top of page

Haritini's Blog

Αναζήτηση

Βασιλιάτικα Κουτιά, 2 Δεκεμβρίου



Καλημέρα! Φως και Χαρά! Γέλιο και Όνειρα!

2 Δεκεμβρίου και εμείς ούτε καν έχουμε ξεκινήσει! Τι ωραία να περιμένεις τα καλύτερα! Τι ωραία να στέλνεις μεγάλες ευχές και τεράστια όνειρα στην καρδιά του Άγιου Βασίλη! Τι ωραία να τα βλέπεις να γίνονται αληθινά!

Και ποιος σου είπε εσένα ότι δεν μπορείς να του παραγγείλεις και δώρα συνηθισμένα; Μπορείς να ζητήσεις όλα τα δώρα που θέλεις! Φαντάσου τι μπορεί να κρύβουν μέσα τους τα κουτιά αυτά εδώ!

Τι θα ήθελες να εμφανιστεί μέσα από αυτά τα βασιλιάτικα κουτιά; Τι δώρα θες να έρθουν σε σένα; Ζήτα ότι ποθεί η καρδούλα σου! Όσο εξωφρενικό και αν σου φαίνεται! Μην ακούς τους μεγάλους. Ζήτα το πιο μεγάλο και το πιο εξωφρενικό! Το πολύ-πολύ να κάνεις τα ξωτικά να τρελαθούν στα γέλια! Ζήτα το μεγάλο δώρο, το δώρο που ονειρεύεσαι! Φαντάσου το να βγαίνει μέσα από αυτά τα κουτιά! Φαντάσου τα κουτιά να μεγαλώνουν τόσο πολύ ώστε να το χωράνε!

Α, ναι! Αυτά δεν είναι απλώς κουτιά! Είναι Βασιλιάτικα Κουτιά! Και αυτό σημαίνει πως και ένα ολόκληρο σπίτι μπορεί να χωρέσει μέσα τους! Ένα ολόκληρο σπίτι!

Και τώρα που στο γράφω αυτό, μου' ρχεται στο νου εκείνο το τραγούδι που άκουγα να τραγουδούν τα ξωτικά στο εργαστήρι του Άι Βασίλη. Ήταν κάπως έτσι:

"Μα μεγάλο, μα μικρό, μα ψηλό και μα κοντό, μα φθηνό, μα ακριβό,

στο δικό μας χωριό, όλα είναι όλα ίδια, του Άι Βασίλη τα στολίδια!

Μα μεγάλο, μα μικρό, μα ψηλό και μα κοντό, μα φθηνό, μα ακριβό,

κάθε δώρο και παιχνίδι, γίνεται σε μία στιγμή, με μία λέξη μαγική!"


Η νεράϊδα Χαριτίνη


Copyright 2013-2022


0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page