top of page

Haritini's Blog

Αναζήτηση

Στα φτερά της φαντασίας, 23 Δεκεμβρίου


Καλημέρα όλη μέρα! Ώστε ακόμα είσαστε εδώ, δυο μέρες πριν από τα Χριστούγεννα; Δεν ξεκινήσατε ακόμα για το ταξίδι στο χωριό του Αι Βασίλη; Δεν έχετε περιέργεια να δείτε από κοντά το χωριό, τα ξωτικά, τους ταράνδους, το έλκηθρο του Αι Βασίλη και όλα τα περίεργα και μαγικά που γίνονται σ’ αυτό το τελείως ξωτικό χωριό;

Είναι πανεύκολο να πάτε! Αν δεν μπορείτε να ταξιδέψετε με το αεροπλάνο και το τραίνο για να φτάσετε στο χωριό του Αι Βασίλη, αυτό δεν σημαίνει τίποτα! Μπορείτε να βλέπετε οτιδήποτε συμβαίνει εκεί, με την βοήθεια του Ντρίπη, που τον συναντήσαμε χτές! Ε, αυτός λέει:

Ο τρόπος είναι απλός και μόλις τον μάθετε θα μπορείτε να ταξιδεύετε όπου θέλετε στην Γη και όχι μόνο! Όλο το Σύμπαν θα είναι έτοιμο να σας ανοίξει τις πόρτες του και να μοιραστεί μαζί σας τα μυστικά του, όπου κι αν θέλετε να πάτε.

Λοιπόν, πρώτα κλείνεις τα μάτια σου, χωρίς να τα σφίγγεις. Μετά αρχίζεις να νιώθεις την περιοχή που είναι η καρδιά σου, εκεί που νιώθεις την αγάπη, την χαρά, την ευτυχία από γονείς, αδέλφια, συγγενείς, φίλους και φυσικά τους αόρατους φίλους σου.

Το ξέρεις ότι το πιο μυστηριώδες και ανεξερεύνητο μέρος των ανθρώπων είναι η καρδιά τους; Ο λόγος είναι ότι η αγάπη δεν ακολουθεί καθόλου την λογική, γιατί έχει μία δική της λογική πολύ διαφορετική, αλλόκοσμη, ξωτικίσια! Θα μπορούσες να πεις ότι η λογική της καρδιάς είναι η λογική του παραλόγου, μόνο που δεν είναι καθόλου παράλογη! Απλώς δεν ακολουθεί την λογική του κόσμου των ανθρώπων! Οπότε, οι περισσότεροι άνθρωποι δυσκολεύονται πολύ να την καταλάβουν!

Εκεί λοιπόν στην καρδιά σου, υπάρχουν όλα τα εργαλεία και οι τρόποι που χρειάζεσαι για να μεταφερθείς αμέσως, χωρίς έξοδα, καθυστερήσεις και ταλαιπωρίες στο χωριό του Άγιου Βασίλη. Ζήτησε από τον Ντρίπη να σου δώσει αυτοπεποίθηση και δύναμη με τις μαγικές του δυνάμεις. Δεν χρειάζεται να κάνεις προσπάθεια, ούτε να βάλεις τα δυνατά σου. Αντίθετα με όσα έχεις μάθει ή σου έχουν πει, το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να είσαι χαλαρός, γεμάτος αγάπη για τον Άγιο Βασίλη και να έχεις καλή διάθεση! Και μάλλον ξέρεις τώρα πια πως για να έχεις καλή διάθεση χρειάζεται πάντα ένα ποιηματάκι!


«Η αγάπη κι η χαρά

μου ανοίγουν τα φτερά,

Η κιθάρα, το βιολί,

ο χορός, κι η μουσική,

την καρδιά μου ανοίγουν όλη,

διάπλατα σαν περιβόλι.

Με το νου μου ζωντανό,

το κορμί μου χαρωπό,

ακούω την χαρά να λέει:

η φαντασία ταξιδεύει!

Καβαλάω στην χαρά,

με φτερά φανταστικά,

και του ονείρου τα καλά,

έχω πάλι εγώ ξανά!

Γίνομαι, ό,τι ποθήσω.

Είμαι, όπου επιθυμήσω.

Ταξιδεύω αυτοστιγμής,

χωρίς ίχνος αναστολής!

Ο χρόνος παύει να μετρά,

η χρυσόσκονη πετά,

η νεράϊδα τραγουδά,

και ο άγγελος γελά.

Όλο το Σύμπαν με ρωτά:

Πράγματι θέλεις την χαρά;

- Ναι, την θέλω εγώ τρελά!

Και αμέσως νάσου είμαι

στο έλκηθρο το λαμπερό,

γυαλισμένο, στολισμένο,

κι απ' τον Άι Βασίλη σταλμένο.

Είμαι έτοιμος για βόλτα,

για ταξίδι, για χορό,

για βουτιές επάνω- κάτω,

πέρα-δώθε, κείθε-δω».


Όταν λες τους στίχους, η καρδιά σου γεμίζει από καλή διάθεση, χαμόγελα και όρεξη για περιπέτειες. Έτσι μπαίνεις σαν σίφουνας στον κόσμο της φαντασίας σου όπου όλα μπορούν να συμβούν, και θαύματα συμβαίνουν κάθε στιγμή και κάθε λεπτό! Όταν η καρδιά σου γίνεται ελαφριά σαν πούπουλο, τότε εσύ μπορείς να ταξιδέψεις οπουδήποτε και παντού.

