top of page

Haritini's Blog

Αναζήτηση

To μυστηριώδες σπήλαιο, 24 Δεκεμβρίου


Καλημέρα όλη μέρα! Παραμονή, 24 Δεκεμβρίου!

Ποτέ, καμία χρονιά, τα Χριστούγεννα δεν είναι ίδια, ούτε η παραμονή τους! Κάθε χρονιά, μία διαφορετική μαγεία τυλίγει αυτές τις δύο μέρες σαν να τις ξεχωρίζει απ’ όλον τον υπόλοιπο χρόνο. Όμως, και εσύ καμία χρονιά δεν είσαι ίδιος! Αλλάζεις, απλώνεις, ψηλώνεις, ομορφαίνεις, λάμπεις και δημιουργείς, όλο και πιο πολύ, όλο και ζωντανά, όλο και πιο μαγικά!

Σήμερα, δεν θα μπορούσα να μην σε ταξιδέψω εκεί που το θαύμα των Χριστουγέννων συμβαίνει. Γιατί πραγματικά υπάρχει ένα σπήλαιο όπου το παιδί της αγάπης γεννιέται κάθε χρόνο. Γι’ αυτό καταφέρνει και ζει χιλιάδες χρόνια. Γι’ αυτό και είναι πάντα νέο, πάντα αθώο, πάντα μαγικό, πάντα ζωντανό σ’ ένα κόσμο που ζει ακόμα πιο πέρα απ’ όλα τα όρια της φαντασίας, τόσο πιο πέρα, που η φαντασία δύσκολα φτάνει!

Απίστευτο, αλλά αληθινό! Πρέπει να έχεις αφήσει την φαντασία σου συχνά να σε πηγαίνει ταξίδια, να έχεις γίνει φίλος της, να θέλεις να ζεις μία μεγάλη ζωή χωρίς να περιορίζεσαι στον κόσμο του μυαλού σου, και τότε η φαντασία σου καταφέρνει να φτάσει στον περαφανταστικό κόσμο που γεννιέται το παιδί της αγάπης!

Την στιγμή που γεννιέται σ’ εκείνον τον περαφανταστικό κόσμο το μωρό της αγάπης, ένα υπερθαύμα συμβαίνει. Φαίνεται ανεξήγητο, ακατανόητο και περαφανταστικό. Ακριβώς εκείνην την στιγμή, το μωρό γεννιέται ταυτόχρονα σε όλους τους κόσμους! Είναι σαν να γίνεται άπειρα αντίγραφα! Κάθε αντίγραφο του μωρού, ζωντανό και χαρούμενο σαν το αρχικό μωρό, ταξιδεύει μέσα σ’ ένα δευτερόλεπτο, καβαλώντας την πιο αστραπιαία, φωτεινή, δυνατή, ηλιαχτίδα και πριν ανοιγοκλείσουν τα βλέφαρά σου έχει εμφανιστεί και έχει γεννηθεί σε κάθε έναν κόσμο, από τους αμέτρητους που υπάρχουν παντού στον ουρανό.

Και στην γη γεννιέται κάθε χρόνο! Ακριβώς! Οι άνθρωποι αυτό δεν το ξέρουν. Αλλά και να τους το έλεγα, δεν θα το πίστευαν. Εκείνοι νομίζουν ότι το μωρό της αγάπης γεννήθηκε μία φορά… τόσο γελασμένοι είναι… Και τότε, πώς ζει ακόμα η αγάπη στις καρδιές τους; Ε; Για πες μου! Αν είχε γεννηθεί μία φορά, θα το είχαν ήδη ξεχάσει!

Όμως, κάτι άλλο συμβαίνει, κάτι που λίγοι γνωρίζουν, και που κρατά ζωντανή την αγάπη συνεχώς κάθε χρονιά, επί δεκάδες, εκατοντάδες, χιλιάδες, εκατομμύρια χρόνια! Στον αιώνα τον άπαντα!

