top of page

Αυτό το σεμινάριο έχει στόχο να ανακαλύψει ο καθένας για τον εαυτό του τον σκοπό ή σκοπούς για την ζωή του, να μάθει πώς θα το κάνει αυτό, ώστε να ζήσει μία ζωή που θα είναι γεμάτη νόημα. Θα μάθετε γιατί και πώς η επιστήμη, η φιλοσοφία, η πνευματικότητα και η πρακτικότητα της ζωής είναι σημαντικές για να βρείτε σκοπό και νόημα στην ζωή σας.

Π Ε Ρ Ι Γ Ρ Α Φ Η

 

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι το νόημα και ο σκοπός στην ζωή αφορά νεότερους από εκείνους ή άλλους που είναι τυχεροί. Σκέφτονται ότι αν ήταν να βρουν σκοπό στην ζωή, αυτό θα είχε ήδη συμβεί. Όμως, είτε είμαστε 20 ετών είτε 70, είναι πάντα στο χέρι μας σε όποια ηλικία κι αν είμαστε να βρούμε σκοπό και νόημα στην ζωή μας. Πολλοί άνθρωποι επίσης πιστεύουν ότι για να ζήσουν με σκοπό χρειάζεται ν’ αναποδογυρίσει όλη η ζωή τους! Όμως, το να ζήσουμε με σκοπό είναι ανεξάρτητο και της ηλικίας μας - είτε είμαστε 20 ετών είτε 70 – και δεν εμπεριέχει την μεγάλη ανατροπή που πιστεύουμε ή φοβόμαστε ότι θα συμβεί.

Αυτό το σεμινάριο έχει στόχο να ανακαλύψει ο καθένας για τον εαυτό του τον σκοπό ή σκοπούς για την ζωή του, να μάθει πώς θα το κάνει αυτό, χωρίς να ανατρέψει τα δεδομένα και τις σχέσεις της ζωής του.

 

Τίποτα δεν μας περιορίζει για να βρούμε σκοπό στην ζωή και να έχει νόημα η ζωή μας, πέρα από το δικό μας περιοριστικό ή απορριπτικό σκεπτικό. Βρίσκοντας σκοπό στη ζωή, δίνουμε νόημα στην ζωή μας, και αυτό επηρεάζει όχι μόνο την υγεία μας, αλλά όλη την ύπαρξή μας –  ψυχολογικά, συναισθηματικά, νοητικά, σωματικά. Αυτή είναι η ύψιστη πράξη δημιουργίας για έναν άνθρωπο.

Αυτό το σεμινάριο είναι εμπνευσμένο από το ομώνυμο μάθημα που διδάσκεται στο Πανεπιστήμιο του Michigan. Αυτό που το καθιστά ξεχωριστό είναι ότι συνδέει την πνευματική διαδρομή με τις διαπιστώσεις της επιστήμης, παρέχοντας έτσι μία πραγματικά ολοκληρωμένη εικόνα και ένα ξεκάθαρο χάρτη δράσης. Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου θα μάθετε γιατί και πώς η επιστήμη, η φιλοσοφία, η πνευματικότητα και η πρακτικότητα της ζωής είναι σημαντικές για να βρείτε σκοπό και νόημα στην ζωή σας.

Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου θα μάθετε γιατί και πώς η επιστήμη, η φιλοσοφία, η πνευματικότητα και η πρακτικότητα της ζωής είναι σημαντικές για να βρείτε σκοπό και νόημα στην ζωή σας.

Θα ακούσετε τις ιστορίες σημαντικών προσώπων και διαπιστώσεις που έκαναν στο ταξίδι για να βρουν και να ζήσουν μία ζωή με σκοπό. Επίσης, θ’ ακούσετε πρακτικά παραδείγματα που θα σας βοηθήσουν να βρείτε αυτό που έχει περισσότερο σημασία για εσάς, ώστε ζήσετε μία ζωή που θα έχει για εσάς ουσία και νόημα.

