top of page

Haritini's Blog

Αναζήτηση

Ολυμπιακοί των Χριστουγέννων, 16 Δεκεμβρίου


Καλημέρα όλη μέρα!

Καλημέρα τρέχοντας!

16 Δεκεμβρίου!

Τρεχάτε ποδαράκια μας να προλάβουμε! Έτσι φαίνεται ότι θα είναι όλη μέρα σήμερα! Αρχίζει η τελική φάση της ετοιμασίας εδώ στο εργαστήρι και γίνεται της τρελής! Τι έμεινε; 9 ημέρες για να είναι όλα έτοιμα ώστε να γίνει τέλεια το μοίρασμα των δώρων!

Οι τάρανδοι κάνουν προπονήσεις για να είναι την παραμονή των Χριστουγέννων σε φόρμα ολυμπιονίκη! Όλη την χρονιά προπονούνται για τους Ολυμπιακούς των Χριστουγέννων! Και κάθε χρόνο τα καταφέρνουν να βγαίνουν νικητές στους Ολυμπιακούς του Άγιου Βασίλη και της Αγάπης! Είναι πραγματικά άξιοι προς μίμηση, αφού το καταφέρνουν αυτό!

Έτσι και σήμερα ξεκίνησαν πρωϊ-πρωϊ, μόλις χάραξε, να τρέχουν ανάλαφρα πάνω στο χιόνι, γιατί έτσι δυναμώνουν τα πόδια τους. Μπαίνουν συχνά στον πειρασμό να πετάξουν και να γλυτώσουν την προπόνηση, αλλά ευτυχώς με τα χρόνια κατάλαβαν ότι κάπως μαγικά και παράξενα η γυμναστική στην γη συνδέεται με την απόδοση στους ουρανούς! Εντυπωσιακό!

Μετά από αμέτρητα χρόνια Ολυμπιακών στην Αγάπη είναι πια απόλυτα βέβαιοι πως, όσο πιο πολύ έχουν γυμνάσει τα πόδια τους στο χιόνι και στο χώμα της γης, τόσο πιο καλές, σταθερές, και γρήγορες είναι οι πτήσεις που κάνουν στον ουρανό την μέρα των Χριστουγέννων, την ημέρα που γεννιέται η αγάπη, ξανά και ξανά, πάνω σ’ αυτόν τον κόσμο!

Μπήκαν λοιπόν στην σωστή σειρά και όλοι μαζί άρχισαν το τρέξιμο πάνω στο κρύο χιόνι. Οι περισσότεροι άνθρωποι νομίζουν ότι τα ζώα είναι απλώς ζωντανά για να κάνουν εργασίες. Όσοι έχουν κλειστά τα μάτια τους στην μαγεία της ζωής και της φύσης, έτσι πιστεύουν. Και χάνουν τόσα πολλά!

Εγώ πάλι ξέρω ότι τα ζώα καταλαβαίνουν τα πάντα! Περισσότερα από τους ανθρώπους μάλιστα, για να πω την αλήθεια. Έχουν μία ενστικτώδη εξυπνάδα, «πιάνουν» τις διαθέσεις, τις προθέσεις, νιώθουν την καρδιά των άλλων, και γνωρίζουν πολύ καλά τι γίνεται γύρω τους.

Αυτό ισχύει και για τους ταράνδους του Άγιου Βασίλη, που καταλαβαίνουν τόσα πολλά που δεν χρειάζονται σχεδόν καμία εξήγηση! Μεγάλη ανακούφιση να μην χρειάζεται ν' αναλύσεις και να εξηγήσεις! Εσύ όμως πώς τα πας με τις δικές σου προπονήσεις; Φροντίζεις να έχεις γερό σώμα ώστε να μπορείς να κάνεις τις δικές σου πτήσεις; Τι πτήσεις;

Μα τις πτήσεις που κάνεις με το νου και την καρδιά και την φαντασία σου στον κόσμο του Άγιου Βασίλη, των νεραϊδων, των ξωτικών, των αγγέλων, των μικρών νάνων και σε τόσα άλλα μέρη και κόσμους που ταξιδεύεις! Ένα γερό σώμα σε βοηθά να ταξιδεύεις καλά όχι μόνο στην γη, αλλά κυρίως αλλού! Όταν ταξιδεύεις με το νου σου, το γερό σώμα σε βοηθά να έχει δύναμη ο νους και η καρδιά για τα ταξίδια. Υπάρχουν μερικές περιπτώσεις όπου αυτό δεν χρειάζεται, γιατί ο Άγιος Βασίλης έχει κάνει άλλα σχέδια, αλλά αυτό είναι μία άλλη ιστορία που δεν είναι της ώρας…

Μια που μιλάμε για ταξίδια, ελπίζω να τρως καλά γιατί ξέρεις ότι «το νηστικό αρκούδι δεν χορεύει!» Έτσι και το «νηστικό σώμα δεν ταξιδεύει!» δηλαδή ταλαιπωρείται πολύ όταν ταξιδεύει! Γι’ αυτό άσε τα τσιπς και τα αναψυκτικά και τα γαριδάκια και τις σοκολάτες στην άκρη, γιατί εσύ προορίζεσαι για μεγάλα υπέροχα ταξίδια με το νου, την καρδιά και την φαντασία σου! Τα πάντα μπορείς να γνωρίσεις, με τα πάντα μπορείς να επικοινωνήσεις, αρκεί να έχεις την νοοτροπία ενός αθλητή της Αγάπης των Χριστουγέννων!