Ξέρω πως εσένα μπορώ να σου μιλήσω, γιατί ξέρω ότι εσύ θα καταλάβεις! Δεν θα πάνε χαμένα τα λόγια μου, ούτε θα χαθεί η ιστορία που θα μάθεις. Ίσως καταφέρεις να την μεταφέρεις προφορικά σε άλλους. Ίσως πάλι χρειαστεί και εσύ κάποτε να την γράψεις για να την μοιραστείς, και έτσι να διατηρηθεί η θύμηση της αλήθειας του τι πραγματικά συμβαίνει. Όπως και να’ ναι, εγώ ξέρω ότι σε εμπιστεύομαι και νιώθω άνετα και καλά που σου λέω την ιστορία.

Υπάρχει ένα πραγματικό σπήλαιο στην γη, γεμάτο σμαράγδια, ρουμπίνια, διαμάντια, ζαφείρια! Φαντάσου το πιο πολύτιμο βασιλικό στέμμα, διακοσμημένο με τα πιο λαμπρά πετράδια! Και τώρα πολλαπλασίασε αυτή την εικόνα επί χιλιάδες! Δεν υπάρχει πουθενά μέσα σ’ αυτό το σπήλαιο πέτρα ή χώμα, όπως εμείς θα πιστεύαμε. Όλο το σπήλαιο είναι φτιαγμένο από τέτοια πολύτιμα πετράδια που λάμπουν και φωτίζουν κάθε σπιθαμή και χιλιοστό του!

Όταν ερχόμαστε στην γη, όταν ετοιμαζόμαστε για να γεννηθούμε, ταξιδεύουμε σ’ αυτό το πολύτιμο, λαμπερό, απίστευτο σπήλαιο που είναι το Σπήλαιο της Γέννησης! Δεν μπορούμε να έρθουμε στην γη να ζήσουμε με τους γονείς, τα παιδιά, τους φίλους, τους αγαπημένους μας, εάν δεν περάσουμε πρώτα από το Σπήλαιο. Κάθε πετράδι του είναι ποτισμένο από την αγάπη που γεννιέται εκεί κάθε χρόνο. Κάθε χρόνο, επί χιλιάδες χρόνια, μέσα εκεί το βρέφος της Αγάπης ξαναγεννιέται, απόλυτα ζωντανό, αληθινό και πραγματικό. Και έτσι όλο το σπήλαιο είναι πλημμυρισμένο και εμποτισμένο από αγάπη.

Εμείς μένουμε σ' αυτό το σπήλαιο τρεις μέρες, πριν έρθουμε στην γη να γεννηθούμε! Καθόμαστε μέσα στην αγάπη, απλωνόμαστε, τεντωνόμαστε, χοροπηδάμε, γελάμε, ονειροπολούμε και ποτίζεται κάθε κύτταρο, κάθε κόκκαλο, κάθε μελλοντικό μας δόντι και κάθε μελλοντική μας τρίχα από την αγάπη. Έτσι όταν πια γεννιόμαστε, όλο το σώμα μας είναι γεμάτο αγάπη, ο νους μας είναι γεμάτος αγάπη, και η αναπνοή μας θυμίζει σε όλους την αγάπη.

Γιατί νομίζεις ότι όλοι ξετρελαίνονται όταν ένα μωρό γεννιέται; Όλοι γύρω από ένα μωρό που γεννιέται στην γη νιώθουν την πλημμύρα της αγάπης που απλώνεται παντού, και καλύπτει τα πάντα όλα γύρω από το μωρό! Τόσο πολύ ποτιζόμαστε από την αγάπη που, όταν μας βλέπουν οι υπόλοιποι μόλις γεννιόμαστε, λιγώνονται, τους τρέχουν τα σάλια, χαμογελάνε σαν χαζά παιδιά, συγκινούνται, κλαίνε, χοροπηδάνε και δεν ξέρουν τι να κάνουνε!

