top of page

Haritini's Blog

Αναζήτηση

Συμφωνίες Ψυχής των Εργατών του Φωτός



Εδώ και τουλάχιστον δύο δεκαετίες μία μεγάλη συλλογική αφύπνιση εξελίσσεται. Περνά στάδια και φάσεις, όπως κάθε σπόρος που μεγαλώνει. Κάποια στάδια είναι εύκολα, άλλα έχουν δυσκολίες. Όσοι βαδίζουν τον δρόμο της αφυπνισμένης συνειδητότητας, έχουν μάθει πολλά και -ελπίζω- έχουν προσπαθήσει πολύ. Βρίσκονται στην μέση μίας διαδρομής και το μέσο κάθε ιστορίας είναι κομβικό ορόσημο. Πώς θα εξελιχθεί η ιστορία; Θα είναι πιο ενδιαφέρουσα από την μέση και μετά, ή θ' αρχίσει να κάνει "κοιλιά";

Εκεί ακριβώς είναι τα πράγματα. Θα ζωντανέψουν οι εργάτες του φωτός ή θα παραδοθούν στην κόπωση και στο αίσθημα ότι έπρεπε να είναι καλύτερα τα πράγματα - για εκείνους και για το σύνολο; Οι εργάτες της συνειδητότητας που βρίσκονται στην μέση της διαδρομής ψυχανεμίζονται ότι υπάρχει μία αλήθεια κάπου κοντά, την οποία δεν έχουν βρει ακόμα. Κάτι που συνδέει τον εαυτό τους με ζωντάνια και πάθος με την ζωή τους, κάτι που θα τους κάνει να νιώσουν ότι ζουν το συμβόλαιο της ψυχής τους, ότι η κάθε μέρα τους μετρά και έχει αξία.

Αυτή η δυναμική της μέσης, ζητά πολλά. Στην μέση πάντα γίνεται μία αναθεώρηση, ένα ξεσκαρτάρισμα. Στην μέση, όλες οι πτυχές του εαυτού ζορίζονται - νοητικά και ψυχικά - προκειμένου να αποφασίσουμε εάν και πώς θα προχωρήσουμε.

Εδώ, στην μέση, χρειάζεται να συνειδητοποιήσουμε τι αλήθεια σημαίνουν οι συμφωνίες της ψυχής μας, πρώτα για εμάς τους ίδιους και μετά για τους άλλους. Πόσο βαθιά μας επηρεάζουν αυτές οι συμφωνίες; Πόσο επιδρούν στην καρδιά μας, στο μυαλό μας και στην καθημερινότητά μας; Πόσο η δυσφορία μας συνδέεται με αυτές τις συμφωνίες που έχουμε κάνει; Πόσο το "ανικανοποίητο" καθρεφτίζει το μη-εκπληρωμένο των συμφωνιών μας;

Αλλά, για σταθείτε. Μήπως αυτές οι συμφωνίες της ψυχής μας είναι μία ιδέα της προσωπικότητάς μας; Μήπως είναι μία στρατηγική για να νικήσει το πληγωμένο μας εγώ; Μήπως τελικά είναι ένα συγκαλυμμένο παιχνίδι για να ξεχωρίσουμε και να διακριθούμε;

Προφανώς τα Συμβόλαια της Ψυχής μας δεν είναι τίποτα από αυτά. Οι συμφωνίες μας είναι πολύ ουσιαστικότερες απ' ότι η προσωπικότητα μπορεί ν' αντιληφθεί ή και θα ήθελε. Γι' αυτό είναι συμβόλαια της ψυχής. Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι αυτά τα συμβόλαια είναι οι σημαντικότεροι και ουσιαστικότεροι στόχοι τους οποίους εμείς έχουμε ονειρευτεί για εμάς, που ο εαυτός μας ποθεί για τον εαυτό του.

Για να μας γίνουν συνειδητοί αυτοί οι στόχοι, μία ουσιαστική, βαθιά, και ψυχικά ειλικρινής επανατοποθέτηση χρειάζεται να λάβει χώρα στην μέση της διαδρομής. Ο πυρήνας των συμβολαίων μας είναι διαρθρωμένος γύρω από τον πυρήνα της Αλήθειας. Και η αλήθεια είναι ταυτόχρονα ατομική και συλλογική. Συνδέει την αλήθεια του εαυτού, με την αλήθεια της γαίας, με την αλήθεια της ανθρωπότητας, και την αλήθεια του Πνεύματος.

Ας αναθαρρήσουμε. Όταν η καρδιά μας θέλει, το πνεύμα είναι εκεί εκπληρώνοντας την υπόσχεσή του. Ανοίγει κουρτίνες στο νου και στον ψυχισμό μας. Φέρνει μπροστά μας κλειδιά, ενδείξεις και "ψίχουλα" για να τα ακολουθήσουμε. Με διακριτούς τρόπους δείχνει την κατεύθυνση. Ας έχουμε την υπομονή ν' ακολουθήσουμε το κάθε "ψίχουλο" την ώρα που έρχεται. Ας έχουμε την σοφία να μην θέλουμε τα πάντα, όλα, τώρα. Ας έχουμε την σύνεση να νιώσουμε ότι τα "πάντα εν σοφία εποίησε" και ποιεί.

Ακολουθώντας τον ρυθμό, ακολουθώντας τον τρόπο, μειώνοντας τις αντιδράσεις μας, αμβλύνοντας τα θέλω μας, είναι ο τρόπος να ξεκολλήσουμε από την μέση. Θα έρθουν νέες συνειδητοποιήσεις, θα γίνουν πιο βαθιές αναθεωρήσεις, θα ανατείλει ένα καθαρότερο φως που θα συγκινεί πιο ουσιαστικά και βαθιά την καρδιά μας. Το πνεύμα θα εκπληρώσει την υπόσχεσή του. Θ' απαντήσει στην πρόθεση της καρδιάς μας, παραμερίζοντας τις τσιρίδες του μυαλού μας. Θα τιμήσει την αλήθεια στην συνείδησή μας, και θα αγνοήσει ολοσχερώς τις ψυχωτικές μας εκρήξεις.

Με χίλιους και ένα τρόπους, το πνεύμα θα τιμήσει την υπόσχεση που μας έδωσε και θα στηρίξει τον πόθο που εμπεριέχεται στον πυρήνα των συμβολαίων της ψυχής μας, εάν αλήθεια θέλουμε. Ας μην έχει το μυαλό μας καμία αμφιβολία. Ας σκύψουμε το κεφάλι ώστε να καταφέρουμε ν' ακούσουμε την αλήθεια στον ψίθυρο της καρδιάς μας. Και το φως θα έρθει να μας δείξει τον δρόμο, και θα καταφέρουμε να δούμε που πάμε τώρα, και μία νέα ζωή θα ξεκινήσει μεστή από σοφία, παρουσία και αγάπη.

Με σκέψεις αγάπης,

Χαριτίνη

ΥΓ: Εάν θέλετε να γνωρίσετε περισσότερα για την ουσία των συμβολαίων της ψυχής σας, πατήστε εδώ


0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page