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α  Σ Ε Μ Ι Ν Α Ρ Ι Ο Υ

Τι είναι ένας σκοπός στην ζωή ;

 • Ο κεντρικός στόχος που οργανώνει την ζωή

 • Η φιλοσοφική οπτική που αφορά τις αξίες

 • Η ανεύρεση αυτού που έχει σημασία στην ατομική ζωή

 • Ο ρόλος των αξιών που εξελίσσουν και υπερβαίνουν τον εαυτό

 • Κεντρικά στοιχεία του σκοπού στην ζωή και η νευρονική τους ενεργοποίηση

Πώς ο σκοπός οργανώνει την ζωή μας ;

 • Οι υπαρξιακές πτυχές και επιδράσεις που αφορούν τον σκοπό

 • Γιατί είναι σημαντικό να ξέρουμε πώς να ζούμε και γιατί να ζούμε με σκοπό

 • Στόχοι πράξης και δράσης ευθυγραμμισμένοι με το είναι μας

Πώς ο σκοπός αλλάζει τις ζωές μας ;

 • Πώς η ύπαρξη σκοπού στην ζωή αναχαιτίζει και μειώνει τις αρνητικές επιδράσεις στρεσογόνων γεγονότων – η επίδραση του στην ψυχολογία μας

 • Πώς ο σκοπός μπορεί να βελτιώσει τις συμπεριφορές μας και να βελτιώσει την υγεία μας – η επίδραση του σκοπού στην συμπεριφορά

 • Η σχέση και επίδραση του σκοπού στην βιολογία

Πώς ο σκοποί λειτουργούν μέσα

στην καθημερινότητα ;

 • Οι τρόποι με τους οποίους ο σκοπός επηρεάζει τις εμπειρίες μας στην ζωή

 • Διαφορετικές πτυχές, συνθήκες και περιστάσεις ζωής (σχολείο, εργασία, οικογένεια, σύνταξη, κοινωνία)

PHOTO_XARITINI-A.jpg

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ

 

Από το 2007 ακολουθώ μία πορεία η οποία συνενώνει δύο διαδρομές: την μυστικιστική διαδρομή για την ψυχή όπως καταγράφηκε από φωτισμένους γέροντες και γερόντισες διάφορων θρησκειών (όπως η Τερέζα της Άβιλα, ο Παίσιος, ο Πορφύριος, ο Ρούμι,ο Γκιμπράν, ο Τόμας Μέρτον, ο Άι Γιάννης του Σταυρού, κλπ) και την εκπαίδευση του νου όπως την παραθέτει το Μάθημα στα Θαύματα.

Είναι κατά την πορεία αυτή που συνειδητοποίησα ότι αυτές οι δύο διαδρομές είναι εξίσου απαραίτητες και σημαντικές για τον σύγχρονο άνθρωπο, επειδή η μία ευθυγραμμίζει το σκεπτικό ενώ η άλλη τρέφει την ψυχή μας. Χρειαζόμαστε τέτοιες συνθετικές προσεγγίσεις επειδή έτσι μπορούμε να καλύψουμε τις τωρινές ανάγκες του πνεύματός μας αλλά και της ψυχής μας.

Με σκέψεις αγάπης,

Χαριτίνη

Παρακολουθώντας το Σεμινάριο:

 • Θα βρείτε τον σκοπό ή τους σκοπούς για την δική σας ζωή.

 • Θα καταλάβετε τι χρειάζεται να κάνετε για να ακολουθείτε τον σκοπό στην ζωή σας.

 • Θα μάθετε πώς και γιατί η ύπαρξη σκοπού στην ζωή είναι κρίσιμη για την υγεία και ευζωία.

 • Θα καταλάβετε με ποιους τρόπους μπορείτε να μένετε συνδεδεμένοι με τον σκοπό σας.

 • Θα μάθετε γιατί η εύρεση σκοπού και νοήματος στην ζωή συνιστά εξελικτικό άλμα.

 • Θα μάθετε πώς ένας σκοπός που υπερβαίνει τον εαυτό επηρεάζει ολικά την ατομική ευζωία.

 • Θα καταλάβετε την επίδραση που ασκεί ο σκοπός στην ζωή στο σύνολο της συνειδητότητας κάθε ανθρώπου – βιολογικά, σωματικά, συναισθηματικά, νοητικά, ψυχικά και πνευματικά.

ΤΙ  ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ  ΜΕ ΤΗΝ  ΕΓΓΡΑΦΗ  ΣΑΣ :

Παρακολούθηση ζωντανά online

Προβολή slides

Πρόσβαση στο βίντεο της συνάντησης για 14 ημέρες

Χρόνος για Ερωτήσεις και απαντήσεις

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ : Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου χορηγείται Βεβαίωση Παρακολούθησης

πληροφοριες mondays

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

 

Ημερομηνία & Ώρα: Κυριακή 24 Ιανουαρίου, 10.00 – 16.00 μμ

Τόπος: Online μέσω Zoom. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την online παρακολούθηση των ομιλιών δίνονται κατόπιν δήλωσης συμμετοχής.

Κόστος: 60 ευρώ + ΦΠΑ

Στοιχεία Επικοινωνίας: contact@haritini.org     Τ: +302114058145    Κ: +30 6931582291

bottom of page