Το ξέρεις ότι τα κάνει αυτά τα απίστευτα η αγάπη! Σου είπα ότι η περιοχή που βρίσκεται η καρδιά σου είναι η πιο μυστηριώδης, ανεξερεύνητη, και μαγική περιοχή απ’ όλες! Δεν κρατά κανένα μυστικό, και όμως οι άνθρωποι δεν την καταλαβαίνουν. Δεν έχει τίποτα κρυφό και όμως οι άνθρωποι την ψάχνουν. Δεν κρύβεται από κανέναν και από τίποτα ποτέ, και όμως οι άνθρωποι δεν την βλέπουν. Θέλει να μοιραστεί τα πάντα όλα με τους πάντες όλους, και όμως οι άνθρωποι δεν το νιώθουν. Θέλει ν' απλώσει και να λάμψει παντού στα πάντα, και οι άνθρωποι κλειδώνονται πίσω από τοίχους μην τυφλωθούν από το φως. Να, πώς φοβούνται τον ήλιο το καλοκαίρι; Ε, ακριβώς έτσι!

Αλλά ας συνεχίσω την διήγηση για το μωρό που γεννιέται κάθε χρόνο σ’ όλο το σύμπαν και σε κάθε κόσμο του, γιατί είμαι βέβαιη ότι θέλεις ν’ ακούσεις την συνέχεια αυτής της πιο μαγικής ιστορίας όλων των χρόνων. Έτσι λοιπόν, όπως συμβαίνει εδώ στην γη, συμβαίνει και παντού αλλού.

Καθώς λοιπόν όλα αυτά τα μωρά γεννιούνται παντού, επειδή είναι πιο αδελφάκια από αδελφάκια μεταξύ τους, καθένα έχει επαφή και επικοινωνία με όλα τα άλλα, και έτσι η αγάπη μένει αιώνια και παντοτινά ενωμένη σαν ΜΙΑ, ενώ τα μωρά φαίνονται πολλά! Ό,τι νιώθει το ένα μωρό, το νιώθουν όλα τ’ άλλα. Ό,τι σκέφτεται το ένα, το νιώθουν παντού όλα. Ότι κάνει το ένα μωρό, το γνωρίζουν παντού όλα τ’ άλλα.

Αυτή είναι πραγματικά θεϊκή μαγεία! Αυτή είναι πραγματικά η αληθινή μαγική ιστορία, κρυμμένη πίσω από την ιστορία που οι άνθρωποι διηγούνται κάθε Χριστούγεννα. Την διηγούνται μήπως και κάποιος θυμηθεί την αληθινή ιστορία, μήπως και κάποιος θυμηθεί το Σπήλαιο. Μήπως κάποιος θυμηθεί το μωρό που γεννιέται κάθε χρονιά, σε όλα τα Σπήλαια όλων των κόσμων.

Βλέπεις, εάν ένας το θυμηθεί, θαύματα συμβαίνουν παντού τριγύρω, γιατί όταν ένας το θυμάται, όλο το φως από τα πετράδια του Σπηλαίου λάμπει έξω από το Σπήλαιο και μέσα στην πόλη και πάνω στον κόσμο, όπου αυτός βρίσκεται. Κι έτσι το φως των πολύτιμων πετραδιών φωτίζει κάθε έναν …. Μετά, αρχίζουν ο ένας μετά τον άλλο να θυμούνται. Και τότε, περισσότερο φως λάμπει από το Σπήλαιο, μέσα στην πόλη.

Το σχέδιο της αγάπης είναι να θυμηθούν την ιστορία τόσοι πολλοί που όλο το φως του Σπηλαίου να λάμψει μέσα σε κάθε πόλη παντού στην γη και να γίνει όλη η γη μαγική! Τότε όλοι θα βλέπουν τα ξωτικά, τους αγγέλους, τις νεράϊδες, τις γοργόνες, τους νάνους, τα Νερουβείμ! Τότε το μυστήριο της καρδιάς θα έχει λυθεί και η περιοχή της καρδιάς θα έχει αποκαλυφθεί! Και τίποτα πια δεν θα είναι για τους ανθρώπους άγνωστο, κρυμμένο ή κρυφό!

Γι’ αυτό κάθε χρόνο, όλοι οι άνθρωποι χαζεύουν τα φωτάκια των δένδρων… Κάθονται μπροστά από τα φωτάκια και βαθιά στις καρδιές τους θυμούνται την λάμψη όλων των χρωμάτων μέσα στο Σπήλαιο. Δεν το θυμούνται στο μυαλό τους. Όμως, το θυμούνται στα βάθη της καρδιάς τους, και γι’ αυτό μαγεύονται.

