top of page

Haritini's Blog

Αναζήτηση

Η Μητέρα Τερέζα και ο Κορωνοϊός


Η δύναμη που έχει ο κορωνοϊός έχει ήδη φανεί από την ανησυχία και τον φόβο που προκαλεί σ’ όλη την υφήλιο. Ένας ιός αποδεικνύεται τόσο ισχυρός ώστε να γκρεμίσει τις ψευδαισθήσεις για το πόσο έχουμε εξελιχθεί και να ξεφουσκώσει τις αυταπάτες ότι ο άνθρωπος είναι το κυρίαρχο είδος του πλανήτη. Δισεκατομμύρια άνθρωποι είναι σε φόβο και πανικό είτε για την υγεία τους είτε για το οικονομικό αντίκτυπο ενός ιού...


Και μέσα σ’ αυτό το σκηνικό όπου τα λόγια περί πνευματικής φύσης του ανθρώπου αποδεικνύονται απλώς λόγια, όπου η πίστη στην θεϊκή ουσία δεν φαίνεται πουθενά, έρχεται στο μυαλό μου η Μητέρα Τερέζα. Την βλέπω να περιφέρεται ανάμεσα στους πληγέντες από τον κορωνοϊό, να τους φροντίζει, να τους αγγίζει, να τους στέργει, και να είναι πλήρως υγιής και σθεναρή.


Την βλέπω τόσο καθαρά όσο και το δένδρο στην άκρη του δρόμου. Μεγάλη σε ηλικία αλλά ακόμα εύρωστη. Σκύβει πάνω από διάφορα πρόσωπα παρατημένα απ’ όλους τους άλλους. Γίνεται γιατρός για τα σώματα και τις ψυχές τους. Μετακινείται ανάμεσα σε δεκάδες αρρώστους του κορωνοϊού χωρίς ίχνος ανησυχίας και φόβου.


Μιλά, παρηγορεί, εμψυχώνει. «Με τον Θεό όλα είναι δυνατά» τους λέει «μην χάνεις την ελπίδα σου». «Ο Θεός είναι σπλαχνικός και ελεήμων». «Κράτα την πίστη σου στην αγαθότητά Του» λέει σ’ έναν άλλο και το πρόσωπό της είναι φωτεινό. Σαν να βλέπει τον Παντοδύναμο. Δεν μιλά στην σύγχρονη «πνευματική» γλώσσα. Μιλά στην γλώσσα της καρδιάς. Χωρίς τεχνικούς ή ενεργειακούς όρους.


Διδάσκει την ουσία της ενδυνάμωσης, και όχι τους τύπους. Αποδεικνύει ότι η πίστη είναι συστατικό της ουσίας. Χωρίς ουσιαστική, ενεργή πίστη στην παντοδυναμία της αγαθότητας, η πνευματικότητα είναι φιλοσοφική ενασχόληση, σαν χόμπι.


Η Μητέρα Τερέζα στέκει όρθια, χαμογελώντας ή περιγελώντας τον φόβο και την ανησυχία, και έτσι η παρουσία της γίνεται για όλους αυτούς ένα σύμβολο της παρουσίας του θεϊκού, της παρουσίας του πνεύματος της Αγάπης.


Δεν είναι η πρώτη φορά που ένας ιός πλήττει εκφοβιστικά την ανθρωπότητα. Και δεν είναι η πρώτη φορά που οι άνθρωποι δείχνουμε ότι ακόμα σκεφτόμαστε σαν σώματα, αλλά όχι ως ψυχές. Πιθανότατα δεν θα είναι η τελευταία. Η σύνδεση και η επαφή με την ψυχή μας, με το πνεύμα μας, είναι εύθραυστη επειδή ακόμα είναι νοητική. Δεν έχει συμβεί στην καρδιά μας. Πιστεύουμε στο πνεύμα όταν όλα είναι ασφαλή και καλά. Έτσι, δεν πρόκειται να δούμε στην πράξη τα έργα της παντοδυναμίας του πνεύματός μας, ούτε να πειστούμε για την αλήθειά του, ούτε να βεβαιωθούμε ότι ζει μέσα μας.


Η βιολογία πάντα υπακούει και ακολουθεί το πνεύμα που την φέρει. Η υγεία είναι θέμα τοποθέτησης της διάνοιας, του πώς ο άνθρωπος επιλέγει να σκεφτεί. Μία απλή τοποθέτηση με την μεριά του πνεύματος κάνει θαύματα όταν ο άνθρωπος την εννοεί. «Η βιολογία μας διατηρείται σε πλήρη ισορροπία» λέει ο άνθρωπος προς όλα τα κύτταρά του, πιστεύοντάς το, και παύει να φοβάται τους εκάστοτε ιούς του υλικού κόσμου.


Έτσι περνούν δίπλα του οι ιοί των τρελών αγελάδων, των χοίρων, των πουλερικών, και όλοι οι άλλοι ιοί και κορωνοϊοί και η βιολογία κάνει το θέλημά του. Αυτό το θέλημα, χωρίς πίστη, δεν μπορεί να γίνει. Πίστη στην δύναμη του θεϊκού, της αληθινής του φύσης. Πίστη στην δύναμη του πνεύματος της Αγάπης ως Ύψιστης Συμπαντικής Νοημοσύνης.


Υπάρχουν Τερέζες μέσα σ’ αυτόν τον κόσμο που δείχνουν τι σημαίνει να είσαι ένα με το θεϊκό, που αποδεικνύουν πόση αφοβία προκύπτει από την ένωση με το ιερό, που θυμίζουν ότι η Αγάπη δεν φοβάται τον υλικό κόσμο ούτε την βιολογία. Αυτές μας θυμίζουν ότι, αν το επιλέξουμε, η αγάπη μπορεί να οδηγήσει και να φροντίσει αυτόν τον κόσμο και την βιολογία. Επειδή η Αγάπη δεν εγκαταλείπει, γι’ αυτό η Αγάπη δεν εκπίπτει.


Η Μητέρα Τερέζα ξανάρχεται στο προσκήνιο. Την βλέπω που συνεχίζει ακούραστα να περιδιαβαίνει ανάμεσα σε σκηνές και πρόχειρα δωμάτια. Γλυκαίνουν τα τρίσβαθα της ψυχής μου. Αυτό σημαίνει να τιμάς το πνεύμα σου ενώ διατηρείς την βιολογία. Αυτό σημαίνει να είσαι σ’ αυτόν τον κόσμο και να ζεις μέσα στην χάρη και στην δύναμη της ψυχής σου.


«Αν ζητήσεις από το Πνεύμα ένα μήλο, δεν θα σου δώσει ένα φίδι», είπε κάποιος κάποτε... Ζήτα λοιπόν την διατήρηση της υγείας σου, και λάβε την.


Είσελθε στην μυστικιστική συνειδητότητα της ψυχής σου, εκεί είναι ήδη δοσμένα και γι’ αυτό δυνατά.


Με σκέψεις αγάπης,

Χαριτίνη

0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page