Ο αθλητισμός του νου και της καρδιάς είναι το πραγματικό Ολυμπιακό Άθλημα που ελάχιστοι καταφέρνουν να καταλάβουν και να χαρούν! Αυτοί δεν μετανιώνουν ούτε στιγμή που αφοσιώθηκαν σ’ αυτόν τον αθλητισμό γιατί παίρνουν τόσα δώρα, τόση χαρά, ευχαρίστηση, που με τίποτα δεν θα τον αντάλλαζαν για τον άλλο.

Αυτοί είναι σοφοί και τυχεροί γιατί χρησιμοποιούν τον αθλητισμό του σώματος για να δυναμώσουν τον αθλητισμό του νου και της καρδιάς! Έτσι έχουν εκπλήξεις, αγάπη, χαρά και αναπάντεχα δώρα όλο τον χρόνο! Αυτοί μιλάνε με τα ξωτικά, ταξιδεύουν με τον άνεμο, χορεύουν στο νερό, ακούνε τους αγγέλους και αφουγκράζονται τα ζώα! Ζουν στον παράδεισο ενώ είναι εδώ στην ΓΗ!

Εάν κι εσύ γίνεις αθλητής του νου και της καρδιάς, και φροντίζεις να γυμνάζεις το σώμα σου γι’ αυτόν τον σκοπό, θα καταφέρεις να ζεις μέσα στην ζωή, αλλά θα είσαι πάνω από την ζωή! Θα βλέπεις, θ’ ακούς, θα νιώθεις, θα μιλάς με τα πάντα, παντού! Θα ζεις μέσα στην ζωή, αλλά όχι κάτω από την ζωή! Θα είσαι καλόκαρδος, μεγαλόψυχος, πρωτοπόρος, δημιουργικός, ευτυχισμένος! Θα ζεις μέσα στο σώμα σου αλλά θα είσαι μεγαλύτερος από το σώμα! Και έτσι θα είσαι μεγαλύτερος από την πόλη σου, την χώρα σου, και όλη την γη!

Θα είσαι όλα όσα μπορείς να είσαι, και ακόμα περισσότερα! Θα είσαι όλα όσα έχεις, και ακόμα περισσότερα! Η ζωή σου θα είναι αυτή που βλέπουν οι άλλοι, και ακόμα μεγαλύτερη και περισσότερη! Το φως σου θα είναι αυτό που οι άλλοι νιώθουν, και ακόμα περισσότερο! Η χαρά σου θα είναι μεγάλη, και μέσα σου ακόμα μεγαλύτερη!

Θα σε λούζει το φως του Επτάκτινου Αστεριού και ό,τι κάνεις, θα φωτίζει τα πάντα γύρω σου! Θα είσαι το Ζωντανό Άστρο των Χριστουγέννων όλη την χρονιά, και θα φωτίζεις τον δρόμο για να βρουν όλοι οι μάγοι το μέρος όπου η Αγάπη τους γεννιέται. Ποτέ δεν θα νιώσεις μόνος, ποτέ δεν θα νιώσεις θλιμμένος.

Η χαρά θα χορεύει μέσα στην κοιλιά σου παρέα με την αγάπη, πιασμένη με την αλήθεια, ενωμένη με την αθωότητα, λουσμένη από το φως, απλωμένη με σοφία, αγκαλιασμένη με την γη! Όταν έχεις για παρέα αυτά τα Επτά αδέλφια γίνεται να νιώσεις ποτέ μόνος; Και γίνεται να μην είσαι Ολυμπιονίκης όλης της Ζωής; Αμ, δεν γίνεται!

Έτσι μου’ ρχεται τώρα να σου τραγουδήσω! (πάντα στον ρυθμό του "Ρούντολφ!")


"Άσε με να σ’ αγκαλιάσω, άσε με να’ ρθω κοντά,

εκεί που τώρα είσαι, εκεί ήμουν παλιά!

Νόμιζα ότι είμαι, ένα μικρό παιδί,

μέχρι που είδα τ' Αστέρι, να λάμπει το πρωί!

Μέσα σου είναι το άστρο, το Ένα το Φωτεινό,

Άστο λοιπόν να Λάμψει, μέχρι τον Ουρανό!

Ταξίδεψε μαζί του, πάρε το αγκαλιά,

βάλε τα δυνατά σου, και κοίταγε ψηλά!

Ψηλός μπορείς να γίνεις, όσο το θες εσύ,

το πώς σε βλέπουν οι άλλοι, να μη σ’ απασχολεί!

Εσύ μπορείς να ζήσεις σαν ένας Βασιλιάς,

Κύριος της Ζωής σου, Άρχοντας της καρδιάς!

Βάλε τα δυνατά σου να γίνεις ό,τι μπορείς,

Άνοιξε την καρδιά σου και θα βοηθηθείς!

Το Επτάκτινο Αστέρι παντού θα’ ναι μαζί

Θα ξέρεις τι να κάνεις, θα ξέρεις τι να πεις!

Θα γίνει η ζωή σου κάτι το μαγικό,

κάτι τα’ ονειρεμένο και το φανταστικό!"


Η αθλήτρια-νεράϊδα Χαριτίνη


ΥΓ: Οι Ολυμπιονίκες της Ζωής Πετούν Ψηλά!









copyright 2013-2022

0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page