Βλέπουν τα δένδρα στολισμένα με πολύχρωμες μπάλες που λαμπυρίζουν, με λαμπάκια που φωτίζουν, και ξαναζούν τον ερχομό στο Σπήλαιο, ξαναθυμούνται μέσα στην καρδιά τους την αγάπη, και εκείνη την ώρα αγαπούν και αγαπιούνται, και γίνονται απλά πιο ευτυχισμένοι!

Σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων, είναι μία τέλεια ώρα να καθίσεις και εσύ να χαζέψεις και να μαγευτείς από τις λαμπερές πολύχρωμες μπάλες και τα φωτεινά λαμπάκια του δικού σου δένδρου. Καθώς τα κοιτάς, άσε την καρδιά σου να σε ταξιδέψει στο Σπήλαιο που σου περιέγραψα. Μπορείς σήμερα εύκολα να ταξιδέψεις γιατί έχεις κάνει καλή προπόνηση εδώ και μέρες! Είσαι έτοιμος! Όλα όσα έγιναν μέχρι τώρα, σήμερα μπορούν ν’ ανθίσουν αν αφήσεις την φαντασία και την καρδιά σου ελεύθερες.

Το Σπήλαιο είναι εκεί κάθε μέρα του χρόνου για να το επισκέπτεσαι. Όμως, ειδικά σήμερα το βράδυ, καθώς το μωρό όλων των κόσμων ετοιμάζεται να γεννηθεί παντού, είναι η πιο εύκολη μέρα για να ταξιδέψεις, να το βρεις και να χωθείς μέσα στα σπλάχνα του, τα σπλάχνα της αγάπης.

Και όταν χωθείς, μείνε. Μείνε όσο θέλεις, μείνε όσο επιθυμείς…

Όταν επιστρέψεις στην πολυθρόνα σου μπροστά από το δένδρο, ίσως να έχεις ανακαλύψει ποιο είναι το μεγαλύτερο δώρο των Χριστουγέννων…

Ίσως να έχεις καταλάβει γιατί ο Άγιος Βασίλης βάζει, όπως σου είπα, πρώτα το δώρο στην καρδιά του για να νιώσει αν είναι πράγματι το τέλειο δώρο για εκείνον προς τον οποίο προορίζεται.

Ίσως τώρα να καταλαβαίνεις ακόμα καλύτερα ότι κάθε δώρο έρχεται με οδηγό το πολύτιμο φως του Σπηλαίου, ποτισμένο και βεβαιωμένο γι’ αυτό από την καρδιά του Άγιου Βασίλη.

Ίσως καταλαβαίνεις γιατί κάθε δώρο έχει πάνω του την αόρατη σφραγίδα της Εγγύησης της Αγάπης!

Ίσως όμως και να έχεις τώρα πια νυστάξει πολύ και να μην μπορείς άλλο να κρατήσεις τα μάτια σου ανοικτά…


Και όταν γλυκά τα μάτια σου κλείσουν,

όλοι οι άγγελοι θα σε φροντίσουν,

θα σου μιλήσουν, θα σου θυμίσουν,

και θα σε γλυκοφιλήσουν.


Καλά Χριστούγεννα μέσα στο Φως της Αγάπης!


Από το άστρο μέσα μου, στο άστρο μέσα σου,

ΑΠΕΙΡΕΣ ΕΥΧΕΣ ΧΑΡΑΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣ ΝΑ ΣΕ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΦΩΤΙΖΟΥΝ ΚΑΘΕ ΒΗΜΑ ΣΟΥ.


Από το άστρο μέσα μου, στο άστρο μέσα σου,

ΑΠΕΙΡΕΣ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΩΘΕΙΣ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΣΕ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΦΩΤΙΖΟΥΝ.


Από το άστρο μέσα μου, στο άστρο μέσα σου,

ΑΠΕΙΡΕΣ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΩΘΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΕΥΜΕΝΟΣ, ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΣ, ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ.



Η Σπηλαιολόγος Νεράϊδα Χαριτίνη



copyright 2013-2022


0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page