Σήμερα έχεις τον Ντρίπη μαζί σου, που είναι ένας αόρατος φίλος τον οποίο μπορείς να εμπιστευτείς και που θα σε βοηθήσει να κάνεις αυτό το ταξίδι πολύ εύκολα! Έτοιμος για πτήση στην χώρα όπου όλα είναι δυνατά; Άνοιξαν τα φτερά; Ακούς τον Ντρίπη να ξεφωνίζει «Είμαστε έτοιμοι για πτήση! Οι τάρανδοι δεν μπορούν άλλο να περιμένουν. Ένα, δύο, τρία, βουρ και φύγαμε»!

Η απογείωση σου κόβει λίγο την ανάσα, και ο κρύος αέρας αμέσως κοκινίζει τα μάγουλά σου! Σε δευτερόλεπτα, πριν καν καταλάβεις πότε, είσαι πάνω από το χωριό του Αι Βασίλη. Είναι το πρώτο πράγμα που συναντάμε. Πετάμε πάνω από το πανέμορφο κατάλευκο χωριό. Έχει λίγα σπίτια, όλα είναι φωτισμένα, γιατί η νύχτα έχει πέσει και το χιόνι έχει σκεπάσει τα πάντα. Όμως μπορείς να ξεχωρίσεις τα σχήματα των σπιτιών μια χαρά, καθώς τα φωτάκια μέσα από τα σπίτια φωτίζουν το χιόνι παντού τριγύρω.

Από το έλκηθρο μπορείς να δεις καθαρά κάτω στο χωριό τους ταράνδους, που είναι τόσο αφοσιωμένοι στην τελική δοκιμή της ημέρας. Κάνουν τις τελευταίες μεγάλες προπονήσεις τους, αυξάνουν και μειώνουν την ταχύτητά τους, πετάνε λίγο, μένουν μετέωροι για λίγο στον αέρα και μετά ξανακατεβαίνουν χαμηλά κοντά στο χιόνι. Οι πρόβες για την πτήση των Χριστουγέννων είναι ασταμάτητες. Να τώρα, πάλι απογειώνονται… Αμάν! Το έλκηθρο τους έρχεται καταπάνω μας. Δεν μας έχουν δει;

Ο Ντρίπης μας τραβά απότομα στην άκρη, και το έλκηθρο των Χριστουγέννων περνά ξυστά δίπλα από το δικό μας! Την γλυτώσαμε! Δεν είχαμε καμία όρεξη να συγκρουστούμε με επτά γκαζωμένους ταράνδους και να βρεθούμε μ’ ένα έλκηθρο τρυπημένο από 14 κέρατα!

Τόσο κοντά που πέρασε το Χριστουγεννιάτικο έλκηθρο, προλάβαμε να δούμε πολλές λεπτομέρειες… Τα μεγάλα τα κέρατα των ταράνδων, το πόσο γρήγορα κινούν τα πόδια τους, πόσο περίτεχνα διακοσμημένο είναι το έλκηθρο. Φτιαγμένο από ξύλο ευλογημένο από αγγέλους, μαγεμένο και μυρωμένο από νεράϊδες και ξωτικά, όλο το έλκηθρο αφήνει γύρω του μια αιθέρια μυρωδιά… Και η μυρωδιά γίνεται ακόμα πιο μαγική καθώς αναμειγνύεται με τις μυρωδιές από τα ζαχαρωτά και τα γλυκίσματα, που είναι φορτωμένα στο πίσω μέρος.

Πάμε τώρα μια βόλτα από την κεντρική πλατεία του χωριού. Πώς σου φαίνεται; Γύρω από την πλατεία φωτεινά δένδρα στέκουν περήφανα και γιορτινά. Υπάρχει ησυχία αφού όλοι είναι απασχολημένοι με τις προετοιμασίες. Εσύ πώς μπορείς να βοηθήσεις; Έχεις αναρωτηθεί; Τυχαία νομίζεις ότι είσαι σήμερα εδώ, στο χωριό των θαυμάτων; Τυχαία νομίζεις ταξίδεψες σ’ αυτόν εδώ τον τόπο; Μήπως πράγματι μπορείς να βοηθήσεις; Σήμερα, καθώς η προτελευταία ημέρα περνά ρώτησε τα ξωτικά πριν κοιμηθείς, αφού ακουμπήσεις το Επτάκτινο Αστέρι στην κοιλιά σου:

«Μήπως μπορώ να βοηθήσω; Αν ναι, πείτε μου πώς; Μα στον ύπνο μου, μα στον ξύπνιο μου, στείλτε μου το μήνυμα και εγώ θα βοηθήσω!» Και μετά κοιμήσου αυτή την προτελευταία βραδιά των Χριστουγέννων ευχαριστημένος που τα ταξίδια σου στους κόσμους της Αγάπης και των Θαυμάτων σε οδήγησαν να θέλεις και εσύ να βοηθήσεις, να θέλεις και εσύ να συμμετέχεις στην μεγάλη προσπάθεια της αγάπης να φέρει τα δώρα της στον κόσμο των ανθρώπων και να σκορπίσει παντού την χαρά!

Σήμερα κοιμήσου σαν αστέρι, γιατί σήμερα το φως σου δυνάμωσε, η φαντασία σου ελευθερώθηκε και η καρδιά σου ζωντάνεψε με μυστήριους και ανεξερεύνητους τρόπους!


Η ταξιδιάρα νεράϊδα Χαριτίνη



copyright 2013-2022



0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page