναζήτηση

Τι είναι σημαντικό;



Τα σχολεία ξεκίνησαν και έτσι όλων των ειδών οι "μαθητές" βάζουν μπρος την νέα διαδρομή.

Σ' αυτή την σχολική χρονιά, ίσως να θέλουμε να ξανασκεφτούμε το τι είναι σημαντικό. Ίσως σαν γονείς, το πιο σημαντικό να μην είναι η απόδοση των παιδιών, αλλά η δική μας ικανότητα να τα ακούμε, να είμαστε ανοιχτοί για συζητήσεις που μπορεί να θέτουν υπό αμφισβήτηση τις οπτικές μας, αλλά που τα κάνουν να αισθάνονται ισότιμα μέλη της ομάδας της οικογένειας.

Ίσως πιο σημαντικό είναι τα παιδιά μας να αισθάνονται ότι μεγαλώνουν μέσα σ’ ένα κλίμα σεβασμού και συνεργασίας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οφείλουμε να συναινούμε εκεί που η συναίνεση δεν αρμόζει να δοθεί.

Ίσως σαν μαθητές θέλουμε να σκεφτούμε ότι αυτή την χρονιά το πιο σημαντικό είναι να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε, με τα δεδομένα που υπάρχουν. Ίσως το σημαντικό να είναι η δική μας απόφαση να αρνηθούμε την βολή και ευκολία που παρέχουν οι κρίσεις μας για όσα είναι απαράδεκτα.

Κάθε γενιά έτσι ένιωθε, αλλά αυτό δεν σταμάτησε πολλούς από το να γίνουν εκείνοι το καλύτερο που μπορούσαν.

Αν περιμένουμε τα δεδομένα της ζωής ή της εκπαίδευσης να είναι τέλεια για να προχωρήσουμε, θα περιμένουμε...

Ας κάνουμε όλοι, ο καθένας από την θέση που βρίσκεται, το καλύτερο που μπορούμε, με τα δεδομένα ως έχουν. Αν το κάνουμε, θα διαπιστώσουμε ότι ο κόσμος μας θ’ αλλάξει προς το καλύτερο, επειδή εμείς θα έχουμε αλλάξει προς το καλύτερο.


Καλά ξεκινήματα!


Με αγάπη,

Χαριτίνη

0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Στήριγμα

bottom of page