top of page

Haritini's Blog

Αναζήτηση

Αμυδρές σειρήνες


Δεν βρέθηκες στον τόπο του Καλύτερου από τύχη. Έχεις κάνει μία μεγάλη διαδρομή και είχες ένα συγκεκριμένο στόχο. Σε κάθε τέτοια πορεία, είναι βέβαιο ότι θα απαντήσεις Σειρήνες στον δρόμο σου. Θα κάνουν ό,τι μπορούν για να σταματήσεις την πορεία, να βγεις από τον δρόμο, και να χάσεις τον στόχο σου. Το έκαναν, και θα το κάνουν.

Είσαι στον τόπο του Καλύτερου γιατί δεν πλανεύτηκες, γιατί δεν χάθηκες, γιατί δεν έπαψες να πιστεύεις ότι μπορείς να επιτύχεις τον στόχο σου, γιατί ο σκοπός σου δεν ξεθώριασε και η καρδιά σου έμεινε αφοσιωμένη στον σκοπό σου.

Οι σειρήνες θα σε θυμώσουν, θα σε πληγώσουν, θα σε απορρίψουν, θα σε εγκαταλείψουν, θα σε προδώσουν, θα σε μειώσουν. Οι Σειρήνες θα κάνουν ό,τι μπορούν για ν' ασχοληθείς μαζί τους, και όχι με τον σκοπό σου.

Και εσύ, αν ξεχνιόσουν, θα ασχολιόσουν μαζί τους, ξεχνώντας τον δρόμο που σε οδηγεί στο Καλύτερο. Το Καλύτερο είναι πάντα Καλύτερο. Και τα τραγούδια τους εκεί θ' ακούγονται όλο και πιο αμυδρά. Στην αρχή ακούγονται μελωδικά, αλλά θα διαπιστώσεις ότι στην πραγματικότητα είναι κακόφωνα. Ακούγονται σαγηνευτικά, αλλά ανακαλύπτεις ότι σαγηνεύουν μόνο τους πλανημένους. Για σένα, που δεν έχεις πλανηθεί, η σαγήνη τους ξεθωριάζει, σβήνει και χάνεται από τ' αυτιά σου.

Προχώρα λοιπόν στον ιερό σου δρόμο, υπερήφανος που τον βαδίζεις, και συνέχισε να γρηγορείς έστω κι αν αμυδρά πλέον ακούς τις σειρήνες. Μείνε συγκεντρωμένος στον σκοπό σου που σε οδηγεί όλο και πιο βαθιά μέσα στην αρμονία του Καλύτερου Εαυτού, εκεί που καμία σειρήνα ποτέ δεν ακούστηκε. Η εστία σου είναι αρχαία, η πορεία σου είναι αρχαία, και εσύ είσαι μία αρχαία ψυχή που σοφά επιστρέφει.

0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Δύναμη

Ιερή Αναπνοή

bottom of page