top of page

Haritini's Blog

Αναζήτηση

Η Τέχνη της Διαχείρισης των Σκέψεων



Εύχομαι να απολαύσετε αυτό το απόσπασμα από την 1η συνάντηση της Σαρακοστής της Πνευματικής Αναγέννησης, με θέμα " Βγαίνοντας από την Εμπόλεμη Ζώνη των Σκέψεων."


Στο βίντεο μιλάω για τους τρόπους διάκρισης και διαχείρισης των σκέψεων. Ο νους πάντα αντιστρέφει. Λειτουργεί κάνοντας τα ουσιώδη μικρά, και τα μικρά τεράστια.


Έτσι και με την νηστεία της Σαρακοστής, η έμφαση δίνεται στην τροφή, ενώ η κάθαρση του νου και του ψυχισμού περνούν με μικρά γράμματα... Η πραγματική νηστεία αφορά στην νοητική και ψυχική κάθαρση.


Για να καταλάβουμε πώς θα βγαίνουμε από την εμπόλεμη ζώνη των σκέψεων, θα χρειαστεί καταρχήν να διακρίνουμε ξεκάθαρα το σώμα μας, από το βίωμά μας (αυτό που βιώνουμε στην στιγμή ανάλογα με την σκέψη και το συναίσθημά μας), και το βίωμά μας από την ικανότητα να έχουμε επίγνωση του βιώματος που συμβαίνει... Είναι αυτή η α-διακρισία (μη διάκριση) των μερών της ίδιας μας της ύπαρξης που μας κολλά στην εμπόλεμη ζώνη των σκέψεων....


Οι συναντήσεις της Σαρακοστής είναι αυτόνομες και αφορούν διαφορετικό θέμα κάθε φορά. Η κάθε μία μας οδηγεί προς την Αναγέννηση του Πνεύματός μας, στην ανακάλυψη δυνάμων και ποιοτήτων που κρύβουμε μέσα μας, τις οποίες δεν γνωρίζαμε ή δεν πιστεύαμε ότι τις έχουμε. Μάθετε περισσότερα και παρακολουθήστε τις ομιλίες πατώντας εδώ.


Ειδικά φέτος, όλοι μας έχουμε ανάγκη μία πραγματική αναγέννηση. Σαν να έχουμε «κατσιάσει» από τις ανατροπές που ζήσαμε και ζούμε, σαν κάτι μέσα μας να μην πάλλεται με την ίδια ζωτική δύναμη που είχαμε.


Με σκέψεις αγάπης,

Χαριτίνη

0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page